De gevolgen van slaappillen

 

Gekmakend is het om uren in bed te liggen en maar niet in slaap te vallen. Ieder half uur kijk je op de klok of het al ochtend is. Je luistert naar de radio om jezelf af te leiden. Leest nog een boek. Je pak je telefoon er maar weer bij om wat doelloos op Facebook te scrollen en je luistert naar de meest slome mindful stem ever heard. Niks helpt. Wat je ook doet, je valt niet in slaap. Ik grijp niet snel naar pillen en als het even zonder kan zit ik een pijntje prima uit. In het geval van maanden aan een stuk niet kunnen slapen, was ik het wel klaar met het uitzitten... of beter gezegd uitliggen. Het weinige slapen zelf was niet alleen vervelend, het had ook een enorm negatief effect op mijn veerkracht tijdens de dagen. Ik besloot slaappillen te gaan slikken.

Zo gezegd, zo voorgeschreven. De gemiddelde psychiater die ik ben tegengekomen had weinig moeite met het uitschrijven van de nodige recepten. Voor mij handig, maar mijns inziens niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat een slaappil niet vergelijkbaar is met een paracetamolletje. Een slaappil kan op termijn veel grotere gevolgen hebben dan je vooraf denkt. In deze blog deel ik een aantal gevolgen van een slaappil. Heb ik dan nu spijt dat ik die pillen ooit ben gaan slikken? Neuh, dat valt wel mee.

slaappillen

Het heeft me een tijd lang geholpen om beter te slapen en de dagen met meer kracht en energie te bevechten. Tegelijkertijd heb ik er wel te lang gebruik van gemaakt en niet altijd op de juiste manier gebruik van gemaakt: medicatie misbruik noemen ze dat. Dat was niet nodig geweest. Meer openheid en iets secuurder uitschrijven van recepten had dit mogelijk deels kunnen voorkomen.

"Ik heb een tijdje temazepam geslikt om beter te slapen. Ik viel slecht in slaap en met deze pillen sliep ik binnen no-time. Het was, doordat ik erg slecht in mijn vel zat, wel lastig om geen misbruik te maken van de medicatie. Dit gebeurde nogal eens. Ik had dan geen zin in een dag en wilde het liefst de hele dag wegslapen, waardoor ik om 11:00 uur in de ochtend weleens een slaappil nam."

De slaappil kater

Een slaappil nemen kan prettig zijn om even een nachtje bij te tanken. Een pil werkt gemiddeld 7 tot 8 uur,... maar wie is er nou gemiddeld? Niemand. Het kan dus goed zijn dat die pil langer werkt dan je eigenlijk zou willen. Hierdoor word je 's morgens niet uitgerust, maar moe wakker. Alles gaat nog traag in je hoofd en in je fysiek. Je kan je moeilijk concentreren en reageert slomer dan normaal. Autorijden is gevaarlijk en op je werk of op school heb je moeite met contact maken.

Afkicken

Ik weet nog hoe fijn ik het vond om die eerste slaappil te gebruiken. Ik was even helemaal van de wereld. Zeker in die periode, waarin ik vrij ongelukkig was, was dit prettig. Geen negatieve gevoelens, even helemaal niets. Totale rust en ontspanning. De avond erop wilde ik direct weer zo'n pil slikken. Ik had er direct 30 van de psychiater voorgeschreven gekregen, dus hé, why not?! Het probleem is echter dat ik hierdoor ook binnen no-time totaal afhankelijk van die pillen werd. Mijn verstand en verantwoordelijkheidsgevoel vertelden me wel dat ik beter een nachtje kon overslaan, maar ik had helemaal geen zin in daardoor direct een nacht wakker liggen. Het niet kunnen slapen was door de gewenning aan de slaappillen namelijk nog veel erger geworden. Nog eentje dan maar....

Al snel merkte ik dat het minder effect had en besloot ik er maar twee te nemen. Opnieuw had ik weer even dat fijne gevoel, maar ook hierbij werd het effect uiteindelijk minder. Ik had steeds meer nodig om goed te kunnen slapen en dat is dan ook direct het gevaar. Tijdelijk een pil slikken omdat je niet goed kunt slapen zou kunnen, maar op de lange termijn kan dit schadelijke gevolgen hebben. Daarnaast is het ook lastig om weer af te bouwen als je lange tijd slaapt met hulp van medicatie. Uit: Ik kan niet slapen zonder slaappillen

Verstoorde slaap

De REM slaap (de periode waarin je droomt) wordt door slaappillen korter. Je verwerkt dan allerlei informatie die je overdag tot je hebt genomen. Deze slaap is bovendien van belang voor een gezonde emotionele balans. Is deze slaap korter dan normaal, dan word je vermoeider wakker en emotioneel minder krachtig. Hierdoor vergroot je indirect het risico op een depressie. Stop je met de slaappillen, dan is de kans aanwezig dat je in een korte tijd enorm veel heftigheid gaat dromen, om alle REM slaap in te halen. Deze nachtmerries kunnen ervoor zorgen dat je weer slechter slaapt..., en weer start met slaapmedicatie. Zo is de cirkel van afhankelijkheid rond.

Vergeten

Een slaappil werkt gemiddeld na een half uur tot een uurtje. Hierdoor nam ik deze iets eerder voordat ik naar bed ging in. Op die manier viel ik direct in slaap als ik naar bed ging. Dit zorgde er echter ook voor dat ik nogal eens vergat wat ik had gedaan of gezegd, omdat de pil eerder ging werken dan het moment van naar bed gaan. Zeker in combinatie met een glas alcohol kan dat een gevaarlijke combinatie zijn. Je grenzen vertroebelen en je oordelend vermogen verslapt.

"Die avond had ik allerlei mails verstuurd naar mensen. Het waren mailtjes die ik wilde sturen, maar waar ik een bepaald ongemak bij voelde en het daarom nog niet gedaan had. Na het slikken van de medicatie was die grens een beetje weg. De volgende ochtend zag mijn vriendin de verstuurde mails en ze wees me hierop. Ik dacht dat ze een grapje maakte, want ik kon me helemaal niet meer herinneren dat ik ze had gestuurd"

Angst en prikkelbaar

Misschien ben je met de slaapmedicatie gestart omdat je last had van angst en prikkelbaarheid. De pillen hielpen goed. Je kon wat meer ontspannen en viel hierdoor sneller en dieper in slaap. Tegelijkertijd zorgden de pillen overdag, als ze uitgewerkt waren, ook weer voor extra angst en prikkelbaarheid, als een soort boemerang. Sowieso is het één van de bijwerkingen die staan beschreven bij slaapmedicatie.

Het gevolg van slaappillen

Zoals ik al schreef heeft slaapmedicatie me tijdelijk geholpen wat energie en slaap bij te tanken, maar het heeft zeker ook zijn nadelen gehad. Als je slecht in je vel zit en niet altijd goed voor jezelf zorgt, ga dan echt met uiterste voorzichtigheid om met deze medicatie. Laat je informeren en niet zomaar even 30 pillen voorschrijven. Dat is onverantwoord. Makkelijk op de korte termijn, maar moeilijk op de lange termijn. Denk er goed over na en gebruik het nooit langer dan een aantal weken. Probeer niet iedere nacht gebruik te maken van een slaappil, maar zo nu en dan, zodat de kans op afhankelijkheid wordt verkleind.

Wat is jouw ervaring met slaappillen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Donderdag 7 maart 2019 19:11
Ik heb het geslikt toen ik soms maar vijf uur per week sliep en dat meerdere weken achter elkaar. Als ik nu in dezelfde situatie zou zitten zou ik het weer doen. Ik was echt niet helder genoeg door het slaaptekort om de weg terug om hoog te kunnen beklimmen. Wel herken ik wat je zegt dat de psychiater er wat gemakkelijk over deed en het mijns inziens niet altijd goed gemonitord wordt. Voor mij -en ik denk veel mensen met mij- was het slikken van slaapmedicatie niet de meest verantwoordelijke tijd in mijn leven. Ik was het contact met ‘gewoon het leven’ kwijt en wilde gewoon weer eens even rust aan mijn hoofd. Dus ja, ik heb ook wel eens een pilletje teveel genomen of tot in de middag geslapen. Ik heb uiteindelijk mijn overgebleven medicatie aan een vriendin gegeven zodat ik er niet uit wanhoop naar kon grijpen. Maar ik vind dat psychiaters en psychologen hier ook wel wat meer in mogen begeleiden dan dat ze nu doen. Dat er zo losjes mee wordt omgegaan vraagt best wel wat verantwoordelijkheid van een cliënt en die kan dit niet altijd nemen.

Zo, haha, fijne avond
Jorana - Donderdag 7 maart 2019 19:11
Ik slik temazepam al 10 jaar; maar heb nachten dat ik ze niet in neem. Immers als ik slecht slaap en ze wel inneem, ik eem hoge dosis slik voor het zelfde effect als 10 jaar geleden.
Hierbij slik ik overdag ook nog andere medicatie oa oxazepam
ikke - Donderdag 7 maart 2019 19:23
BELANGRIJK: Autorijden is gevaarlijk en op je werk of op school heb je moeite met contact maken."

Autorijden is verboden!!!!! Je bent niet verzekerd als je met benzodiazepines op gaat autorijden. Daarbij maakt het heel erg uit wat de halfwaardetijd van de slaappil is. Je hebt kort werkende, middellang werkende en langwerkende. Met sommige mag je zelfs een aantal dagen geen auto rijden omdat het vrij lang in je bloed blijft. Flurazepam heeft bijvoorbeeld een halfwaardetijd die op kan lopen tot wel 240 uur per pil!!!!!! Zeker niet bij iedereen maar wel bij individuele gevallen. Als je dat dus 2 of 3 dagen achter elkaar neemt.......

Ik heb er zelf helaas te vaak (en nog steeds wel ) misbruik van gemaakt. Gewoon uit de wanhoop en me zo moe en beroerd voelen maar niet in slaap kunnen vallen.
Ik kreeg op een gegeven moment (ook op eigen verzoek) steeds maar 1 pil. De psychiater wilde dat ik elke keer als ik hem had genomen een mailtje stuurde en daar in zette waarom ik hem had genomen en dan pas kreeg ik een nieuw recept voor weer 1 pil. Apotheek wist ook dat ze me echt niet meer dan x pillen per week mochten geven. Heel kinderachtig maar wel nodig.
Ook nu heb ik gezegd dat ik ze weer even beter niet kan hebben omdat het ook deze maand weer mis ging. Maar anders kom ik echt tot maximaal 1,5 uur heel lichte slaap met gelijk nachtmerries per nacht.

Ik heb overigens nooit afhankelijkheid ervaren. Zelfs niet toen ik ze een langere periode "verplicht" moest blijven slikken. Ik kon telkens als ik ze niet meer kreeg gewoon zonder.
Bij mij gaat het dus niet om de lichamelijke afhankelijkheid maar het misbruik ervan wat een probleem is.

Maar zolang je hier eerlijk over communiceert met je psycholoog en psychiater kan het niet veel kwaad.
H - Donderdag 7 maart 2019 21:48
Met sommige medicatie mag je wél auto rijden, zie de site van rijveiligmetmedicijnen. Al moet ik eerlijk zeggen: zelf doe ik het liever niet, als het kan.
Anoniem - Donderdag 7 maart 2019 19:26
Ik slik zelf al meer dan 4 jaar dagelijks zolpidem ( slaapmedicatie ) en kan me helemaal in bovenstaande punten vinden. Ik ben er mentaal afhankelijk van geworden en heb ook last van onder andere geheugenverlies, dubbelzien, en vermoeidheid bij het opstaan, ook impulsieve acties zoals het voorbeeld van die e-mails heb ik ook wel eens gehad. Ik denk dat je pas als allerlaatste redmiddel aan slaapmiddelen moet beginnen en dan voor een korte periode. Het zal voor mij denk ik nog een klus worden er helemaal vanaf te komen vooral omdat ik geen hulp meer heb en de apotheker tegen mij zei dat ik zelf mocht kijken of ik het afbouwde of niet. Als het niet moet niet aan beginnen.
Catootje - Donderdag 7 maart 2019 19:34
Ik slik al enkele jaren Zopiclon 7,5 nu. Deze heb ik in die tijd voorgeschreven gekregen door de psychiater. Het begon met 'voor in nood' en later kreeg ik ze voor dagelijks voorgeschreven. Ik kreeg voor maandelijks mee. Ik raakte er verslaafd aan waardoor ik misbruik maakte, dit ging me goed af omdat ze niet goed oplette bij de apotheek. Ik nam er inderdaad ook op een gegeven moment door de dag heen om van de wereld te zijn, een keer had ik er zoveel genomen tegelijk dat ik flink wat uren weg was. Op een bepaalde dag viel ik bij de hulpverlening door de mand zou ik maar zeggen en heb toe moeten geven dat ik verslaafd was. Sinds die tijd heb ik ze niet meer zelf onder mijn hoede en krijg ik nu van familie iedere dag een tablet voor te slapen. Het gaat enorm goed op deze manier. Ik heb nooit spijt gehad hoe ik er mee ben omgegaan en dat ik dingen heb gelogen. Ik was verslaafd en zat totaal niet goed in mijn vel. Wel wil ik zeggen dat ik geluk heb dat ik er nog mag zijn op deze wereld. Of ik er ooit mee kan/ga stoppen weet ik niet, want daar ben ik nog altijd niet klaar voor...
MissBeta - Donderdag 7 maart 2019 19:55
Ik slaap al jaren extreem slecht, 4 uur slaap is een goede nacht en geregeld ook nachten zonder slaap. Het is gekmakend, maar toch weiger ik te beginnen aan verslavende slaapmiddelen. Alle mildere middelen heb ik al geprobeerd en werken niet. Dan maar zonder. Ik ben enorm verslavingsgevoelig en heb van dichtbij gezien wat dat met je doet. Daarom wil ik er koste wat het kost niet aan beginnen. Maar tjonge… wat zou ik graag weer eens een nachtje goed slapen :-(
Kelly ivens - Donderdag 7 maart 2019 20:26
Ik gebruik al 2jaar deze slaap pillen kan gewoon niet meer zonder als er nog maar 1 of 2 in zitten sla ik al in paniek want moet er echt in huis hebben ze willen in mijn omgeving dat ik er mee gaat stoppen dus afbouwen maar dat lukt me niet voor mijn gevoel is het een verslaving
Sanne - Donderdag 7 maart 2019 20:27
Ik heb jarenlang temazepam geslikt, zo nodig. Vaak 1, max 2 keer per week. Ik had het nodig. En soms vond ik het ook wel erg fijn dat ik niet zoveel moeite hoefde te doen om in slaap te vallen.
Nu ben ik zwanger en wil het niet gebruiken. Mijn PTSS klachten zijn dan ook weg. Maar heel soms, als het slapen moeizaam gaat (bij mij heel vaak tijdens zwangerschap) verlang ik wel naar een goede slaappil ;-)
Pien - Donderdag 7 maart 2019 21:00
Ik slik olanzapine voor het slapen, is dat ook een slaapmiddel? is eigenlijk een antipsychoticum geloof ik
Lost girl - Donderdag 7 maart 2019 21:08
Ik slik aardig wat en ook standaard pillen om te slapen. Op dit moment doet de combo van rispiridon met lorazepam het goed. En in tijden dat het slecht gaat dormicum/midazolam. Maar heb al wel een heleboel geprobeerd in mijn jeugd wat niet hielp. Het is soms even zoeken. Ik vind het niet erg om ze te slikken want ik functioneer er nu goed op. Je moet natuurlijk altijd uitkijken als je er niet verslaafd aan wil raken maar soms is het ook niet anders. En als je het op natuurlijke wijze kan oplossen is dat natuurlijk altijd beter.
Viefke - Donderdag 7 maart 2019 21:41
Ik heb ook een tijd temazepam geslikt, maar vanwege mijn verslavingsproblemen, kreeg ik er niet meer als 7 mee. Mijn huisarts lette hier goed op en ben haar daar ook dankbaar voor. Voor mijn trauma opname moest ik er mee stoppen, dus slik ze nu ong. sinds 3 maanden niet meer. Op dit moment gaat het slapen met goede en minder goede nachten (de opname heeft wel onwijs geholpen!!), dus hoop dat als ik nu met de laatste dingen aan de slag ga, dat het slapen dan ook weer beter gaat!
Laura - Donderdag 7 maart 2019 21:49
Ik gebruik lorazepam om te slapen, maar wel maximal 2x per week.
Heb het ooit dagelijks gebruikt in een hoge dosering, maar bij constant gebruik helpt het op een gegeven moment voor geen meter meer
H - Donderdag 7 maart 2019 21:52
Ik slik soms temazepam, maak er verstandig gebruik van en eerlijk gezegd, ik heb er ontzettend veel aan gehad en achteraf gezien heeft het mijn leven gered. Ik slik het echt alleen als ik op ben en dan nog vaak minder dan mijn artsen zouden willen, maar het heeft mij enorm geholpen.
AnaMan - Donderdag 7 maart 2019 22:10
Heel belangrijk om verantwoord mee om te gaan; als je dat lukt én je ze alleen inzet af en toe als je het echt nodig hebt (na een zeer slechte dag of soms vóór een zeer belangrijke) kan het echt fantastisch zijn dat je die optie hebt!
A - Donderdag 7 maart 2019 22:50
Ik was/ben juist heel erg angstig voor slaapmedicatie en voor alle negatieve effecten die het zou kunnen hebben. Waar overvloedig voor wordt gewaarschuwd en alle angstverhalen. Dingen zoals wat hier beschreven wordt. Ik moet me juist laten overhalen door een arts om mezelf toch een steuntje in de rug te gunnen. Alleen ben ik dan vervolgens erg bang voor de gevolgen, ook al helpt het wel. Maar mensen moeten me zo wat dwingen om het twee of drie dagen achter elkaar te gebruiken. Aan de andere kant weet ik dat ik het in sommige periodes wel nodig heb. Tegenwoordig gun ik mezelf makkelijker een keer een goede nachtrust. Zonder dat iemand me dat hoeft tevertellen. Volgens iedereen om mij heen hoef ik trouwens niet zo bang te zijn voor de negatieve effecten. Als ik dit soort verhalen lees denk ik alleen dat het alleen maar goed is dat ik er zo voorzichtig mee ga en alleen in uiterste nood gebruik.
Yesterday - Donderdag 7 maart 2019 23:18
Ja ik heb slaapmedicatie. Voorgeschreven om de dag, max 3x per week. Maar zelf vind ik dat teveel en gebruik het eigenlijk alleen wanneer ik een zware nacht achter de rug heb en de nacht daarna dus echt mijn slaap nodig heb. Op deze manier raak ik nooit echt oververmoeid en ook zeker niet verslaafd. Misschien eens per 2 weken nodig.
Ik heb wel via de harde weg geleerd om vóór inname wekkers te zetten en alles gedaan te hebben wat ik moet doen. Want als ie werkt, werkt ie goed, en ben ik weg nog voor ik überhaupt mijn pyjama kan aandoen..
Lisa - Vrijdag 8 maart 2019 07:55
Ik slik nu 2,5 jaar temazepam en het werkt bij mij top. Ik gebruik gemiddeld maar 1 a 2 pillen per week, om te voorkomen dat ik weer in een cyclus van slecht slapen terecht kom. Soms kom ik er toch in en slik ik een week lang een pil. Maar afbouwen gaat altijd goed. Daarnaast is mijn huisarts juist secuur: ik krijg nooit meer dan 15 pillen in 1 keer en moet af en toe ook weer opnieuw op gesprek voordat ik ze meekrijg.
Anti - Vrijdag 8 maart 2019 08:46
Ik heb al jaren last van slaapproblemen, maar ik wil geen medicatie met ernstige bijwerkingen. Daarom slik ik een lage dosis melatonine, een hormoon dat je lichaam van nature aanmaakt en bewezen geen nadelige gevolgen heeft als je het niet langer dan 3 maanden achter elkaar elke dag slikt. Daarom probeer ik meestal eerst gewoon zelf in slaap te komen en als het echt niet gaat een melatonine pil. Vaak is de rust in mijn hoofd dat ik dit gewoon mag pakken als ik dat wil al genoeg om zonder hulp in slaap te vallen (uiteindelijk).
Branca - Vrijdag 8 maart 2019 09:57
Voor mijn epilepsie slik ik noodmedicatie die tevens voorgeschreven word voor angst en slaapproblemen. Ik was een keer zo in de stress rond de feestdagen dat ik besloot de pil te nemen voor het kalmerende effect en om lekker vroeg naar bed te gaan toen het voorbij was. Ik vond het zo'n bevrijdend gevoel, rust in mijn hoofd, ik kon weer slapen. Dat ik het steeds vaker begon te nemen. Ik voelde me slecht door het misbruiken dus ik probeeerde te stoppen, dat had een hele reeks nare bijwerkingen/afkickverschijnselen. Het was me gelukt maar een tijd later begon ik weer opnieuw, wederom gestopt, het is niet zo effectief maar ik besloot melontine te nemen, samen met yogi thee (bedtime). Inmiddels kan ik ook echt niet zonder 1 van die 2.
A - Vrijdag 8 maart 2019 12:21
Ik ben al zo'n 10 tot 15 jaar verslaafd aan slaappillen, waaronder onder ander elke dag 4 temazepam. De rest ga ik niet noemen, om niemand op ideeën te brengen. Want het is alles behalve ideaal.
Nu heb ik het geluk dat het na zoveel jaar nog een beetje werkt.
Het mailen dit herken ik in bellen. Ik ging jaren terug mensen bellen, terwijl ik nooit bel. Daarna wist ik hier niets meer van. Ik zei ook hele rare dingen en het leek of ik dronken was. Nu drink ik geen alcohol, maar goed:).
Minderen of stoppen vind ik doodeng, omdat als ik slaap kan ik niet (vr)eten. En...zonder die pillen slaap ik echt niet.
Nella - Vrijdag 8 maart 2019 17:00
Ik wilde zelf liever geen slaappillen die verslavend werken. Uiteindelijk heeft de psychiater mij Trazodon (antidepressivum) in lage dosering voorgeschreven en dat werkt perfect. Ik slik het nu al drie jaar en het werkt nog steeds even goed. Nadeel is dat je er officieel geen auto mee mag rijden volgens de apotheek. De psychiater vindt dat niet zo'n probleem omdat het een hele lage dosering is en het grootste gedeelte van de bijwerkingen verdwijnt bij langer gebruik. Ik ben er wel voorzichtig mee, rijd in ieder geval niet op de snelweg. En ik voel zelf ook wel aan wanneer het beter is om niet te rijden.
Maria - Zaterdag 9 maart 2019 10:05
Vroeger wel gebruikt, ook al hielpen ze nauwelijks. Gaf een soort gerustgesteld gevoel. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en medicijnen in het algemeen zorgen voor een verminderde opname/verhoogde uitscheiding van allerlei vitaminen en mineralen. Verstandig gebruik is dus eigenlijk niet aan de orde omdat ze niks doen aan de oorzaken en je lichaam ontregelen.
Slaap tegenwoordig veel beter door beter voedingspatroon en wat voedingssupplementen, waaronder creatine. Melatonine kan je lichaam zelf aanmaken als je zorgt voor de juiste voeding en wat voedingssupplementen die de aanmaak ervan verbeteren.
Anne - Woensdag 13 maart 2019 11:31
Ik gebruik ook temazepam, maar ik kan hier gelukkig verstandig mee omgaan. Ik gebruik het alleen als ik al een poos wakker lig, als ik een stressvolle dag heb gehad en verwacht slecht te slapen of als ik al een paar dagen niet zo goed geslapen heb en echt even moet 'bijtanken'. Op deze manier slik ik ze niet vaak genoeg om er afhankeling van te worden, of om teveel te wennen aan het effect. Ik ben 24, ik kan me voorstellen dat als meiden die 10 jaar jonger zijn dan ik deze pillen voorgeschreven krijgen dat het moeilijker kan zijn om er verstandig mee om te gaan.
Nicolien - Woensdag 5 augustus 2020 05:32
Ik heb veel onregelmatige diensten en slik sinds 10 jaar Temazepam van 10mg tabl..Met een doosje van de huisarts doe ik jaren.Ik neem een kwartje of een halfje en soms als ik dat zo voel een hele en de nachten thuis of op reis niets. Ik vind het heerlijk dat ik zo goed kan slapen op een beetje Temazepam en ken echt het probleem niet dat ik er meer van nodig heb (is ook nog nooit gebeurt).Ik word uitgerust wakker en heb geen bijwerkingen.
Anna - Maandag 2 november 2020 19:21
Ik heb de laatste tijd erg last weer van mijn depressie vreslijk huilen en je erg naar voelen
Slik voor de slaap nitraxepam en mag ook een oxcazepam nemen vd dokter ,slik 3 harttablet ten maag darm sinds kort heb veel verdriet de laatste tijd
Groetjes Annelize
Civako - Zaterdag 20 maart 2021 21:07
ach, vind het rot dat je zoveel verdriet hebt. Ik ben verslavingsgevoelig en gewend geraakt aan codeine. Ik wil er graag van af maar heb de pech dat ik enorme ook ontwenningsverschijnselen krijg. Echt het hele riedeltje. Maar het niet kunnen slapen was vooral waarom ik steeds opnieuw begon te gebruiken. Daarom heb ik nu Temazepam 10mg capsules gekregen en ben ik dus sinds gisteravond gestopt met codeine. Hoop ontzettend graag dat de capsules werken en zullen helpen.
Peer - Dinsdag 28 september 2021 11:51
Ik gebruik temazepam sinds een paar maanden maar ben er achter gekomen dat ze niet elke avond moet pakken want dan word je afhankelijk van en dat is niet de bedoeling ben zo wie zo erg vatbaar voor verslaafdheid dus ik brobeer dus het in de te hand te houden probeer niet meer dan 2 dan tabletten per week te pakken indien nodig.
Ik ben al jaren manisch depressief dus t valt allemaal niet mee maar van al die pillen word je net zoeen zombie en ja ben t met de mensen eens dat er te snel medicijnen worden voorgeschreven in t begin voel je je zelf heel wat maar kom maar eens van die troep af.
Ben 25 jaar geleden afgekickt van een alcoholverslaving en dat was moeilijk maar is me gelukt drink al 25 jaar geen druppel meer maar van die rot medicijnen lijkt t me nog moeilijker en ik vind zeker dat huisartsen daar bij stil moeten staan voor ze wat uitschrijven.