Avondeten met Phoi Cai 14

 

Eet jij in de wintermaanden ook altijd zo anders dan in de zomer? Ik wel! Kom maar op met de stamppotten, stoofpotjes en soep. Alles wat lekker warm en troostend voelt is welkom. Ik ben geen fan van de donkere dagen, maar dit soort gerechten maakt veel goed. Wie weet halen jullie hier wat inspiratie uit. Veel leesplezier!

collage

Maandag
Pasta! Na de zoveelste 'feestpasta met balletjes en rode saus' waren papa en mama toe aan een andere pasta-gerecht. Voor de meiden hun eigen pasta en voor ons pasta met een stuk fish cuisine en groentes. 

ma

Dinsdag
Tussen het werken door, koos ik vandaag voor een makkelijk AVG-tje. Maar met mijn nieuwste favoriete saus is het toch wel extra lekker! Truffelmayonaise: yay or nay? 

ma

Woensdag
Ik ben zelf helemaal geen fan van winter, maar er zijn voordelen! Stamppotten, stoofpotjes en erwtensoep. Vandaag had ik verse erwtensoep gemaakt. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Ik at dit met wat stokbrood en kruidenboter.

wo

Donderdag
Vandaag hoefde ik niet te koken. Mijn ouders hadden een Chinees stoofpotje gemaakt. 

 do

♥ Vrijdag
De jongste was vandaag jarig dus zij koos voor pasta! Dit keer met kip, mozzarella en groentes. Het smaakte heerlijk en hierna schepte ik nog een bordje op. 

vrij

Zaterdag
Omdat we vandaag op pad gingen, had ik alvast iets in de vriezer liggen voor een makkelijk maaltje. Airfryer in en aan tafel! 

za

Zondag
Om de week af te sluiten koos ik vandaag voor een heerlijk bordje comfort-food. Iets wat lekker warm, smaakvol en vullend is. We eten niet vaak 'nep-Chinees', zoals we dat hier thuis noemen. Maar zo nu en dan is het wel even heerlijk!

zondag

Wat is jouw favoriete avondmaal op een koude winterdag?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nicole1970 - Zondag 15 januari 2023 21:42
Mijn favoriete avondeten op winterdagen is toch echt wel
Erwtensoep met pannenkoeken (dat kregen we thuis altijd in de winter)

Maar ook diverse stampotten vind ik heerlijk

Liefs Nicole
Anoniem - Dinsdag 17 januari 2023 18:35
Wat grappig dat jij met je Aziatische roots ook stamppot kunt waarderen, Phoi Cai! Ik kom toch echt niet verder dan erwtensoep en mijn familie en vrienden uit allerlei windstreken moeten zelfs daar niets van weten. "Dat smaakloze Hollandse eten" hoor ik altijd, haha.

Ik ben zelf altijd wel in voor een Indiase curry of een goede dikke linzensoep. En vooruit, erwtensoep lust ik dan ook nog wel graag.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Vrijdag 20 januari 2023 19:45
Haha misschien omdat ik het vroeger nooit at dat ik het nu nog meer kan waarderen ;) Zuurkool, spruitjes.... kom maar door !

Maar curry's zijn ook wel erg lekker.. Als je het hebt over smaakbommetjes... :)

Liefs
Winterse avondzon (de maan dus) - Donderdag 19 januari 2023 21:22
Indiase curry met kikkererwten, zoete aardappel, verschillende kruiden met wat rijst én naanbrood. Vult stevig, maar erg lekker. :-)

Of ehh.. gebakken aardappeltjes met gehakt, groente, kruiden en feta. :-)

Hete bliksem, ook lekker..

Er is teveel lekkers in de wereld, nom nom.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Vrijdag 20 januari 2023 19:44
Oh is er ook zoveel lekkers he? Zoveel verschillende keukens die we niet kennen maar die zeker het leren kennen waard zijn!

Liefs