Avondeten met Phoi Cai 10

 

Op warme dagen moet ik vaak de zin vinden om te koken en te eten. Ik kan er oprecht tegenop zien om aan de slag te gaan omdat het voor mijn gevoel veel te warm is voor een warme maaltijd. Als ik eenmaal aan het koken ben en aan tafel zit, begint de honger toch te komen. Tijd om aan tafel te gaan! Graag deel ik met je wat ik zoal in een week eet als avondeten.

 collage

♥ Maandag
Mijn ouders vroegen of ik zin had in gestoofde shiitakes. Mijn favoriete gerecht van mijn mams, dus daar kon ik geen 'nee' tegen zeggen. Daarbij had ze ook sopropo gemaakt. Ken je dat?

maandag

♥ Dinsdag
Een makkelijk maaltje tussen het werken door. Vanavond eten we schnitzel, courgettes en friet uit de oven. Makkelijker kan het haast niet en het is ook nog eens erg lekker !

dinsdag

♥ Woensdag
Misschien had je het al in mijn vlog gezien, maar ik ben op dit moment dol op rode kool! Er ligt nu standaard een doosje in de vriezer. Daarentegen was ik vergeten aardappelkroketjes mee te nemen dus vanavond moest ik het doen met wat minder..

woensdag

♥ Donderdag
Restjes gaan hier nooit verloren. Van ons maaltje gisteren hadden we nog wat broccoli over. Deze at ik met rijst, kipstukjes en een Chinese groente waarvan ik niet weet hoe ik het kan omschrijven. Een soort Chinese spinazie misschien? 

donderdag

♥ Vrijdag
Mijn zus en mams kwamen eten, dus zij mochten kiezen waar ze trek in hadden. Vanavond werd het een paella met zeevruchten. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Ik ben een grote fan van pokébowls omdat je jouw eigen favoriete ingrediënten kan kiezen. Ik koos dit keer voor rijst met edamameboontjes, mango, komkommer, zeewier, surimi en garnalen. Met Japanse mayonaise erbij en klaar! 

zaterdag

♥ Zondag
Weekend! Last-minute besloten we een kleine barbecue aan te steken voor ieder twee spiesjes. Daarbij aten we wat groentes, salade en stokbrood. 

zondag

Wat eet jij het liefst op warme avonden?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Vrijdag 28 augustus 2020 08:59
Op warme avonden eet ik het liefst salades! Maar met dit weer heb ik ook al wel weer zin in de herfst!
M - Vrijdag 28 augustus 2020 12:15
Oe ziet er allemaal heeeerlijk uit! ♥
Odette - Zaterdag 29 augustus 2020 16:24
Lekkere gerechten weer!
exy - Maandag 31 augustus 2020 15:58
heb je een recept van die gestoofde shiitake?