Avondeten met Laura 4

 

Ik kan ontzettend genieten van lekker eten en ik kan vooral erg uitkijken naar het avond eten. Ik kijk vaak op het moment zelf wat ik wil gaan maken. Dat is niet altijd even praktisch, maar dan kan ik wel op dat moment kijken waar ik zin in heb. Als ik aan het werk ben, krijg ik in de loop van de middag vaak al wel wat inspiratie en dan kan ik na werk direct boodschappen doen. Vaak heb ik overigens wel al wat dingen in huis. Ik eet regelmatig samen met anderen zoals met mijn vriend, vader, vriendinnen etc. Eten is bij mij vaak ook wel iets wat ik doe met vriendinnen om even bij te kletsen en gezellig samen te zijn. Ik probeer veel te varieren en elke week ziet er daarom ook anders uit. In deze blog deel ik mijn avondeten van een willekeurige week. Zie het als inspiratie en niet als meetlat. Iedereen vindt andere dingen lekker en de ene persoon heeft meer nodig dan een ander. 

In eerdere blogs van mij waarin ik mijn ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten laat zien, kun je kijken naar de andere dingen die ik lekker vind en ook zijn er genoeg video's te bekijken waarin ik mijn eetpatroon laat zien. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

avond eten

♥ Maandag
Maandagavond heb ik iets nieuws uitgeprobeerd en het was erg goed gelukt. Ik heb vis gekruid en gepaneerd en hierbij cherrytomaatjes met citroen, knoflook en kappertjes gedaan. Ik heb broccoli gekookt en dit samen nog even in de oven gedaan. Het was erg lekker en ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Het lukt niet altijd, maar dat hoort er ook bij.

eten

♥ Dinsdag
Dinsdag werd ik verrast met dat het eten al op tafel stond toen ik klaar was met werken. Ik vind het altijd erg fijn als ik dat dan niet daarna zelf nog hoef te doen. Ik vind koken heel leuk hoor, maar na een dag werken heb ik er niet altijd nog energie voor. Het is een Marokkaans gerecht met tomaat, paprika, ui en een gepocheerd eitje. We hebben hier Turks brood bij gegeten. 

marokkaans

♥ Woensdag
Woensdag hadden mijn vriend en ik heel veel zin in cigkofte. Het is een Turks vegetarisch gerecht wat wordt gemaakt met tarwegrot, tomatenpuree, rode peper en nog 18 andere soorten specerijen. Het wordt op een soort wrap klaargemaakt met ijsbergsla, peterselie, citroen, komkommer, bosui, tomaat, verse munt en een heerlijk sausje. We kochten de ingrediënten en hebben het thuis verder klaargemaakt. Ik wil het nog een keertje zelf maken maar volgens mij is het heel veel werk.

cigkoftem

♥ Donderdag
Donderdag had ik veel zin in pizza en besloten het een keertje zelf te maken. Ik doe dat eigenlijk niet zo vaak, maar zo op z'n tijd heb ik daar wel zin in. Ik heb zelf het pizza deeg gemaakt en het op een bakplaat verspreid. Ik vind mozzarella, verse tomaat en basilicum het lekkerste op een pizza en ik had een stukje gemaakt met salami.  

pizza

Vrijdag
Weekend! Daar heb ik naar uitgekeken en mijn vriend en ik besloten eten te halen bij een nieuw restaurantje in Dordrecht waar we heel benieuwd naar waren. Het heet Sumac en heeft allerlei Mediterraanse gerechten. Ik bestelde een soort pita met kofte, groente en yoghurt knoflook saus. Heel lekker. We bestelden er ook nog een soort bulgur snacks bij en frietjes met kruiden. 

sumac

♥ Zaterdag
Het was alweer een lange tijd geleden dat ik sushi had gemaakt en mijn vriend en ik hadden er veel trek in dus we besloten dat weer eens te doen. Als ik zoiets ga maken, is het alleen altijd te veel en hebben we nog wat over voor de volgende dag. Dit was overigens niet alles hoor, we hadden nog meer gemaakt maar ik bedacht achteraf pas dat ik vergeten was om een foto te maken. We hebben sushi gemaakt met verse tonijn en zalm en surimi krab, avocado en komkommer. Heel lekker maar wel een hele klus. 

sushi

♥ Zondag
Zondag heb ik een van mijn lievelingspasta's gegeten van Jamie Oliver. Het is eigenlijk een zomer pasta maar ik vind het in de winter net zo lekker. Er zit citroen, basilicum en parmezaanse kaas in. De salade die ik erbij maakte was met panchetta, druifjes en venkelzaad. 

pasta

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nikki - Donderdag 9 maart 2017 19:12
Leuk en lekker om te zien!
May2 - Donderdag 9 maart 2017 19:26
Leuk om te lezen en heel inspirerend. @Laura, op Amazon kun je voor een tientje een sushi bazooka kopen. Met deze bazooka heb je in no-time heel veel sushi rollen op tafel liggen. Je hoeft alleen de rijst en ingrediënten in de bazooka te stoppen en een perfecte sushi rol komt eruit.
anoniem3 - Vrijdag 10 maart 2017 06:52
Grappig dat het meest basic(de vis) gerecht nieuw voor jou was! !


Ik had gisteren avond een heel gesprek over hoe eten vroeger veel simpeler was. Dat je gewoon at wat er überhaupt WAS. En dat als je echt honger hebt alles wel lekker smaakt.Voor veel mensen is het nog zo . Ik vind dat ook niet per defininite slecht.
Het lijkt nu bijna alsof elke maaltijd een feestje moet zijn, terwijl het er gewoon om gaat dat je kunt leven door het eten. En wanneer er echt een feest is is het niet meer bijzonder omdat je jezelf te veel hebt verwend. Met alles, niet alleen het eten trouwens.

Dit is NIET persoonlijk bedoeld, ik bedoel het in het algemeen.