Avondeten met Daphne

 

Ik mag dan een voorliefde hebben voor uitgebreide ontbijtjes, 's avonds moet er natuurlijk ook gewoon gegeten worden. Een week lang hield ik mijn avondmaaltijden bij, om jullie een inkijkje te geven in wat er dan zoal op mijn bordje verschijnt. Toevallig was dit niet zomaar een week, het was een uitzonderlijk chaotische week waarin we bijna elke avond in het nieuwe huis hebben geklust. Benieuwd wat ik die week 's avonds allemaal gegeten heb? Lees dan snel verder! 

Door alle hectiek en de lange avonden, zag mijn avondeten er tijdens deze week best anders uit. Alle regelmaat was weg en vaak was er niet eens een keuken waarin ik iets klaar kon maken. Alsof je echt even op jezelf bent aangewezen en je creatief om moet gaan met de situatie. Ik heb echt naar mijzelf geluisterd deze week: Waar heb ik trek in? Waar heb ik echt behoefte aan? Dat resulteerde in veel afhaalmaaltijden en veel fijn comfort food. Zo'n week mag er van mij best tussen zitten, want het kan alles zo veel makkelijker maken. Daarnaast kan ik er onwijs van genieten en dat is ook niet onbelangrijk. 

Twijfel je over hoeveelheden en/of over de gezondheid van mijn avondmaaltijden. Lees dan deze blog over normaal eten. Dit is slechts één week uit mijn leven en zoals ik al schreef, geen doorsnee week. 

♥ Maandag
In een oudere plog schreef ik over een nieuwe cursus die ik ging volgen en die is inmiddels van start gegaan! Dat betekent dat ik elke maandagavond in Amsterdam ben en deze keer stond er een heerlijke maaltijd klaar voor de cursisten. Vegetarische curry die voor onze neuzen werd bereid, het was echt heerlijk! En natuurlijk ook lekker luxe en makkelijk zo..

♥ Dinsdag
Na werk racen we meteen door naar het nieuwe huis om verder te klussen en te schilderen. De avond vliegt voorbij, maar het harde werken maakt ook hongerig. We bestellen voor het hele klusteam die avond roti. Vegetarische roti gaat er altijd wel in! Met je handen eten vind ik ook altijd zo fijn. Er schijnt een goed afhaal adres hier om de hoek te zitten, dus we maken vast een begin met het testen van alle restaurantjes in de nieuwe buurt. 

♥ Woensdag
Na een afspraak in Utrecht neem ik rond etenstijd pas weer de trein terug richting Den Haag. De avond is weer volgepland met klus-activiteiten en een ritje naar de Gamma, dus ik besluit in de trein vast te eten. Op Utrecht Centraal zie ik een vegan fastfood-bar: Leon. Hier haal ik een falafel wrap, vol met groentes en sla. 

♥ Donderdag
De zin om te koken hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Ik heb in deze periode ontzettend behoefte aan comfort-food, maar merk ook dat ik voedzame maaltijden nodig heb. Vanavond proberen we die twee dingen te combineren, door zelf pizza's te maken. Ik ben erg fan van deze nieuwe bloemkool-pizza-bodem van de Albert Heijn en hier gooi ik dan alle groentes op waar ik trek in heb. 

♥ Vrijdag
Een avondje klussen, dus dat betekende weer dat er werd gegeten op de grond. Ik vind het best wel knus en gezellig om dan met z'n allen even te pauzeren en als het ware te picknicken in ons eigen huis. Ik weet niet eens meer wat ik precies had besteld, maar het was verrukkelijk! Rijst, falafel, broccoli, paprika, dadels.. er zat echt van alles doorheen en ik vond het een feestje. 

♥ Zaterdag
Vanavond gaan we naar het theater! Met dit soort uitjes maken we vaak van de gelegenheid gebruik om er een lekker etentje aan vast te plakken. Ik had deze risotto met portobello en kaas. Heerlijk! In de wintermaanden heb ik ontzettend behoefte aan recepten met paddenstoelen, merk ik. Heb jij ook zo'n specifieke trek in bepaalde producten tijdens sommige periodes? 

♥ Zondag
De hele dag hebben we muren gewit en deuren gelakt. Ik ben moe, maar erg voldaan en ondertussen is het alweer laat geworden. Een lekkere burger zou er nu wel ingaan! Zo'n vegaburger, met avocado, tomaat, paddenstoelen en aioli! Met wat zoete aardappel frietjes on the side, een likeurtje en voetbal.. fijne afsluiter van de week zo!

Liefs,

Daphne

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Donderdag 4 april 2019 19:04
Wanneer kan ik bij je intrekken? ;-) Heeeerlijke maaltijden!
Elise - Donderdag 4 april 2019 20:44
Leuk en vooral interessant om te zien. Stuk voor stuk lekker maaltijdjes die ik altijd vergeet. Ik eet uit gemak vaak hetzelfde.
Mart-h-e - Zaterdag 6 april 2019 13:30
Same hier. Alleen is ook maar alleen. Leuk die afwissling!
N.M - Donderdag 4 april 2019 21:28
Leuk om te zien dat dat ook gewoon wel eens kan!
Hoop dat je binnenkort weer een dagje mee-eten doet. Bij jou inspireert dat mij altijd erg en durf ik ook weer wat meer!
Hoop6 - Donderdag 4 april 2019 22:26
Hoop ik ook! Heb precies hetzelfde :)
Ik vind die dagje mee-eten video's altijd heel motiverend!
*** - Donderdag 4 april 2019 22:52
Wat een heerlijke maaltijden allemaal! Helemaal mijn smaak :-) En afhaaleten is inderdaad fantastisch als je een periode minder tijd hebt of moe bent. Tegenwoordig is er al zoveel keus en is eten afhalen echt niet ongezond.
x - Zaterdag 6 april 2019 14:23
wat een lekker idee met die rijst met die dadels er in

had je ook erg last van je darmen door de gluten die je - denk ik - wat meer hebt gegeten deze week? ik kan wel tegen gluten maar niet TE veel dan krijg ik veel kramp en obstipatie, ik ben daarom soms wat huiverig om zo te eten en ik merk dat dit mij er van weerhoudt om vrij te leven/eten, hoe doe jij dit? is dit een soort opoffering die je dan maar voor lief neemt?
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 17 april 2019 13:23
Hi X,

Goed dat je die vraag stelt. Tijdens deze week ben ik daar inderdaad losser mee omgegaan en dan moet ik een beetje op de blaren zitten. Ik probeer dat zo goed mogelijk op te vangen met de lunch en het ontbijt, misschien zou je daar ook in kunnen wisselen of op die manier de klachten kunnen inperken?

Overigens zijn er steeds meer eettentjes die glutenvrije gerechten serveren en bezorgen. Daar ben ik dan ook kind aan huis!

Liefs!