Ploggen: De week van Daphne 11

 

Hi all! Wauw mijn 11e plog alweer, wat gaat de tijd toch schrikbarend snel! De afgelopen week kon ik er helaas niet aan ontkomen en was ik, zoals de helft van Nederland, ook niet helemaal lekker. Gelukkig was ik nog fit genoeg om van alles te bakken, te werken, een nieuwe uitdaging aan te gaan en ondertussen veel te lachen. Hopelijk heb jij ook een goede week achter de rug en kun je er vandaag weer tegenaan! 

♥ Maandag
Ik ben een beetje aan het kwakkelen. Niet ziek genoeg om in bed te blijven, maar ook niet kiplekker.. met dat gevoel begin ik deze week ook een beetje. Vandaag is een gewone werkdag en de rest van de dag gaat eigenlijk gewoon een beetje voorbij. Dat is prima voor vandaag. Ik doe wat boodschappen en ga voor het eerst in mijn leven spruitjes klaarmaken! Thuis aten we dat eigenlijk nooit, dus het zit gewoon niet in mijn eet-en-kook-systeem. Toevallig at ik het laatst een keer en vond ik mega lekker, haha zo doe je nog eens ontdekkingen. Vandaag dus spruitjesstamppot op het menu.

Tussen de middag heb ik mijzelf getrakteerd op een bananenbrood. De laatste tijd heb ik het bakken weer herontdekt en ik het vaker ik het doe, hoe makkelijker het wordt. Waar het eerder vooral enthousiasme en chaos teweeg bracht, brengt het nu ook een beetje ontspanning. Vandaag ga ik voor mijn standaard bananenbrood, maar dan met chocolade. Het is ontzettend simpel en voor iedereen die benieuwd is naar het recept, zal ik het hieronder delen.

Men neme:

- 4 bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel of boekweitmeel (met boekweitmeel wordt het meer een brood, met amandelmeel wat meer een cake)
- 1,5 tl bakpoeder
- Snuf kaneel (naar smaak)
- Snuf zout
- 3 el cacao
- 3 el honing
- Scheutje melk (ik gebruik zelf alpro soya)
- handje noten en pure chocolade voor de bovenkant

Stampt de bananen fijn, mixt de eieren erdoorheen en alle andere ingrediënten gooi je erbij! Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag en gooi het in een bakblik. Ik hak de noten en chocolade wat kleiner en strooi dat over de bovenkant (in dit geval ook nog wat restjes banaan die ik er overheen hebt gelegd)

45 minuten in de oven op 170 graden en klaar!

Verder heb ik sinds vandaag officieel een hele toffe nieuwe uitdaging op het programma staan. Eerder heb ik bij de Fontys Hogeschool al de HBO cursus Journalistiek afgerond en dat ga ik nu uitbreiden met de cursus Foodjournalistiek. Ik heb hem al een tijdje op het oog, maar telkens was de cursus meteen vol. Nu ben ik eindelijk door de aanmeldingen heen gekomen en mag ik eraan beginnen! Spannend maar vooral heel erg leuk. In samenwerking met ELLE wordt deze cursus gegeven en ik heb er ontzettend veel zin in! 

 

♥ Dinsdag
Tijd om naar leiden te gaan. Het gaat elke dag iets beter, dus bewapend met paracetamol ga ik lekker aan de slag op de redactie. Het is gezellig, we schrijven, maken foto’s en de tijd vliegt eigenlijk altijd voorbij. Daarna snel door naar mijn moeder, om zoals (bijna) elke week weer met z’n alle pasta te eten. Zelf maak ik ook nog zelden pasta, omdat het nergens zo luxe geserveerd wordt als bij moeders!

♥ Woensdag
Welkom bij bakken met Daphne. Het voelt alsof dit een blog wordt vol recepten en foto’s in de keuken, maar dat is ook eigenlijk precies hoe het deze week gaat. Zoals het eigenlijk met alles gaat, kan ik voor een periode ergens helemaal in op gaan, volgens mij heb ik dat op dit moment met bakken. Bakken, koken, gewoon eigenlijk alles waarbij ik lekker in de keuken kan staan. Dat heeft best lang geduurt, voor ik daar een beetje plezier en handigheid in kreeg. Grappig, hoe zulke dingen kunnen veranderen!

Overigens haal ik bijna al mijn recepten van Chicks Love Food, ik word ontzettend enthousiast van die site en alles is super makkelijk. Vooral dat laatste is voor mij erg belangrijk, anders vind ik er niets meer aan..
Vanmorgen heb ik een perencrumble gebakken. Hij is er gelukkig niet onaardig uitgekomen! Hier is een link naar het recept!

 

Tijd om even naar buiten te gaan. Hoe koud het ook is, het kan echt lekker zijn om deze tijd alsnog naar buiten te gaan. Mijzelf even lostrekken van de kachel en mijn laptop, dik inpakken en naar buiten stappen. Heerlijk! De lucht was mooi helder en dan een beetje ronddwalen en mij heen kijken geeft dan zo’n rustig gevoel. Daarna kan ik vaak ontspannen en met een rood, koud neusje terug naar huis. 

♥ Donderdag
Nadat ik klaar ben met mijn ochtend shift voor Proud, race ik naar een restaurant om de hoek. Een restaurant waar ik zelf een tijd geleden nog heb gewerkt en waar mijn vader al op mij zit te wachten. Altijd extra leuk om na een tijdje weer terug te komen op een plek waar je elke dag was. We hebben lekker geluncht en veel bijgekletst. Bij sommige plekjes weet je gewoon van te voren al wat je gaat bestellen, hier heb ik dat ook. Er staat al jaren dezelfde salade op de kaart, met avocado en blauwe kaas.. Oh ik kan nu al weer uitkijken naar de volgende keer dat ik hem weer kan bestellen!

 

‘s Avonds ga ik weer aan het werk, tijd om een avondje te chatten. Mijn vriend en ik hebben beiden geen zin om te koken vandaag (ja, die dagen zitten er nog genoeg tussen, haha), dus het worden de bieten-fungi-pizza’s van de Albert Heijn. Heb jij ze al geprobeerd? Wij gaan tegenwoordig standaard voor deze pizza’s als we een makkelijke avond hebben. Ze zijn gewoon zo lekker! Best prima om daarmee achter mijn laptop te kruipen en nog even een avond te werken.

♥ Vrijdag
Op naar Leiden maar weer, waar Irene en ik vandaag saampjes aan het werk zijn. Vandaag konden we vooral onze slechte foto-momenten erg waarderen. Natuurlijk was het weer tijd voor een Instalive die middag, maar juist vandaag blonken we uit in gekke gezichten trekken, zonder dat dit de bedoeling was. Zien ze dit tijdens de Instalive!? Kijk ik zo!?? Haha, heel fijn om daar soms even keihard om te lachen!

 

Na een fijne dag werken plof ik thuis op de bank. Mijn vriend is vanavond de stad in en ik weet al meteen hoe ik deze avond in ga delen. Tegenwoordig kan ik likeurtjes best wel waarderen en met de feestdagen had ik een fles Licor 43 gekregen. Ik vind het te zoet en heel erg lekker tegelijkertijd! Eén glaasje is meer dan voldoende, maar wel een mega fijn moment om dat op de bank, onder een dekentje, op te drinken. Ondertussen ben ik begonnen aan Judas. Ik was toch wel heel benieuwd naar de serie en ik vind het heel interessant. Het is zo boeiend en heftig tegelijk, juist omdat dit echt de werkelijkheid is. IK zit er in ieder geval helemaal in.. Zo kom ik de avond wel door en een hele fijne manier om aan het weekend te beginnen. 

♥ Zaterdag
Vandaag ga ik samen met mijn nicht even langs bij mijn opa. Hij heeft nog veel oude fotoboeken van ons liggen en onder het genot van een taartje hebben we de hele middag foto's bekeken. Echt zo leuk en ook bijzonder om die tijd terug te zien. Het zoontje van mijn nicht voelde niet zo veel voor de foto, maar verder was het een gezellige middag met z'n viertjes. 

Onderweg terug naar huis besloot ik dat het weer eens tijd was voor een kapsalon van de Vegetarische Snackbar, met lupine bitterballen! Dat is echt onze lievelingscombinatie. Niets zo fijn als met regenachtig weer thuis aankomen en ons omringen met dekentjes en lekkere snacks! 

♥ Zondag
Deze dag verliep niet helemaal zoals ik wilde. Al maanden wil ik gaan schaatsen en vandaag zouden we eindelijk naar Ice Amsterdam gaan. Ik weet dat je ook heel goed overdekt kan schaatsen, maar ik wilde het per se buiten, met mooie lichtjes en warme chocomelk.. Nu was het alleen zulk druilerig weer en zagen we het ook niet zitten om in de regen te schaatsen. Ken je dat? Dat iets dan niet door gaat en je even in een gat valt..? 

Niet dramatisch natuurlijk, maar ik wist even niet wat ik met de dag aanmoest. Soms duurt het dan langer dan ik zou willen om een nieuwe situatie te accepteren. Gelukkig pakte we wel snel de draad weer op door ergens uitgebreid te gaan lunchen. Dat hielp ook wel met het accepteren overigens.. We zijn bij Hummus in Den Haag gaan zitten en daar hebben ze, je raad het al, hummus en alles wat je daar nog meer bij zou willen. Heerlijk was het! Ik besloot de dag maar gewoon te nemen zoals ie kwam en die avond lekker met wat hapjes voor de bank te gaan zitten. Heel Holland Bakt is toch wel onze vaste, kneuterige, prik geworden op de zondagavond. En zulke kneuterige dingen zijn eigenlijk ook gewoon heel fijn. 

 Hoe is jouw week geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly - Dinsdag 15 januari 2019 08:53
Hihi, ik vind het heerlijk om heel Holland bakt te kijken. Ik leg er altijd een aantekeningen boekje bij. Leuk dat we weer een kijkje mochten nemen in je week.
Aine - Dinsdag 15 januari 2019 11:44
Leuke plog Daphne! Ik vind bakken ook erg leuk om te doen alleen heb ik er niet de tijd voor of maak ik er geen tijd voor. Zou ook weer leuk vinden om dat op te pakken.
Hoop6 - Dinsdag 15 januari 2019 17:16
Wat een leuke plog weer!
Komt er binnenkort op YouTube ook weer een dagje mee eten online? Die vind ik altijd zo motiverend!
Jud - Dinsdag 15 januari 2019 19:14
Wat mij opvalt is dat t veelal veel gezonde dingen. Bijv geen "gewone"pizza maar 1 met groentebodem. En de peercrumble. M.i. voorbeelden van wel willen genieten maar dan wel weer zo gezond mogelijk.
MissBeta - Dinsdag 15 januari 2019 20:19
Ik denk dat dat je eigen eetgestoorde gedachtes zijn. Ik zie vooral iemand die verschillende dingen wil uitproberen. Bovendien is het als je diverse intoleranties hebt (gluten, lactose) een stuk lastiger om te variëren en kom je al snel uit op de 'super food' dingen (weet ik uit ervaring). Ik kijk vooral naar hoe ze geniet van elk eetmoment en hoe ze er een feestje van maakt, dat kan ik (nog) niet hoor! Bovendien is er als je hersteld bent van een eetstoornis niets mis met gezond eten. Ik wens je van harte toe dat je dat ook kan gaan inzien!
MissBeta - Dinsdag 15 januari 2019 20:13
Ik heb meestal te weinig rust om te bakken, ben te ongeduldig hihi. Maar dat bananenbrood wil ik wel eens gaan proberen, ziet er lekker uit!
Corinne - Dinsdag 15 januari 2019 20:28
Ik word altijd oprecht vrolijk van jouw plogs Daphne. Ondanks dat je jezelf niet altijd top voelt (en dat er ook laat zijn), ben je zo oprecht en straalt het van je plogs af dat je wel altijd je best doet er het beste van te maken. Een mooie, positieve levenshouding!
Prue - Woensdag 16 januari 2019 16:57
Wauw waanzinnig die foodjournalistiek! wilikookwilikook