Afvallen zit in mij

 

Ik ben Jessie en ik ben 16 jaar. Ik zal jullie mijn verhaal vertellen. Meer dan 2 jaar geleden begon de anorexia langzaam in mij te sluipen. Ik zat toen begin de 3e klas van het vmbo. Ik ben de hele basisschoolperiode gepest, omdat ik ‘raar' liep, door een ‘rare neus' en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook in de 1e klas werd ik gepest, door dezelfde jongen van de basisschool. Tot de 2e klas deed ik niks aan het pesten, ik was verlegen en dacht er niet zo specifiek over na, het hoorde er bij dacht ik. In de 2e klas ging het bergafwaarts. Ik werd nu door een andere jongen gepest, dus ik dacht dat het echt aan mij lag, als ik elke keer gepest werd door verschillende mensen.

Een vriendin van het jaar ervoor trok ik wat meer mee op, zij was gothic en zat ook niet helemaal goed in haar vel. Ik verfde mijn haar donker rood, terwijl ik zelf blond haar heb. Ook gebruikte ik veel donkere make-up, spijbelde veel, ging stelen in winkels en voelde mij onwijs depressief. Mijn ouders merkten niks, tot het 2e rapport er was. Mijn cijfers waren slecht en er stond een advies voor een lager niveau. Mijn moeder las mijn dagboek en toen wist ze alles. Ik knokte voor mijn cijfers, ging naar een soort psycholoog voor 2x 4-uur gesprekken en haalde dat jaar. Ik dacht dat ik ‘genezen' was, en mijn ouders ook. Ik ging toen positief naar jaar 3.

Maar in de 3e klas kwamen er 2 andere problemen. Ik kreeg paniekaanvallen en wilde steeds dunner worden. Het begon zoals meer mensen met het snoep weglaten, tussendoortjes, later een paar boterhammen minder en het eindigde met een erg weinig....

Maar dat eindigde ook, toen mijn moeder gebelt werd door iemand die mijn naam had gelezen op een pro-ana site en waarschuwde mijn moeder voor de gevaren. Na een gesprek met mijn moeder ging ik weer een beetje meer eten langzamerhand. Ik zag de tranen in mijn moeders ogen want ze dacht dat het opgelost was na de 2e klas, dat ik mij weer goed voelde.

De paniekaanvallen sloopte nme ook, lichamelijk en geestelijk. Ik wist niet wat het was, en als ik eenmaal een erge paniekaanval had gehad in een bepaald soort les, zoals economie, ging ik die les nooit meer in. Ook ging ik vaak naar huis, zogenaamd omdat ik mij niet lekker voelde.

Op een dag zei mijn moeder toen ik weer eens ziek naar huis was gegaan: je mag niet meer ziek naar huis gaan, je blijft gewoon op school! Toen heb ik een blaadje uitgeprint waar ik op getypt had wat er precies aan de hand was, met die paniekaanvallen. Ik durfde het niet te vertellen. Mijn moeder zocht hulp voor mij, bij een psycholoog, alleen dat hielp niet veel omdat er nog 2 maanden een wachtlijst stond.

Ik was goed op school dus maakte het niet uit dat ik er veel niet was, en toen eenmaal school afgelopen was begon ik bij de psycholoog. Ik voelde mij goed, doordat school was afgelopen en vond het onzin met een psycholoog te praten, want met praten gaan mijn problemen niet weg dacht ik.

free

Begin de 4e klas had ik nauwelijks paniekaanvallen, dus stopte met de psycholoog omdat ik dacht dat het ‘over' was. Maar ik had het goed mis. Weer liep ik veel de klas uit, en begon weer met afvallen. Ik keek veel op pro-ana site's, maakte lijstjes met wat ik at en viel weer veel kilo's af.

Maar ik was niet sterk genoeg, ik stopte elke keer, kreeg vreetbuien en kwam meer aan dan ik was afgevallen. Na een paar weken teveel gegeten te hebben begon ik weer, en dat ging het hele jaar door. Soms hield ik het langer vol dan de andere keer.

happyUiteindelijk ging ik ook afslankpillen gebruiken en laxeermiddel, maar dat hielp allemaal ook niet. Ik had geen stoelgang meer en moest wel weer normaal gaan eten anders hield ik alles vast.

Ik ben geslaagd voor vmbo en had lang zomervakantie. Ik ging ook nog 2 weken met mijn ouders naar Griekenland. We gingen elke dag uit eten, en 's middags aten we vaak een grote donut. Halverwege de vakantie wilde ik eigenlijk maar om 1 reden naar huis: om weer te beginnen met afvallen. Daar ben ik nu ongeveer 2 weken mee bezig, en ik weet dat ik het nu ga volhouden.

Afvallen, anorexia durf ik niet te zeggen, zit in mij en ik wil een keer écht xx kilo halen. Ik weet dat het fout is, maar met boven de xx kilo voel ik mij niet lekker mijn vel, en dat los ik alleen op met afvallen.

Over een week ga ik naar een andere psycholoog, voor mijn paniekaanvallen, en misschien zoek ik via haar wel eens hulp.

Jessie beheerde eerder anorexiasite.hyves.nl, welke nu eetprobleem.hyves.nl is. Ze beheerde deze onder een anoniem pro-ana profiel, welke is verwijderd door hyves omwille van hun gebruikersvoorwaarden (pro-ana sites op hyves zijn niet toegestaan)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

R - Zondag 9 mei 2010 21:26
Ach lieve meid.. Snap je dan niet dat je perfect bent?
Es. - Vrijdag 20 augustus 2010 23:47
Het is niet nodigg om af te vallen, je ben een hardstikke mooie meid !
Mir - Maandag 16 mei 2011 21:05
Herkenbaar.. ik ben ook weer begonnen. Ik mis het als ik stop. Maar toch.... denk ik soms: het is toch zonde van onze energie!! Het leven is kort, geniet er van zoals je bent. Ik probeer dit nu ook, het is vechten maar wel voor een goed doel: het leven
Anke - Donderdag 23 juni 2011 14:35
Je bent mooi zoals je bent, daarvoor hoef je allesbehalve af te vallen!
- - Dinsdag 28 juni 2011 20:03
ik wist dit niet van je?
Joyce - Maandag 8 augustus 2011 14:43
Hee Ella,

Het is echt niet goed om je lichaam zo te behandelen, Je bent een perfect meisje. Er staat nog een heel leven op je te wachten.

Ik snap dat je er niet zomaar van af komt, maar alsjeblieft zoek hulp.

Liefs,
Joyce van Es
x - Woensdag 5 oktober 2011 22:28
ik zeg altijd tegen anderen, als ik hun verhaal lees, dat ze moeten stoppen . van binnen weet ik zelf ook dat het slecht is . maar tegen mezelfs zeg ik het niet . tegen mezelfs zeg ik 'doorgaan, er is niks aan de hand . je hebt helemaal geen ziekte . je moet je doel bereiken, anders was alles voor niks .'

en bij jouw verhaal denk ik dus weer : stop er mee !
maar dan snap ik best dat jij dat echt niet doet .

waarom is het allemaal zo moeilijk ?
Rebeccaa - Dinsdag 21 februari 2012 03:00
je bent echt mooi hoor ;) je hebt en bepaalde uuistraling in je gezicht de niet veel mensen hebben. keep smiling xx
Jet - Woensdag 21 maart 2012 11:15
Hee !
je bent een prachtig meisje.
al dat gepest heeft je onzeker gemaakt denk ik..
ik ben ook gepest, ongeveer 8 jaar lang.
maar nu heb ik schijt ! over schijt.
laat ze treiteren.
zij willen je geestenlijk gek maken.
maar moet jij nu eens denken.
jij doet je best op school, en zij pesten.
wie haalt er dan hogen cijfers ? misschien hebben ze wel hun diploma. maar later komen ze niet ver hoor.
zij kunnen ook nog wel gaan zien. ;)
ik was onzeker en ging veel eten, totdat ik ongeveer 4 kilo aankwam. en toen ging ik naar de middelbaar en viel het er zo weer van af. ik woog toen in het begin 52, maar dat weet niemand. ;) ik ging sportief bezig doen en voelde me lekker in me vel. ik ben daarvan 4 kilo afgevallen en woog 48/49 kilo. en ik blijr nu ook zo, mooi gewichtje alles. :D
laat je niet gekmaken door zulke stommen mensen. zij bereiken niks in het leven, als ik nu mijn pester tegenkom zie ik haar als puttjesschepper , dus alles komt op zijn plek.
Liefs,
Jet
happycat - Zondag 25 maart 2012 18:32
je bent mooi zoals je bent:)
Maan - Dinsdag 31 juli 2012 20:32
Wow, een groot deel van dit verhaal is zo ZO ontzettend herkenbaar. Pesten, paniekaanvallen, anorexia willen.. gelukkig ben ik nu verder dan dat, ik hoop jij ondertussen ook.
Liefs.
Anoniempje - Zondag 16 september 2012 18:10
Wauw, dit is precies mijn verhaal.
De paniekaanvallen, de lessen missen, het afvallen..

Als je wil praten;
PonyBeest@hotmail.com
Val - Donderdag 8 november 2012 01:40
Lieverd, who cares wat mensen over je zeggen, het gaat erom dat jij tevreden bent met jezelf. Geloof het of niet, jij bent waardevol. Als jij dit zelf realiseert ga je stralen en zullen anderen dit ook zien. Ik hoop dat dit enig invloed op je heeft.
Marije - Dinsdag 23 april 2013 22:14
ik heb dezelfde gedachte, als ik te zwaar ben (in mijn ogen, heb ondergewicht) moeten de kilo's eraf.... maar ik ben tot een idee gekomen dat mij in ieder geval helpt met de situatie te bekijken. Er zijn voor mij twee opties, afvallen tot ik tevreden ben, maar ik weet niet hoe veel dat is, of leren tevreden te zijn met mezelf, mijn zelfbeeld verbeteren. die tweede hoor ik niet heel vaak, maar het lijkt me wel de beste optie om mij gelukkig te maken. Zeker niet makkelijk, maar wel een gezonder doel
lieke - Zaterdag 24 januari 2015 18:51
ik anorexia ben er super blij mee heb gister morgen een cracker met magere smeerkaas gegeten en 4 stukjes komkommer naar school gehad jongens beste tip ooit
night - Dinsdag 31 maart 2015 19:34
Heel herkenbaar dit ik val nu ook af en de kilos verlies ik zo maar ik snap je hoor. Ik kom ook aan en dan voel ik me dik en slecht en dan val ik weer af en dan mislukt dat weer en ga zo maar door maar voel je fijn in jouw lichaam je kan jezelf dwingen om te eten veel sc6 xx
Orchidee - Zaterdag 4 april 2015 01:30
Ik vind dit bericht echt triggerend???? Ik kwam op deze site juist om ja, idk, steun te krijgen in herstel, maar dit werkt juist averechts.