Proud2Bme in Amerika en Claire Mysko

 

Claire MyskoClaire Mysko is schrijftster en bekend expert op het gebied van zelfwaardering en lichaamsbeeld. Ze schreef een boek speciaal voor meisjes: "You're Amazing! A No-Pressure Guide to Being Your Best Self" en is co-auteur van het boek "Does This Pregnancy Make Me Look Fat? The Essential Guide to Loving Your Body Before and After Baby."

Claire is aangetrokken als projectleider van de Amerikaanse Proud2Bme die vandaag wordt gelanceerd.

Proud2Bme stelde haar een paar vragen:

Waarom heb je besloten om te gaan werken voor NEDA om de Amerikaanse versie van Proud2Bme te bouwen?
Ik heb een lange geschiedenis met de National Eating Disorders Association. Voordat NEDA ontstond, waren er veel kleine eetstoornissen organisaties in de VS. Ik was de directeur van één van die kleine organisaties.

Ik runde een hulplijn, lanceerde de eerste website van de organisatie (dit was terug in de donkere tijden toen mensen net begonnen met internetten) en ik organiseerde "outreach programma's" in de omgeving. Ik ging aan de slag voor diverse op meisjes gerichte websites en organisaties en ik schreef een boek over eigenwaarde voor meisjes. Dus toen ik hoorde over dit project, wist dat ik direct dat ik hier deel van uit wilde maken. Proud2Bme bevat zoveel dingen waar gepassioneerd voor ben.

"Proud2Bme brings together so many things I'm passionate about."

Proud2Bme USA

Kan je ons iets vertellen over jouw eigen ervaring met een eetstoornis?
Ik ben lerares geweest en pleitte voor meer bewustwording en preventie van eetstoornissen. Als tiener hebt ik ook gekampt met een eetstoornis. Deze ervaring heeft diepe impact op mij gemaakt. Het breekt mijn hart om te zien dat het aantal meisjes en jonge vrouwen die worstelen met eten, gewicht en lichaamsbeeld toeneemt.

Kan je ons iets meer over wat je tot dusver hebt gedaan voor Proud2Bme?
Ik ben bezig geweest met het samenstellen van een grote groep van jonge medewerkers die blogs zullen schrijven, video's creëren en die als tiener adviseur op de site actief zullen zijn. Eén van onze eerste medewerkers is de 17-jarige Emily Anne-Rigal die zelf een organisatie gestart is genaamd WeStopHate. Ze is hiermee gestart omdat ze vroeger werd gepest omdat ze wat dikker was. Haar initiatief heeft heeft al aandacht gekregen op MTV, in Seventeen magazine en is één van meest geabonneerde non-profit YouTube-kanalen (Vandaag meer over WeStopHate op Proud2Bme.nl).

We zijn erg blij met haar bijdrage aan Proud2Bme en met die van de vele andere tieners die gebruik maken van hun ervaringen om positieve veranderingen aan te brengen. Ik heb ook verbinding met het netwerk van NEDA van deskundigen, en we doen regelmatig Q & A's en chats, zodat de leden antwoord kunnen krijgen van voedingsdeskundigen en psychologen. En we hebben een grote hoeveelheid leuke nieuwe content klaar staan.

Waarom denk je dat Proud2Bme nuttig is in de VS?
Eetstoornissen, een slecht zelfbeeld en een laag gevoel van eigenwaarde zijn aan de orde van de dag bij Amerikaanse tieners. Ik moet het eerste meisje nog tegenkomen dat niet zelf of door haar omgeving te maken heft met één van deze problemen. We moeten iets doen om dat te veranderen, en ik ben ervan overtuigd dat online in contact komen met deze meiden een cruciaal onderdeel van de oplossing is. Er zijn genoeg websites die jongen mensen als doelgroep hebben, maar Proud2Bme voorziet wel in een behoefte. Tieners hebben een plek nodig waar ze contacten kunnen leggen met elkaar en waar ze content kunnen vinden die ze aanspreekt - entertainment, fashion, beauty - allemaal met als doel het promoten van een gezonde houding ten opzichte van voeding, gewicht en zelfbeeld.

Wat is jouw droom voor Proud2Bme in de VS?
Wat jij, Scarlet, hebt gemaakt is zo bijzonder. Het is mijn droom om Proud2Bme groot te zien groeien in de VS. Ik stel me Proud2Bme echt voor als een wereldwijde beweging, één die verder gaat dan de websites. Ik wil dat jonge mensen overal ter wereld worden geïnspireerd om gezonde veranderingen aan te brengen in hun eigen leven en in de wereld om hen heen.

Wat maakt jou Trots op jezelf?
Dat ben ik zeker! Wat mij het meest trots op mijzelf maakt is dat ik een manier heb gevonden om mijn stem te gebruiken om verandering aan te brengen. Mijn eetstoornis heeft zo lang voor mij gesproken. Ik ben trots dat ik nu voor mijzelf spreek en voor anderen die nog hulp nodig hebben om voor zichzelf te kunnen spreken.

"My eating disorders spoke for me for so long.
Now I am proud to speak up and speak out for myself and for others who might still need a little extra help to find their voices."

www.Proud2Bme.org

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- Zaterdag 15 oktober 2011 15:43
Scarlet, ik denk dat jij ongelooflijk trots op jezelf kan zijn: het idee komt ten slotte van jou, en dat je amerika hebt weten te bereiken is echt super. petje af voor jou ;)
Blonde - Zaterdag 15 oktober 2011 15:51
Super! Gefeliciteerd!
Anouk94 - Zaterdag 15 oktober 2011 15:54
Wat ontzettend goed en gaaf! Hier mag je trots op zijn Scarlet.

maarS95 - Zaterdag 15 oktober 2011 15:55
Scarlet, ik heb net even de site bekeken en wat is doe ongelovelijk gaaf geworden!(: dankzij jou is Amerika nu ook bereikt! echt toppie!! Je mag proud zijn!!
echt toppie!(:

K - Zaterdag 15 oktober 2011 16:08
Wat geweldig Scarlet! Ik hoop echt dat de site daar net zo'n hit zal worden en net zoveel mensen zal helpen als hier.
Op internet lees je heel vak op blogs etc. hoe moeilijk sommige meisjes het hebben. Ik denk dan heel vaak: wat jammer dat Proud alleen in het Nederlands is... maar nu niet meer dus, woehoe!
Come on people, spread the word :D
Ellen - Zaterdag 15 oktober 2011 16:38
Wauw Scarlet!
Super! Echt heel erg knap en mooi en goed en ...
Gewoon heel erg tof!
Liefs
Mar - Zaterdag 15 oktober 2011 16:59
Wauw!
Wat super goed dit!
Go Proud!
xx
Mick - Zaterdag 15 oktober 2011 17:07
Wat fijn voor vele mensen in de VS dat er daar nu ook een site als deze is gelanceerd!

En ook ik feliciteer je met de overname van jouw idee in de USA Scarlet! Wauw!

Je zegt het ons vaak, maar nu zeg ik het tegen jou: "Be proud!"

Bedankt voor jouw site hier in NL. Wat doet hij velen, mezelf incluis, ontzettend goed.

Liefs en XXX van Mick
djoelieke - Zaterdag 15 oktober 2011 17:13
Wow Scarlet!
Be Proud!
had het al ergens gelezen,
super dat het zelfs Amerika bereikt!
misschien meld ik mij daar ook wel aan :)

liefs,
Ymke - Zaterdag 15 oktober 2011 17:49
Te. Gek.
Wow!

Xx
Shopaholic - Zaterdag 15 oktober 2011 18:40
Wat gaaaaaaaf.
AMERIKA man!!!
Wowww... Super tof. =D
Nicole - Zaterdag 15 oktober 2011 19:12
Scarlet, verovert de wereld!
Geef je over, en Be Proud!

Super Xx
beauty_love - Zaterdag 15 oktober 2011 19:37
Super!!!
Lot - Zaterdag 15 oktober 2011 20:23
Echt geweldig!! Wat een goed interview op die site ook :)
Lexii - Zaterdag 15 oktober 2011 20:26
Scarlet, ik heb bewondering voor je, wat je hebt weten te bereiken tot nu toe. De steun en hulp die de mensen in Nederland krijgen, kan nu hopelijk ook makkelijker worden aangereikt aan de mensen buiten Nederland.

Gefeliciteerd, en ik hoop dat Proud2me USA net zo'n succes wordt als de Nederlandse. :-)

Ik voorzie een uitwisseling tussen beide Prouds in de toekomst. :lol:
miserable - Zondag 16 oktober 2011 09:39
wow, goed werk!
mirjam - Zondag 16 oktober 2011 10:51
Wauw! Zoveel respect voor jou Scarlet!
& natuurlijk ook voor al de andere mensen die deze website mogelijk maken, be proud!(:
GLM1993 - Zondag 16 oktober 2011 15:07
Wat goed! Scarlet, je hebt hiermee echt veel bereikt!
korinaa - Zondag 16 oktober 2011 16:45
supeer!

gefeliciteeerd!
Julia - Woensdag 19 oktober 2011 20:10
Congrats Scalet!

Ik werk momenteel in de vs, bij een groot professional bedrijf in Chicago, en kom echt van alles op kantoor tegen :S ze kunnen zeker een Proud2Bme gebruiken!

Al mijn collega’s (even some of the men!) hebben het over ‘ diet this and diet that, Oh I really shouldn’t have that cupcake, but I just can’t resist...I must lose 10 pounds before Thanksgiving…’ en ondertussen komt iedereen ’s ochtends binnen met een grade latte, eten ze hun lunch achter hun bureau (mindlessly) en gaan bijna elke avond uit eten en eten dan later op de avond nog hun ‘ doggie bag’ leftovers op.

Bijna niemand neemt eten mee naar de office, ze kopen alles hier en ook heb ik nog maar weinig mensen gehoord over koken daar hebben ze het te druk voor. We werken hier vaak 10-12u op een dag en vaak ‘vergeten’ collega’s ook om te eten of ze hebben geen tijd om eten te gaan kopen, dat ze later op de dag last hebben van binge eating. Mijn eet habits zijn echt NIET normaal, maar als ik om me heen kijk lijkt het erop dat ik het nog zeer goed doe in vergelijking me de rest. Ik denk echt dat er een ‘ mentality switch’ nodig is en misschien is de American Proud2bme wel ‘ the start of something much bigger!’

Best of luck =)
Nikki - Donderdag 7 februari 2013 13:53
Ik heb er weinig worden voor, fantastisch!!
Scorpiors - Maandag 27 mei 2013 13:08
WOUW, geweldig.
Wat super Scarlet.
Nu de rest van de wereld nog???
Groetjes en je mag zeker trots op je zelf zijn hoor! :)