Miss Eco Nederland: Christina Lazaros

 

Miss Eco is een nieuwe internationale missverkiezing die in 2015 voor het eerst is gehouden. Nederland werd toen vertegenwoordigd door Talisa Wolters. Zij behaalde de 2e plaats en reist nog geregeld af naar Egypte om daar de verkiezing te promoten en evenementen bij te wonen. Het doel van de internationale verkiezing is om vertegenwoordigsters van over de hele wereld en diverse culturen samen te brengen en aandacht te besteden aan het milieu, cultuur en toerisme. De internationale winnares zal het eco-toerisme over de hele wereld promoten, als ook het milieu en de diverse culturen van de deelnemende landen helpen te vertegenwoordigen, door middel van marketing op een internationaal platform.

De 20-jarige Christina Lazarus is één van de vier finalisten van Miss Eco Nederland 2016. Proud2Bme deed een interview met haar over de verkiezing, haar motivatie om deel te nemen, over schoonheid en haar wensen voor de toekomst.

Christina Lazaros

Wat is het verschil tussen Miss Eco en een gewone miss verkiezing?
Veel missverkiezingen hebben tegenwoordig een bepaald doel of achterliggende gedachte, net als Miss Eco. Een ‘'gewone missverkiezing,'' als ik dan even uit moet gaan van dat de jury alleen op je uiterlijk let, zijn er eigenlijk niet (meer). Het draait niet alleen om het mooie lichaam, het leuke koppie en de mooie jurk. Bij deze missverkiezing draait het er echt om dat jij het eco-toerisme in Nederland promoot. Je moet verstand hebben van milieu, cultuur en toerisme en de wijze waarop je dit kan promoten.

Waarom is het belangrijk voor jou om Miss Eco Nederland te zijn?
Behalve dat ik het een eer vind, vind ik het vooral ook een hele leuke opgave! Ik studeer rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen en probeer zo veel mogelijk up-to-date te zijn van wat er in Den Haag gebeurt. Later hoop ik in Brussel of Straatsburg te werken en iets te betekenen voor milieudefensie in Europa. Ik denk dat deze missverkiezing hier goed bij aansluit en ik vind het onderwerp waar deze missverkiezing om draait ook erg interessant. Daarnaast heb ik al aan verschillende missverkiezingen meegedaan en denk ik er klaar voor te zijn internationaal te gaan. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en probeer dit mee te nemen in Miss Eco Nederland verkiezing. Ook ben ik van kleins af aan al een podiumbeest. Ik hield en houd ervan in de spotlights te staan, dat is echt mijn ding!

Wat doe jijzelf in het dagelijks leven voor het milieu?
Nou, ik zal heel eerlijk zijn: eigenlijk ben ik me hier pas meer in gaan verdiepen sinds het moment dat ik me had opgegeven voor Miss Eco Nederland. Ik wilde met verstand van zaken deze missverkiezing ingaan en hoe meer ik me hierin ging verdiepen, hoe interessanter ik het vond worden. Het zijn de kleine dingetjes die verschil maken. Ik heb nu bijvoorbeeld zo'n zandlopertje in mijn douchecabine hangen die de tijd bijhoudt, ik neem vaker de fiets, gebruik een ‘'dopper'' in plaats van plastic flesjes en shop met een linnen tasje.

Christina Lazaros

Waar zou je je op willen richten als je wint?
Als Miss Eco Nederland heb je de eer het ecotoerisme in Nederland te promoten, maar waar ik mij vooral op zou willen richten zijn de bijzondere plaatsen Drenthe te bieden heeft. Hier ben ik opgegroeid en er zijn talloze mooie plekjes hier die onderschat worden of onbekend zijn bij toeristen. Ook vind ik het leuk met kinderen samen te werken en ik zou het leuk vinden kinderen te leren over milieubewustzijn door middel van bijvoorbeeld speurtochten in het bos.

Hoe ga jij met eten om?
Ik houd van eten, ook van nieuwe dingen proberen, echter,wanneer ik actief bezig ben met modellenwerk en missverkiezingen, let ik wel iets meer op de dingen die ik eet en drink. Vlees ben ik niet zo weg van, daar ben ik best wel kieskeurig in, maar ik eet wel vlees. Ik sta geheel achter de mensen die bewust geen vlees of andere dierenproducten eten, ik zou het echter zelf best moeilijk vinden, gezien ik best wel van stukje kipfilet of glaasje melk houd.

Hoe vind je het om zoveel met je uiterlijk bezig te zijn?
Leuk! Ik vind het belangrijk goed voor de dag te komen. Tuurlijk, ik heb ook mijn ‘'joggingbroek-en-haar-in-een-knotje-dagen'', maar ik vind het heel leuk mezelf op te maken. Ik kan hier tien minuten mee bezig zijn, maar ook een uur bij wijze van spreken! Daarnaast vind ik sporten ook leuk om te doen, alleen moet ik hier wel de tijd voor hebben. Ik ben vrij druk met mijn studie en soms schiet sporten er dan bij in, maar mocht ik Miss Eco Nederland worden, dan ben ik sowieso elke dag in de sportschool te vinden hoor!

Christina Lazaros

Wat is jouw relatie met eetstoornissen en een positief zelfbeeld?
Toen ik een jaar of 15 was, was ik erg dun. Zo dun, dat sommige mensen dachten dat ik een eetstoornis had. Dit vond ik erg vervelend, want ik at wat ik wilde en was destijds helemaal niet zo bezig met dun zijn, want dat was ik al. Het lijkt mij verschrikkelijk als je te kampen hebt met een eetstoornis, want deze personen realiseren zich niet hoe mooi ze zijn. Ik geloof erin dat iedereen wel íets moois bezit.

Veel mensen vragen mij of ik onzeker word van het meedoen aan missverkiezingen of de reacties die ik krijg op social media. Mijn antwoord hierop is: nee, het heeft mij juist alleen maar zelfverzekerder gemaakt. Bij een missverkiezing is er altijd wel iemand die net even iets meer punten scoort dan jij of iemand die net even iets ‘'beter'' is, maar dat vat ik niet heel persoonlijk op en het motiveert mij om mezelf de volgende keer nóg beter te presenteren, omdat ik in mezelf geloof... dat is denk ik al een hele overwinning opzich. I am Proud2Bme!

Wat is voor jou echte schoonheid?
Schoonheid hoef je niet per sé met het blote oog te kunnen zien. Iemand kan nog zo'n leuk gezicht hebben of een mooi lichaam, maar zodra dit niet matcht met je innerlijk (bijv. gemeen), vind ik dit geen pure schoonheid. Schoonheid begint van binnen.

Lees meer over: Miss Eco Nederland.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nikki - Donderdag 21 januari 2016 17:59
Leuk artikel!