Happy Beautiful You!

 

Happy Beautiful You is een nieuw schoonheidslabel en heeft als doel vrouwen te laten zien dat elke vrouw perfect is zoals ze is, ongeacht maat, lengte, lichamelijke beperking en of huidaandoening etc.

Het eerst volgende project van HBY is het uitgeven van een boek waarin een weerspiegeling van de "echte" vrouw te zien is. Er komen verschillende vrouwen in beeld; vrouwen met een handicap, vrouwen met brandwonden, vrouwen die een borstoperatie hebben gehad, plussize vrouwen of met een standaard maat, vrouwen met een eetstoornis (sen) en ook bekende Nederlandse vrouwen. Kortom: alle vrouwen!

happy beautiful you

Oprichtster van Happy Beautiful You is Anouk Leur. Proud2Bme mocht haar interviewen:

Hoe kwam je erbij "Happy Beautiful you" op te zetten?
Happy Beautiful You is een schoonheidslabel dat wil laten zien dat elke vrouw perfect is zoals ze is ongeacht maat, lengte, lichamelijke of geestelijke beperking. Dit initiatief is ontstaan doordat ik zelf lang heb geworsteld met het thema zelfacceptatie. Ik vond mijzelf niet perfect zoals ik was en was niet blij met mijzelf.

Ik realiseerde me dat veel meer vrouwen moeite hebben zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Het proberen te voldoen aan het bekende schoonheidsideaal "voor zover het bestaat" is hier een duidelijk voorbeeld van. Maar uiteindelijk kwam ik er achter dat je alleen maar echt blij kan zijn als je jezelf accepteert zoals je bent. Vandaar de naam Happy Beautiful You. Ik kwam erachter dat dit project ook ging om een Happy Beautiful Me! Zelfacceptatie van wie ik ben en wat belangrijk voor mij is.

Hoe zag jij jezelf toen je een puber was?
Ik weet nog goed dat ik in die tijd erg onzeker was over mijzelf. Ik vond dit niet echt een prettige periode in mijn leven. Als ik er nu op terug kijk besef ik dat veel meer jongere dames en ook jongens zich wellicht ook onzeker kunnen voelen over hun uiterlijk. Ik had destijds heel sterk het gevoel dat ik anders was.

HBY

Kan je vertellen wat jouw ervaring is met een eetstoornis?
Mijn eetstoornis is een mechanisme dat mij heeft geholpen te blijven staan om situaties aan te kunnen die ik in mijn leven ben tegen gekomen. Als ik er nu op terug kijk realiseer ik mij dat ik de eetstoornis jaren heb gehad. Ik denk wel zo'n twintig jaar. De ene keer weer meer aanwezig dan andere keren in mijn leven. Nu ik door de theraphie die ik heb gevolgd mijn verdriet heb kunnen verwerken en mijn grenzen beter aanvoel kan ik op een andere manier met gebeurtenissen omgaan en is de uitweg naar eten niet meer nodig. Het mooie aan mijn eetprobleem vind ik dat ik ontzettend veel heb geleerd over wie ik werkelijk ben en wat ik prettig vind.

Hoe gaat het nu met je en wat heeft jou geholpen?
Het gaat heel goed met mij en ik ben blij met de dingen die ik doe. Het heeft mij geholpen theraphie te volgen.

Wat wil je binnen 5 jaar hebben bereikt met Happy Beautiful you?
Ik wil de algemene zelfacceptatie van de vrouw verhogen. Met als eerste activiteiten oa. het uitgeven van een boek en een kalender. Ik wil vooral mensen laten nadenken over wat hun kwaliteiten en krachten zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van teksten en of het geven van presentaties over zelfacceptatie. Uiteindelijk is het voor mij het belangrijkste vrouwen te laten nadenken over hoe ze over zichzelf denken. En als mijn quotes vrouwen helpen zichzelf te accepteren zoals ze zijn heb ik mijn doel bereikt! Uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent met wie je bent, de buitenwereld is dan bijzaak!

"Vergeet je gedachten al is het maar voor even, het enige wat dan over blijft is je prachtige perfecte zelf"

happy beautiful you

Voor het eerste project is HBY op zoek naar JOU!

Het thema van het te maken boek is: "Schoonheid is jezelf zijn". Roos Prommenschenckel, de eerste Miss met een lichamelijke beperking, heeft toegezegd mee te werken aan dit project

Een gedeelte van de opbrengst van het boek zal worden verdeeld onder verschillende goede doelen. De promotie en verkoop van het boek zal via diverse landelijke stichtingen, de website en andere verkoopkanalen geschieden. Het project zal publiciteit krijgen via diverse stichtingen en de media, houd hier rekening mee.

HBY is op zoek naar JOU. Wil je als model (nee, je hoeft niet perfect te zijn!) meewerken? Stuur dan een email naar: Info@happybeautifulyou.nl. Vermeld dan wie je bent, je leeftijd en waarom je mee zou willen doen aan dit project. Voeg hierbij ook een foto van jezelf toe. Als er erg veel reacties binnenkomen, kan natuurlijk niet iedereen meedoen, maar je krijgt volgens HBY sowieso een mailtje terug.

 

Gerelateerde blogposts

07
MEI
Strak
0

Reacties

merla - Maandag 20 februari 2012 16:27
Ik vind het echt geweldig dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan het verbeteren van het zelfbeeld van vrouwen en meisjes..

echt mijn grootste complimenten voor HBY en natuurlijk ook voor Proud2BeMe (:

xxx
Rogine Carriere - Dinsdag 21 februari 2012 23:48
Geweldig geweldig geweldig!!!! Heb me ook opgegeven; buik erg lelijk na 2ling plus litteken buikoperatie én mijn borsten zijn theezakjes nadat ik veel kilo's verloren ben... Wat een waanzinnig initiatief! Veel vrouwen kunnen dit gebruiken, misschien laatste stapje om zichzelf écht totaal te accepteren én van zichzelf te gaan houden! :-)