Warme kledingtips voor de winter

 

Dit jaar is het nog niet zo ontzettend koud geweest, maar toch heb ik het al heel koud gehad. Ik ben eigenlijk altijd al een koukleum geweest en ik probeer het altijd zo comfortabel mogelijk voor mijzelf te maken, maar in de winter is dit soms erg lastig. Tegelijkertijd heb ik het ook snel warm in de winter, dus op de een of andere manier ben ik denk ik heel gevoelig voor temperaturen. Veel meisjes met een eetstoornis hebben het ook snel koud en dan is de beste tip natuurlijk: Aankomen en weer regelmatig en gezond gaan eten. Hier gaat natuurlijk wel tijd overheen en dan is het ook fijn om het wel lekker warm te hebben in de wintermaanden.

warme winter
Asos

Je zal het in de winter vaak wel wat kouder hebben door de harde wind en als het vriest, zal je dat ook echt wel merken. Hoe warm ik ook aangekleed ben, de kou voel ik altijd wel aan mijn gezicht. Daar zal je niet onderuit komen, tenzij je de hele winter binnen bij de kachel zit. In deze blog zal ik wat tips geven over hoe je het voor jezelf zo warm en comfortabel mogelijk kan maken. Tips die ik zelf ook weer bijna elke dag in de winter toepas en waar ik zelf heel veel aan heb.

Dikke truien en vesten
In de herfst en winter ben ik echt fan van grote en vooral dikke warme truien en vesten. Wanneer je binnen bent of het warm hebt kun je het gemakkelijk uit trekken en het zit vaak heerlijk comfortabel. Dit kan je natuurlijk ook combineren met de andere tips.

Thermo kleding
Thermo kleding werd eerder al tijdens de wintersport gedragen door veel mensen, maar de laatste jaren dragen we het ook steeds meer gewoon in de winter. Vroeger droeg ik al best vaak gewoon een maillot in de winter onder mijn broek voor de warmte. Heel veel winkels zoals Hema, V&D, Primark en H&M verkopen thermokleding: van ondergoed en leggings tot longsleeves. Ik heb zelf inmiddels heel wat thermo leggings liggen en ze zijn echt onmisbaar voor mij. Ze zijn heel dik en lekker zacht en zitten best strak zodat ze niet verschuiven onder je broek. Dat vind ik wel heel fijn. Daardoor kan ik er gewoon een strakke broek (die niet in de droger is geweest) er overheen dragen. Mijn thermo leggings komen van de Action, een echte aanrader! Ze zijn er dit jaar weer.

Een goede winterjas
Dit jaar ben ik op zoek gegaan naar een echt fijne en warme winterjas. Ik wilde een winterjas waarin ik het niet koud zou krijgen. Dit is misschien iets te veel gevraagd, maar ik wilde in ieder geval een mooie winterjas die gewoon zo warm mogelijk is. Na heel wat research heb ik besloten een jas te kopen met thinsulate. Dit zorgt er voor dat er een goede isolatie is en dat de koude lucht buiten blijft. Ideaal voor mij. Het is wel even een uitgave geweest maar waarschijnlijk heb ik er heel lang plezier van. Jassen die dit hebben zijn bijvoorbeeld te koop van het merk Modstrom en Elvine.

jassen

Zalando

Warme schoenen en dikke sokken
Wanneer ik koude voeten heb, heb ik het vaak sowieso heel koud. Daarom heb ik een aantal jaren geleden ook Uggs gekocht. Niet de mooiste schoenen, maar heerlijk warm! Het heeft echt veel voor me gedaan in de tijd dat ik ze veel droeg. Ik had het echt een stuk minder koud. Maar gelukkig zijn er heel veel warme en goede schoenen en laarzen te koop. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe schoenen voor de winter, is het slim om eerder voor leren schoenen te kiezen. Die laten minder (koude) lucht door en zorgen er meestal ook voor dat je geen natte voeten krijgt. Natte voeten zijn natuurlijk een grote bron van kou. Ik heb laatst in de sneeuw gelopen met laarsjes die niet van echt leer zijn gemaakt en ook nog eens een hele dunne zool hebben en ik had het echt heel koud en op gegeven moment voelde ik mijn voeten niet meer. Geen aanrader dus. Verder draag ik in de winter vaak ook dikkere sokken. Ik heb in sommige schoenen zooltjes en die kan ik er dan uithalen, maar dikke sokken zijn ook heerlijk voor thuis. Zorg dat je altijd een paar in je tas hebt in de winter.

Laagjes
Ik denk dat dit wel een van de belangrijkste tips is om het warm te krijgen. Laagjes dragen. Sowieso is een soort hemd onder je kleding al veel beter dan dat je dit niet doet. Normaal doe ik, als ik een blouse aan doe, die vaak gewoon over mijn BH aan. In de winter is dat niet verstandig. Je kunt dan beter een topje of hemd over je BH aantrekken, vervolgens eventueel nog een t-shirt met lange mouwen, een blouse, een vest of trui en daar overheen een jas. Wanneer je het warm krijgt, kun je gemakkelijk iets uit doen. Het is dan wel vaak handig om niet voor te strakke kleding te kiezen. Ik merk dan in ieder geval dat een laagjes outfit niet altijd comfortabel is. Kies voor lekker zittende kleding!

Laagjes
Asos, H&M, Invito, Zara


Warmte pads
Ook zie je steeds meer warmte pads. Dit zijn een soort plastic dingen in leuke figuurtjes en met verschillende opdrukken die en soort vloeistof hebben. Er zit dan ook een soort metalen chip in die je moet breken en dan komt de warmte vrij. Heerlijk voor als je bijvoorbeeld een dagje gaat schaatsen. Je kunt ze bijvoorbeeld in je jaszak doen en je handen er in doen of gewoon vasthouden. Ze blijven best lang warm en je kunt ze gewoon hergebruiken.

Denk aan fijne warme dingen
Denken aan dat je het zo koud hebt, helpt niet. Probeer je in te denken dat het helemaal niet zo koud is en dat het echt weleens kouder is geweest. Misschien heb je lekkere warme handschoenen aan of een dikke sjaal om, denk daar aan. Of denk aan een kacheltje en probeer je in te beelden dat je er voor zit. Het zal niet direct lukken en je gedachten zullen zo nu en dan ook wel afdwalen, maar probeer je te herpakken. Het kan helpen.

Dekentjes in de buurt
In de winter zorg ik er altijd voor dat er dekentjes in de buurt zijn. Laatst was ik met vrienden spelletjes aan het spelen en één van die jongens loopt in de winter nog in een shirt met korte mouwen buiten dus de verwarming staat daar niet zo hoog. Ik vind het dan heerlijk om gewoon een lekker dekentje over mijn benen te leggen. Thuis zit ik ook vaak lekker onder een dekentje op de bank.

Inspanning
Lichamelijke inspanning helpt ook heel goed tegen de kou. Ga lekker schaatsen, loop een stuk, ga sporten etc. Wanneer je ondergewicht hebt, is dit misschien wel iets wat even besproken moet worden met een arts.

Muts, sjaal, handschoenen
Warmte verlaat vaak je lichaam via je voeten en je hoofd. Daarom is het belangrijk om dit te bedekken in de winter zodat je het minder koud hebt. Een muts en sjaal houden vaak ook de wind wat meer op afstand en zonder wind is het vaak al een stuk minder koud. In de winter kan ik ook echt niet zonder handschoenen. Als mijn handen bevroren voelen en ik er niet zoveel mee kan, concludeer ik direct dat het veel te koud is, haha. 

handschoenen, sjaals en mutsen
H&M

Warme dranken
Warme dranken bij kou doen ook wonderen. Na een lange boswandeling een kopje warme chocolademelk of een kop thee nadat je door weer in wind naar huis bent gefietst. Ook voor onderweg een aanrader, zodat je lekker je handen warm kan houden aan de beker.

Goed eten en drinken
Misschien is dit in eerste instantie niet de tip waar je op zit te wachten, maar het is te belangrijk om het niet te noemen. Voldoende eten en drinken helpt je echt om het wat warmer te krijgen. Je lichaam functioneert dan beter wat ook invloed heeft op de warmte regulatie in het lichaam.

Wat is jouw tip voor een warme winter?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miri - Dinsdag 6 januari 2015 12:53
zoo vooral goed eten en drinken is belangrijk! of een warme douche
Star* - Dinsdag 6 januari 2015 13:46
bij mij scheelt het idd heel veel of ik wel of niet goed eet.
thnx voor de tips (:
krol - Dinsdag 6 januari 2015 15:42
Leuk blog! Bedankt voor de tips!
Voor ik ging snowboarden twee weken geleden las ik ook op het internet wat tips om het warm te hebben en daar zeiden ze dat je ook beter geen 100% katoen draagt als eerste laag op je huid. Ik droeg vaak katoenen topjes onder mijn andere kleren en sinds ik dat verandert heb, heb ik het ook echt warmer dan voorheen! Het proberen waard dus!
Lynn - Donderdag 8 januari 2015 15:32
Tips voor de winter?
Kachel hoog, kaarsjes aan, lekker in bad, chocomel of thee.
C - Zaterdag 10 januari 2015 01:41
Elektrische deken!
Héérlijk!!!
Olga - Dinsdag 20 januari 2015 15:32
Warme chocomel + dekentje
Kruik in je bed