Trend: Ruitjes kleding

 

Ruitjes zijn al te zien op kleding zolang ik mij kan herinneren. Het is ook een tijd heel hip geweest, net als de stippen, polkadots, op kleding. Ik had nooit zoveel met ruitjes omdat ik dan direct denk aan een hele drukke print en foute overhemden. Dit is helemaal niet wat het hoeft te zijn. Ruitjes op je kleding zijn heel hip en vooral de bekende houthakkersblouse wordt zowel door mannen als vrouwen veel gedragen. Ik begin de ruitjes print zelf ook steeds meer te waarderen...

Je ziet ze tegenwoordig weer regelmatig in winkels en op webshops. Aan de ene kant staan ruitjes voor veel mensen bekend als degelijk en netjes, maar tegelijkertijd is het ook weer gewaagd en opvallend. Het is vaak een best opvallende print en daar moet je van houden. Misschien is het een mooie tussenweg voor mensen die printjes wel leuk vinden maar toch ook wel van een beetje netjes en strak houden. Het is natuurlijk niet een druk bloemetjespatroon.

ruitjes

Ruitjes heb je natuurlijk ook in allerlei soorten en maten. Een grotere ruit oogt misschien wat rustiger dan een kleine ruitjes print, maar het is natuurlijk ook erg afhankelijk van de kleuren. Als je een soort Mondriaan schilderij aan hebt, is het weer erg opvallend. Ik heb een aantal leuke items met ruitjes verzameld voor deze blog. Ik ben benieuwd wat jullie van deze trend vinden.

H&M

blouse

overhemd

blouse

blouse

blouse

jasje

Asos

asos

asos

asos

ruitjes

asos

asos ruitjes

asos

asos

asos

asos

blouse

ruitjes

asos

asos

asos

asos

asos

Men at work

menatwork

Sissy Boy

sissy boy

Wat vind jij van ruitjes kleding?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nikki - Woensdag 18 mei 2016 10:56
ik vind het erg leuk. Ik heb die eerste witte blouse van H&M ook, draag hem graag. Op een leren broek of een gewone zwarte broek.
Ik heb ook nog een groene houthakkersblouse, ook een favoriet
D. - Woensdag 18 mei 2016 10:59
Pfff ik ben al een half uur op de H&M site aan het zoeken naar één van die blouses. Hoe hebben jullie die gevonden? Haha onmogelijke opgave.
D. - Woensdag 18 mei 2016 11:13
Oh, ik heb 'm. Uitverkocht.
Anne-Maria - Woensdag 18 mei 2016 11:13
Ik heb zelf zo'n rood/zwarte houthakkersblouse, ben er echt zó blij mee! Ik draag deze meestal op een zwarte broek 'zonder knieën'. Een van mijn favoriete setjes.
@D - Woensdag 18 mei 2016 11:13
Oh oh, dat is best lang ja, haha! Ik heb gezocht op ruitjes kleding. Misschien hebben ze hem niet meer. Naar welke zoek je, dan kan ik met je mee kijken :)

Liefs, Laura
Proud2Bme
@D - Woensdag 18 mei 2016 11:14
Jammer! :( misschien in de winkel of even in de gaten houden...
D. - Woensdag 18 mei 2016 11:22
Doe ik! Het was die groene :) Dank je wel!
Channah - Woensdag 18 mei 2016 15:19
yaaa! love it!!
hier heb ik er 4 van ofz.x
Lost girl - Woensdag 18 mei 2016 18:31
Ik hou hier van. Vooral rood met zwart en jurkjes. Stoer en speels.
Anne2 - Donderdag 19 mei 2016 08:02
Niet wat ik voor mijzelf echt leuk vind , maar als ik in een stoere stemming ben zou ik wel kunnen zo'n houthakkersblouse kunnen dragen.
Die Bardot ruitjes vind ik in kleine hoeveelheden wel ok 's zomers.