Style Has No Size T-shirts

 

Tijdens afgelopen London Fashion Week in september werden er steeds meer curvy modellen de catwalk op gestuurd in prachtige designer outfits. Daar kwamen veel positieve reacties op, volgens de woordvoeder van kledingmerk Evans: ''Het bevestigt wat we eigenlijk al dachten. Volle vrouwen kunnen er ontzettend stijlvol en sexy uitzien, ongeacht welke kledingmaat ze hebben.'' Evans hoopt met de slogan ‘Style has nog size' op hun nieuwe, limited T-shirts dat statement bij te staan in de strijd voor meer diversiteit in lichamen op de catwalk.

'Het gaat niet om dik of dun, groot of klein. Het gaat om het bewijs dat een positief zelfbeeld het mooie accessoire is dat een vrouw kan dragen bij haar kleding.'' zegt het kledingmerk.

Tess Holliday is als model een belangrijk instrument geweest in de verandering van het lichaamsbeeld en de kijk op schoonheid in de modewereld. Na jaren weggestuurd te worden bij castings, tekende Tess met haar maat 56 uiteindelijk een contract bij een top model agency. Juist vanwege haar ronde vormen, haar kledingstijl, kleurrijke tatoeages en vooral vanwege haar levendige persoonlijkheid. Het 29-jarige model is erop gebrand om duidelijk te maken dat er niet slechts 1 manier is om mooi te zijn.

Ze zegt ook: 'Ik wil het beeld dat de wereld heeft van ‘mooi zijn' uitdagen en mensen laten zien dat er niet 1 manier is om mooi te zijn, we verdienen allemaal een plekje.' De T-shirts zullen in de webshop van het Engels kledingmerk te koop zijn vanaf Juni en de opbrengst gaat naar een stichting voor kinderen, The Rainbow Trust.

Voormalig popster van Loose Woman, Jamelia maakte vorige maand ophef over de verkoop van plus-size mode. Jamelia werd gedwongen haar excuses aan te bieden na de opmerking: 'Ik denk niet dat reguliere modeketens per se kleding moeten verkopen in grotere maten. Ja, er zijn grote maten winkels, maar je zou jezelf toch ongemakkelijk moeten voelen als je in een gewone winkel gaat winkelen, terwijl je eigenlijk ongezond bent. Ik denk niet dat hele kleine maten en hele grote maten daarom overal verkrijgbaar hoeven te zijn.'' Kijkers waren woedend door haar commentaar en uitte dat op Twitter. Mensen zeiden daar zelfs dat ze vonden dat ze moest worden ontslagen bij de tv-show.

Wat vind jij van deze twee statements?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts