Sexy kleding dragen voor aandacht

 

Draag jij weleens kleding om de aandacht op je te vestigen en op die manier een soort van bevestiging te voelen? Dit komt vaker voor dan je misschien denkt en vaak gebeurt dit ook onbewust. Veel vrouwen die onzeker zijn gaan zich juist uitdagend, bloot of ordinair kleden en niet omdat ze dat willen, maar om op deze manier de aandacht naar zich toe te trekken. De gedachte dat mensen die onzeker zijn zichzelf juist alleen maar verbergen en niet op zo'n manier laten zien, is niet waar. Natuurlijk gebeurt dit heel vaak, maar veel mensen die zich zo kleden, verbloemen juist hun onzekerheden.

sexy kleding

Misschien ken je het programma 'Hotter than my daughter' wel. Naast het feit dat zij zich geregeld niet naar hun leeftijd kleden, is er ook vaak sprake van ordinaire en vooral ook blote kleding. Eigenlijk komt in elke aflevering naar voren dat zij zich niet zo kleden omdat ze dat zelf zo mooi en leuk vinden, maar dat er veel meer onder ligt. Ze hebben bijvoorbeeld zich al langere tijd niet gewaardeerd gevoeld, willen terug naar hun jeugd, zijn erg onzeker, hebben veel meegemaakt, etc. Nou wil ik dit niet helemaal gaan vergelijken met het kleed gedrag van sommige jongere meiden en vrouwen, maar er zijn denk ik zeker overeenkomsten.

Aandacht naar je toe trekken
Iedereen heeft een bepaalde mate van aandacht en bevestiging nodig. Dat is menselijk en daar is ook helemaal niks mis mee. Op het moment dat je die aandacht mist, kun je het op een andere manier naar je toe trekken en dit komt bijvoorbeeld voor in de vorm van liegen, destructief gedrag en je op een bepaalde manier kleden. Bijvoorbeeld door weinig, uitdagende of ordinaire kleding te dragen. Dit betekent niet dat je je daar goed bij voelt en dat dat is wat je wil, maar het kan een manier zijn om aandacht en een gevoel van waardering te krijgen. De aandacht kan echter wel aandacht zijn op een verkeerde manier. Je krijgt aandacht omdat je je zo kleed en dat een reactie oproept. 

attitude holland

attitude holland
Attitude Holland

Verkeerde mensen aantrekken
Met uitdagende, te sexy en blote kleding dragen, krijg je vaak wel meer aandacht dan wanneer je een spijkerbroek en een trui draagt. Wel is de vraag of dit de aandacht is die je zoekt en of je niet gewoon veel blijer zou worden als je de aandacht kreeg gebaseerd op wie jij bent dan alleen op wat je draagt en hoe je er uit ziet. Door op die manier om aandacht te vragen, kun je verkeerde mensen aantrekken. Bijvoorbeeld mannen met verkeerde bedoelingen en die jouw voorkomen op een andere manier inschatten dan hoe jij dat bedoelt.

Je kunt een verkeerde indruk wekken
Wanneer je je uitdagend en bloot kleed, wek je al snel (vaak onterecht) een verkeerde indruk. Mannen, maar ook vrouwen, kunnen daardoor sneller de indruk krijgen dat je open staat voor seksuele contacten en kunnen zich hierdoor anders gedragen, anders dan jij misschien zou willen. Dit betekent overigens niet dat grensoverschrijdend gedrag van de ander jouw schuld is of dat jij dat uitlokt, want dat is nooit het geval, maar je kunt wel een verkeerde indruk geven.

coolcat
Coolcat

sexy kleding
Asos

jurk
Asos

Op deze manier krijg je dan eigenlijk ook aandacht en waardering van mensen die je misschien wel helemaal niet aantrekt op het moment dat je gewoon jezelf bent. Als je jezelf bent en je gedraagt zoals jij dat eigenlijk zou willen, trek je eerder mensen aan die echt bij jou passen en die kunnen bijdragen aan jouw geluk.

Veel van jezelf laten zien
Op het moment dat je je erg bloot kleed, laat je letterlijk veel van jezelf zien. Dit is zonde. Ik ben van mening dat niet alles voor iedereen bestemd is en dat je sommige dingen echt wel voor jezelf mag houden en voor degene die het echt waard is. Anders is dit wanneer je naar de sauna gaat, vind ik. Dat doe je voor jezelf. Maar je lichaam gebruiken om de aandacht op je te vestigen terwijl je je daar eigenlijk niet goed bij voelt, gaat dan een beetje ver. Zonde!

jurkjes
Babes & Bitches

legging
Babes & Bitches

laarzen
Attitude Holland

Vrouwelijke kleding dragen
Ordinaire en uitdagende kleding is echter niet hetzelfde als vrouwelijke kleding durven dragen. Hier heb ik eerder een blog over geschreven en er is niks mis met het laten zien van je rondingen en vrouwelijke vormen. Wel denk ik dat het goed is om bij jezelf te onderzoeken waarom je je zo kleed. Het kan een uitdaging zijn om wat meer vrouwelijke kleding te dragen maar dat is iets anders dan extreem korte rokjes gecombineerd met een diepe decolleté en hoge hakken. Als je je hier goed bij voelt en dit graag draagt, dan is dat helemaal aan jou maar ik denk dat het vaak om de verkeerde redenen gedaan wordt en dat is zonde. Uiteindelijk denk ik dat het, ondanks de aandacht en bevestiging die je dan kunt krijgen, helemaal niet goed is voor je zelfbeeld, omdat je op den duur zal merken dat je niet gewaardeerd wordt om wie jij echt bent.

Hoe werkt dit voor jou? Op welke manieren probeer jij aandacht te krijgen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Curtis - Maandag 2 november 2015 10:34
Als ik een date heb, probeer ik me wel iets sexier te kleden. Ik wil immers ook een beetje indruk maken. Maar ik probeer het wel een beetje smaakvol te houden. Er is een groot verschil tussen een beetje decolleté en wat hierboven is afgebeeld.

Over het algemeen probeer ik niet echt aandacht te trekken, denk ik. Ik probeer zo veel mogelijk mijzelf te zijn en heb inmiddels wel gemerkt dat het mijn vrienden echt helemaal niets uitmaakt wat ik draag. Ik krijg net zoveel aandacht in een leuk jurkje als in een spijkerbroek met slobbertrui.
Lost girl - Maandag 2 november 2015 12:58
Op de één of andere manier valt dit artikel wat verkeerd bij mij. Ik kan me voorstellen dat je het schrijft om de aandacht te vestigen op het item dat sommige mensen hun onzekerheid of lage zelfbeeld willen overschreeuwen dmv hun kleding. Alleen dingen zeggen als zonde! of dat jij van mening bent dat niet alles voor iedereen bestemd is. Het komt op mij wat pro vroom christelijk over. De plaatjes vind ik niet abnormaal. Het zijn gewone kledingstukken die je in veel winkels kan kopen en die veel vrouwen ook erg mooi en sophisticated staan. En tja, wat is ordinair....? Zelf draag ik nooit "sexy" kleding. Het moet lekker zitten en een leuk kleurtje hebben verder maakt het me geen bal uit. En voor de rest maakt het mij niet uit wat voor kleding iemand aan of om wat voor reden dan ook.
BT - Maandag 2 november 2015 13:44
@lost girl
voor jou kan het misschien niks uitmaken, dat snap ik ook, want natuurlijk moet het lekker zitten. Maar mannen kijken daar iets anders naar. Als jij of ik in een heel strak kort rokje loop of een heel lage decolté dan kan een man (of vrouw) denken dat je daar iets mee bedoeld, want vaak niet het geval is.
ik denk dat dit ook bedoeld wordt in deze blog.
vrienden hoor je te maken om wie je bent en niet om hoe je je kleedt.
dit is wat ik vind.
x
Virdamegadraakje - Maandag 2 november 2015 13:48
Ik kan het juist heel erg waarderen en bewonderen als ik een mooie vrouw zie die zich helemaal sexy kleed en er nog zelfverzekerd bij loopt en mee weg komt :) Er lopen naar mijn mening al genoeg 'jip & janneke' wijven rond xD Daarbij hoeft het helemaal niet zo te zijn dat dat persoon in kwestie er altijd zo bij loopt. Ik vind het zelf ook leuk om de aandacht te trekken met m'n uiterlijk. Alleen dan niet op een uitdagende manier. Eerder provocerend beetje tegen de maatschappij aan schoppen :P Vind het geweldig als mensen naar me kijken met een blik van: wat is dat nou weer voor figuur!? Het plaatje fel rood geverfd haar, septum piercing, tattoo's & vintage kleding wekt nog vaak vraagtekens bij mensen. Heerlijk vind ik dat, mensen kunnen niet ontkennen dat en bepaalde manier van uiterlijk niet voor aandacht is. Toch is het aan iedereen om dat zelf te bepalen en daar eventuele risico's van in te zien ;)
Lalala - Maandag 2 november 2015 15:28
@lost girl Helemaal met je eens!

Ik voelde me zelfs een beetje beledigd. Ik denk dat er eerder iets mis is met de manier waarop mannen überhaupt naar vrouwen kijken dan het feit dat sommige vrouwen zich sexy kleden. Als ik er voor kies om een kort rokje aan te doen, maakt me dat niet per se onzeker en dat maakt me ook geen uithangbord voor seks. Als mensen dat vervolgens wel denken dat lijkt me dat eerder hun probleem dan dat ik degene ben met problemen. Als de enige manier waarop ik goed genoeg ben voor een man is dat ik de indruk wek bij hem dat ik een heilige maagd ben en dat de enige manier is waarop ik respect van zo iemand kan krijgen dan mogen ze van mij doorlopen en een ander op zoeken want dan respecteren ze vrouwen gewoon in het algemeen niet en leven ze nog in de middeleeuwen qua gedachtegang. (Overigens wil ik hier niet mee zeggen dat iedere vrouw zich zo moet kleden. Ieder z'n eigen keuze en geen oordelen! Respect voor alle vrouwen en niet alleen voor een bepaald soort vrouw)
xx - Maandag 2 november 2015 15:34
Het interesseert mij geen reet wat ''mannen'' van mijn kleding vinden. Ik draag wat ik wil en ik draag wat ik mooi vind. Als dat een ander niet bevalt is dat lekker hun probleem.
L. - Maandag 2 november 2015 16:10
Ik vind dit inderdaad ook nogal onzin! Net alsof je sexy kleding niet gewoon oprecht mooi kan vinden! Ik ken bijna niemand die zich kleedt voor wat andere mensen ervan denken, de meeste mensen kiezen volgensmij gewoon waar zij zich het mooist/prettigst in voelen.
Noa - Maandag 2 november 2015 17:28
Er wordt bedoeld dat je bij jezelf moet nagaan of je iets draagt omdat je het mooi vindt, of omdat je je onzekerheid wilt verbergen.
Als ik sexy kleren aanheb voor een date of gwn omdat ik er zin in heb: prima.
Als ik het alleen draag voor de aandacht, de bevestiging dat ik goed genoeg ben, dan is het misschien niet de goede manier...
miri - Maandag 2 november 2015 21:12
vroeger als puber deed ik dit zeker. Nu niet meer, ik trek er de verkeerde mensen mee aan en wordt liever mooi gevonden zonder er half naakt bij te lopen:)
- - Maandag 2 november 2015 22:28
Net als een aantal anderen hierboven noemen vind ik dit op zijn zachts gezegd een raar artikel. Zoals Lalala al benoemt: 'Als ik er voor kies om een kort rokje aan te doen, maakt me dat niet per se onzeker en dat maakt me ook geen uithangbord voor seks.' Als iemand zich op een bepaalde manier wil kleden, omdat diegene zich daar wellicht zelfverzekerder door voelt, is dat toch geen probleem? Als ik besluit om in een crop-top naar een feest te gaan, is dat toch niet equivalent aan: 'Joe, ik wil aandacht.', maar wellicht aan: 'Hé, ik ga vanavond eens iets aantrekken wat ik nou daadwerkelijk aan wil.' Misschien voelt iemand zich dan juist wel ontzettend aantrekkelijk. Want, waaruit maak je op dat iemand dat niet wil laten zien? Als ik halfnaakt in een doorzichtige kaftan m'n ondergoed wil laten zien, waarom niet? En wat maakt dat je dan niet meer gewaardeerd wordt om wie je bent? Tenminste, misschien heb ik eventjes gemist dat je enkel beoordeeld wordt op je kleding.

En laten we eerlijk zijn, iemand die een béétje bezig is met kleding probeert toch ook de 'aandacht te vestigen op wat hij/zij aanheeft'? Is dat niet waar mode deels voor bedoeld is, of zit ik er dan helemaal naast? Jullie posten hier wekelijks artikelen over kleding - wat er 'hip' is, wat jullie dragen etc. Is dat dan niét de aandacht vestigen op de kleding, in plaats van op jezelf?

Wellicht interpreteer ik het helemaal verkeerd, maar de oppervlakkigheid van deze post valt verkeerd. Het is waarschijnlijk met goede intenties geschreven, maar ik denk dat je hier te generaliserend praat over een bepaalde kledingstijl, die velen wellicht gewoonweg dragen omdat ze zich er mooi in voelen. Hoewel de foto's hierboven ook niet per se mijn stijl zijn - redelijk extreme voorbeelden ook, dat doorzichtige geval van ASOS dragen mensen meestal òver een classy zwarte outfit heen... - maar ik kan me voorstellen dat dit (onbedoeld) mensen aanvalt. En wanneer stoppen we met aandacht enkel in de negatieve zin te interpreteren?
Irene - Dinsdag 3 november 2015 05:41
Het is veel meer aantrekkelijk om iets over te laten voor de ander om over te fantaseren /dromen dan dat je alles meteen blootgeeft.Dit wat betreft sexy kleding.
Als je je zo kleedt om aandacht van mannen te krijgen ,kriijg je die waarschijnlijk ook,maar dat zijn niet de mannen die je wilt .Toch ?
Iris08 - Dinsdag 3 november 2015 17:59
Er is een verschil tussen sexy en ordinair. Ik vind dat dit verschil in dit artikel niet duidelijk naar voren komt. Sexy heeft (naar mijn mening) niet altijd wat te maken met hoeveel blote huid je laat zien; er spelen meer aspecten mee. Ik vind dat het begrip 'sexy' in dit artikel negatief wordt neergezet, terwijl het dat echt niet altijd hoeft te zijn.
Iris08 - Dinsdag 3 november 2015 17:59
Er is een verschil tussen sexy en ordinair. Ik vind dat dit verschil in dit artikel niet duidelijk naar voren komt. Sexy heeft (naar mijn mening) niet altijd wat te maken met hoeveel blote huid je laat zien; er spelen meer aspecten mee. Ik vind dat het begrip 'sexy' in dit artikel negatief wordt neergezet, terwijl het dat echt niet altijd hoeft te zijn.
~ - Woensdag 4 november 2015 11:06
Lekker judgmental artikel dit...
Irene - Donderdag 5 november 2015 03:17
@Iriso8
Je hebt gelijk vind ik .
Sexy hoeft niet negatief te zijn ,maar je moet weten waar de grenzen liggen,om jezelf te beschermen.Als je erg jong bent is dat misschien nog wel moeilijk.
Anne - Donderdag 5 november 2015 10:09
Ik vind dit eerlijk gezegd ook een beetje een kortzichtig artikel, net als de mensen boven mij al zeiden.. Het komt inderdaad nogal oordelend en pro-christelijk over.
Jammer, normaal vind ik dat helemaal niet van Proud!
Star* - Donderdag 5 november 2015 17:45
Ik kan de boodschap wel waarderen, ik denk dat het goed is jezelf af en toe af te vragen waarom je je kleed zoals je doet. Als het is omdat je je er fijn bij voelt en het leuk vindt staan prima, maar wie weet helpt het mensen die onbewust zich proberen erg af te sluiten van hun problemen via kleding. Bijvoorbeeld extreem gothic, als je dat leuk vind is dat top, maar als je het vooral doet omdat je dan een muur omhoog kan trekken waar je op de lange termijn problemen mee kan krijgen dan is het misschien fijn er eens bij stil te staan?
Star* - Donderdag 5 november 2015 17:46
Mee eens met Irene, leeftijd en kwetsbaarheid speelt ook nog een rol
Marjon - Donderdag 18 augustus 2016 15:21
Ik ben gelukkig getrouwd, heb geen kinderen omdat we ze niet kunnen krijgen, ik heb maat 36/38 van boven en 40 van onderen.
Een echt Hollandse vrouw figuur zie er jonger uit dan ik ben.
Draag geen massa kleding en ga zeker ook niet mee in het onzinnige verhaal kleden naar leeftijd.
Neem altijd dit voorbeeld.
Minijurkje boven de 40jr kan echt niet meer?
Raar als 50+ zie ik vaak mooier slanker uit in mijn minijurk dan 20+ vrouwen.
Sommige jonge meiden zien er oud uit maar mogen dus wel in minijurk wat een kromme redenering en slaat totaal nergens op.

Gelukkig bepaal ik zelf wat mij staat.
Catsuit met corsetriem en kort jasje tot de heup want tsja want ik heb ook een stel mooie billen.

Ook zo krom met de legging die zou volgens alle websites onder een rok of trui moeten, moeten??
Vanwege de cameltoe?
In mijn jeugd jaren 70 vorige eeuw was men toch toleranter want de levi broeken zaten ook strak nu nog overigens en zie je ook de cameltoe.
Het is een geld kwestie zeggen diverse designers uit de fashionwereld.
En alle websites hollen er achter aan.

Nederlanders tsja echte meelopers!

Ohja in bikini badpak paardrijbroek yoga fitness etc zie je ook de cameltoe en ook in de boerkini!Bas - Vrijdag 17 januari 2020 10:49
Ik denk zelf ook dat veel mensen een bepaald statement willen maken. Grappig eigenlijk want het is niet nodig. We willen allemaal iemand zijn en gezien worden, maar waarvoor? We hoeven niemand te overtuigen of te overtreffen.

Er is veel concurrentie en vergelijking, alleen maar meer. Maak je wereld niet te groot en maak jezelf niet te complex. Begrijp dat hoe meer je met je uiterlijk bezig bent hoe meer er ook op gefocust wordt, zo simpel is het.