Onzeker in een jurk

 

Jurkjes zijn vaak heel mooi, maar wat als je het wel wil dragen maar eigenlijk niet durft? In een bepaalde periode in mijn leven voelde ik mij ook niet altijd goed in jurkjes. Ik koos sneller voor het comfortabele en hetgeen waar ik mij goed in voelde en dit was vaak gewoon een spijkerbroek. Het is weer het perfecte weer om jurkjes te dragen maar voor veel vrouwen is dit ook ongemakkelijk. Niet iedereen voelt zich even comfortabel in een jurk en zeker wanneer je onzeker bent over jezelf en je lichaam, kan dit een enorme uitdaging zijn. In deze blog deel ik een aantal tips maar laat ik ook 5 leuke soorten jurkjes zien. Als het ene niet bij je past, dan misschien het andere wel.

Heel vrouwelijk.. en dat is het probleem
Jurken zijn speciaal ontworpen voor de vrouw en veel jurkjes zorgen er dan ook voor dat je er heel vrouwelijk uit ziet. Daar is op zich niks mis mee, het is iets wat veel mensen - waaronder ik - juist heel leuk vinden. Het is echter wel vervelend als je daar niet zoveel mee hebt en er misschien juist wel helemaal niet vrouwelijk uit wil zien. Betekent dat dan direct dat je geen jurk aan kan? Wanneer meisjes in de puberteit komen, zijn velen van hen vaak erg onzeker en vinden ze het echt niet altijd leuk dat ze vrouwelijke vormen krijgen. Waar het ene meisje staat te springen wanneer haar borsten beginnen te groeien, wil de ander ze het liefste weg stoppen en het liefste zo lang mogelijk gewoon een meisje, een kind blijven.

onzeker

Bloot en veel zichtbaar
Verder kun je onzeker worden of het eng vinden dat een jurkje vaak betekent dat veel bloot is. In de zomermaanden zul je misschien niet zo snel een panty of maillot aan doen omdat het veel te warm is en een vestje zal ook niet altijd uitkomen. Als je wel graag een jurkje aan wil, kan dit dus een enorme uitdaging zijn. Gelukkig bestaan er veel verschillende soorten jurkjes en is er vast wel iets te vinden waarin je je wel goed voelt.

Ik was vroeger best onzeker over mijn benen omdat ik ze te dun vond. Hoewel ik bij anderen jurkjes vaak heel mooi vond staan, keek ik bij mijzelf altijd eerst naar mijn benen. Ik wilde wel, maar ik vond het gewoon niet mooi en ik koos dan toch vaker voor iets waar ik mij wel goed in voelde. Dat is natuurlijk prima. Je moet lekker dragen waar je je goed in voelt alleen vond ik het tegelijkertijd wel heel jammer. Wat later begon ik mezelf meer te accepteren en ben ik meer jurkjes en rokken gaan dragen. Dit is soms een beetje een zoektocht, maar op gegeven moment vind je echt wel iets waar je blij van wordt. Nu draag ik heel graag allerlei soorten jurken.

outfit
H&M

Wat kun je doen?
Wanneer je wel jurkjes wil dragen maar hierover heel onzeker bent, kun je gelukkig wel wat dingen doen. Het is allereerst goed om bij jezelf na te gaan waardoor het komt dat je zo onzeker bent. Heeft het te maken met dat het heel vrouwelijk is, dat jurkjes vaak bloot zijn, dat je liever geen strakke jurkjes draagt of is er een andere reden? Je kunt dan namelijk gerichter zoeken naar iets wat wel bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wat wijdere jurkjes, voor jurkjes die bijvoorbeeld wat langer zijn (maxi dresses zijn nog steeds in overvloed verkrijgbaar!), je kunt kiezen voor een jurk met lange mouwen. Je kunt het ook zoeken in de combinaties die je uit kiest. Combineer het bijvoorbeeld met een stoer jasje, sneakers of andere leuke platte schoenen. Dat maakt je outfit wat stoerder en wellicht wat minder vrouwelijk.

5 verschillende soorten jurken
Er zijn talloze jurken verkrijgbaar en er is voor iedere vrouw wel iets. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor heel nette jurkjes maar ook voor jurken die wat stoerder en nonchalanter zijn. In deze blog zal ik een aantal soorten laten zien waaronder de little black & white dress, de fijne zomerjurken, de jurk met kokerrok, de vrijetijds jurken en de maxidress.

1. De little black & white dress
We kennen allemaal de little black dress als de jurk die iedere vrouw moet hebben (zo wordt het vaak gepresenteerd maar het is wel heel handig). Maar inmiddels is ook het witte jurkje overal te vinden. Je kunt het op heel veel manieren combineren, er zijn veel leuke witte jurkjes te vinden en het is ook nog eens een heerlijke zomerse kleur.

Asos

asos

wit

asos

H&M

black dress

black dress

witte jurk


2. Fijne zomerjurken
In de wintermaanden draag ik zelf weinig jurkjes, maar in de zomer juist weer wel. Ik vind het op hetere dagen veel fijner om een los jurkje te dragen dan dat ik heel veel stof direct op mijn lichaam heb van bijvoorbeeld een spijkerbroek. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Leuke strand jurkjes van katoen maar ook mooie jurken voor de zomer die je ook voor nettere gelegenheden kan dragen.

H&M

zomerjurkjes

jurken

zomerjurkjes

jurk

jurkjes

3. De jurk met kokerrok
Het is een bepaald model van het jurkje waarbij de rok naar de knieën smaller toeloopt. Het oogt soms wat zakelijk maar dat is voor sommige gelegenheden perfect. Zoals een diploma uitreiking, een belangrijke werk bespreking, een sollicitatiegesprek, etc. Daarnaast vinden sommige mensen het ook gewoon mooi en fijn om op die manier gekleed te gaan. Het kan er voor zorgen dat je er wat ouder en volwassener uit ziet.

H&M

kokerrok

Asos

jurk

jurk

4. De vrijetijds jurk
Waarschijnlijk weet je wel een beetje wat je hierbij kunt verwachten, maar het gaat om een jurk die lekker en comfortabel zit en die je gewoon aan kunt als je lekker thuis bent of even naar de stad wil of iets anders gaat doen omdat je lekker vrij bent.

H&M

vrijetijd

vrije tijd

vrije tijd

5. De maxi dress
Deze jurk is al een aantal jaren een hot item in de kledingkast van veel vrouwen. Ik vind ze erg leuk en ze zijn er ook voor verschillende gelegenheden. Zo heb je ook veel hele nette maxi dresses en ook meer lange jurken die je lekker naar het strand aan doet. Ze zitten vaak heerlijk en zijn ook erg geschikt als je bijvoorbeeld naar landen op vakantie gaat waar 'bloot' niet echt gewenst is. In landen als Thailand wordt het vaak gewaardeerd wanneer je wat meer bedekkende kleding draagt.

Zara

zara

zara

H&M

maxi dresses

maxi dress

maxi dress

maxi dress

jurken

jurk

Wat voor soort jurken draag jij graag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

An - Zondag 26 juni 2016 10:05
Ik vind jurken wel heel mooi, en ook fijn om te dragen.
Omdat ik nogal lang ben, vind ik het wel altijd lastig omdat ik bang ben dat een jurkje te kort voor me is, en ik heb liever niet dat iedereen tegen mijn billen aankijkt als ik een keer buk ;)

Kokerrokken vind ik wel niet zo mooi, maar ik denk dat ik daar ook nog gewoon te jong voor ben. Ze zien er wat 'volwassener' uit.
A. - Zondag 26 juni 2016 10:19
Ik draag juist altijd een jurk. Omdat ik dit comfortabel vind. Maar het is ook een dingetje vanuit mijn eetprobleem ik durf geen broeken te dragen omdat het mijn benen zo benadrukt. Verder bedek ik mezelf zoveel mogelijk. Geen korte mouwen, altijd een panty/maillot aan en het liefst ook nog een sjaal om mijn buik te verhullen.
Floor* - Zondag 26 juni 2016 10:56
Ik heb het juist omgekeerd haha. Jurkjes verbergen je benen zo goed: wijd vest, groot jurkje en klaaaaar. Ik vind jeans echt supermooi, maar ik durf het gewoon niet
Anniek - Zondag 26 juni 2016 11:15
Grappig. Ik draag graag jurkjes of jurken. Niet zozeer naar een feestje, maar gerust ook tussendoor. Sommige soorten zijn daar prima geschikt voor. Vooral getailleerde jurkjes met een wijde rok vind ik bij heel prettig zitten en leuk. Ik zit zelf op naailes en maak ze ook vaak zelf, kun je fijn je eigen stofje uitzoeken en naar eigen smaak maken. Nu ben ik zwanger en draag ik af en toe een jurk. Dat zijn dan vooral jurken die van voren iets ruimte hebben en waarbij de 'taille' hoger zit. Mijn buik is niet overdreven dik, dus ik kan nog best veel op een leuke manier aan.
Ik draag trouwens wel altijd jurkjes tot de knie of langer, heel korte jurkjes vind ik gewoon niet zo mooi staan bij mij.
S. - Zondag 26 juni 2016 11:26
Wat Floor* zegt.
Maartje - Zondag 26 juni 2016 11:39
Ik moet elke dag naar school een rok aan. En ik HAAT het.
Lisa - Zondag 26 juni 2016 11:50
Die met die blauwe streepjes en die split van de H&M is zo leuk! Weet iemand waar ik die kan vinden? Heb de website afgestruind maar hij staat nergens :(
May - Zondag 26 juni 2016 11:54
Ik heb het liefst dat mijn benen niet bloot zijn, maar een lange broek is vaak te warm voor in de zomer en in een korte broek voel ik mij niet comfortabel. Een maxi jurk is daarom echt ideaal voor mij!
Sanne - Zondag 26 juni 2016 11:59
Voor mij is het ook omgekeerd. Ik heb juist het idee dat jurkjes en rokjes mijn benen (en als ie wat wijder is ook mijn buik) verbergen. Broeken zijn enger voor mij haha
Mara - Zondag 26 juni 2016 12:46
Oh, wat fijn de herkenning hierboven!
Sinds mijn es draag ik ook vrijwel alleen maar jurkjes want broeken vind ik ook enger (zitten zo strak en ik heb het idee dat een broek minder meegeeft als ik jojo in gewicht,). Ik ervaar het zelf niet als probleem overigens; ik heb een collectie met prachtige jurken en een baan waarin ik deze prima kan dragen. En het scheelt in gepieker voor de kledingkast 's ochtends :)
RosieV - Zondag 26 juni 2016 12:46
Ik voel mij helemaal niet onzeker in een jurk maar juist heel vrouwelijk en ouder (omdat ik meestal jonger wordt geschat) met een jurk draag ik dan ook meer make up omdat ik dan vrolijker ben.,

Ik voel mij juist onzeker in een broek die te strak bij mijn buik zit. :p Met een strak shirtje.

Vooral fit en flare jurkjes vind ik heel leuk zoals deze https://mocassimcommeiabranca.files.wordpress.com/2011/04/tfghgh.jpg dan komt mijn figuur er beter uit te zien (ik heb appeltjesfiguur) a-lijn jurken vind ik mooi.

Lange strakke zomer jurken ook maar die moeten bij mij wel vaak worden ingekort want ik ben niet heel groot. Maar dat is geen probleem.

Eigenlijk vind ik bijna alle jurken leuk en voel ik mij goed in. Een echte vrouw.
Lost girl - Zondag 26 juni 2016 13:16
Ik vind jurken heel mooi maar ik word er vaak nog kolossaler van dan ik al ben. Het is vaak even zoeken naar nog een ander kledingstuk eroverheen en een broek eronder tegen het schuren. Als ik weer wat slanker ben ga ik zeker op jurkenjacht hihi.
Abenita - Zondag 26 juni 2016 16:46
Haha grappig, ik heb ook precies het tegenovergestelde.
Ik heb het idee dat jurkjes juist alles lekker verbergen.
Veel liever zou ik spijkerbroeken dragen, die passen veel beter bij wie ik ben, maar ik voel me er altijd zo dik in.
Plienelien - Zondag 26 juni 2016 17:32
Ik voel me juist onzeker in (spijker)broeken en draag daardoor altijd jurkjes :)
Nikki - Zondag 26 juni 2016 19:54
Ik draag veel overhemdjurkjes en vrijetijds-jurkjes, ook omdat ik een jeans/broek te confronterend vind/ te naar vind zitten bij mijn benen en buik. Grappig die herkenning.
miri - Zondag 26 juni 2016 20:18
haha herkenbaar mensen! Ik vind soms jurkjes veeel fijner dan een broek, voel ik me sneller dik in. Al heb ik dat soms bij jurkjes ook wel bij de buik, omdat sommigen jurkjes je buik zo rond lijkt. Maar tegenwoordig doe ik gewoon maar aan wat ik lekker vind en mag mijn ´buik´ er zijn en mijn ´dikke´benen ook. Ik vind vooral van jurkjes lastig als ze opwaaien of dat soort dingen in de zomer, dus draag ik liever een korte broek, dan kun je veel gemakkelijker chill picknicken, fietsen of wat dan ook.
Iris - Zondag 26 juni 2016 21:05
In nederland durf ik geen jurkjes te dragen. Maar in het buitenland wel. In het buitenland denk ik, die mensen zie ik toch nooit meer terug.
Maan - Zondag 26 juni 2016 23:36
Ik vind jurkjes echt heel leuk, maar vind het echt totaal niet fijn zitten. Dus ik doe wel lekker een broek of rokje met shirtje aan. Na een avondje met een jurkje te hebben gelopen, ben ik voor de rest van het jaar weer genezen van het willen dragen van jurkjes ;)
Erna - Maandag 27 juni 2016 11:13
Wat een fijne blog !Ik durf geen jurkjes aan ,hoewel ik het eigenlijk heel graag wil .
Ik vind het moeilijk om een vrouwelijkere kant van mijzelf te laten zien,. Eigenlijk ben ik die kant ook kwijt.Het zou mij denk ik helpen om juist wel jurkjes te gaan dragen !
Soms pas ik ze wel aan, maar ik vind het moeilijk een model te vinden die leuk staat.Zo'n kokerjurk is misschien wel mooi, of een overhemdjurk.
Aniek - Maandag 27 juni 2016 18:00
Grappig, ik draag ook alleen rokjes/korte broeken in het buitenland. :) Ik voel me dan wel een beetje ordinair en bloot, maar ach het is toch vakantie dan loopt iedereen zo bij. In Nederland doe ik mijn lange spijkerbroek wel weer aan... ;)