Jurkjes en rokjes in het najaar

 

Sommige meisjes en vrouwen dragen veel rokjes en jurkjes en voelen zich hier het meest comfortabel in. Wanneer het dan wat kouder weer wordt, is het soms wat lastiger om dit te combineren. Dit kan erg jammer zijn, omdat je je er misschien wel het meest zeker en ook vrouwelijk in voelt. Het past bij het beeld dat je dan van jezelf hebt en hoe je er graag uit wil zien. Gelukkig kunnen we ook gewoon in de koudere maanden lekker dragen wat we willen, alleen zijn daar dan soms wat aanpassingen voor nodig, zoals een maillot, panty of een dikke trui.

Wanneer je een eetstoornis hebt, heb je het misschien ook wat sneller koud en wordt het dragen van jurkjes en rokjes misschien nog meer een uitdaging. Natuurlijk is beter, gezonder en regelmatiger eten dan natuurlijk de sleutel om een groot deel van dit probleem te verhelpen, maar buiten dat is het ook gewoon koud in de winter en ben je waarschijnlijk niet de enige die hier last van heeft.

jurkjes

Kleding en jouw persoonlijkheid
Wanneer je graag rokjes en jurkjes draagt, laat dit ook voor een groot deel jouw persoonlijkheid zien. Dit is dan jouw kledingstijl en het hoort bij jou. Het kan dan vervelend zijn en vervreemd voelen wanneer je dit niet kunt dragen. In de koudere maanden wordt het ons dan best lastig gemaakt. Rokjes en jurkjes zijn dan vaak wat minder comfortabel en wat lastiger te combineren. Althans, zo zie ik het! Het kan dan makkelijker zijn om broeken te dragen (bijvoorbeeld met een legging er onder tegen de kou) maar hier kan je je dan ook minder jezelf in voelen wat je weer onzekerder kan maken.

h&m
H&M

Gelukkig zijn er wel manieren waarop je wel die leuke jurkjes en rokjes kunt blijven dragen, ook al is het een stuk kouder! Wel is het goed een selectie te maken tussen echte zomerjurkjes en jurkjes die ook goed voor de winter en herfst kunnen. Kies bijvoorbeeld jurkjes met een dikkere stof die ook mooi gecombineerd kunnen worden met een maillot, trui en vest. 

H&M
H&M

Ik vond een aantal leuke jurkjes die je prima in het najaar kan dragen op verschillende leuke webshops. Uiteraard hangen de winkels er ook vol mee en heb je er misschien ook nog wel wat in je kledingkast hangen. Op de foto's staan de jurkjes niet afgebeeld met warme accessoires en bijvoorbeeld een maillot of vest. Dit is voor de herfst veel te koud. Combineer het met wat items zoals je in de collage ziet en kies voor warme schoenen! 

Asos

jurkjes

jurkjes

jurkjes

jurkjes

rokjes

rokken

rokken

Zara

trui jurk

zara

zara

jurk

jurkje

jurk

Sissy-boy

jurkjes

jurkjes

sissy boy

Draag jij jurkjes en rokjes in het najaar?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Zondag 8 november 2015 10:07
Ik draag eiegenlijk nooit rokjes of jurkjes ik vind het altijd wel leuk staan bij anderen mensen ik voel me er niet echt comfortabel in terwijl ik vroeger juist alfijd rokjes en jurkjes droeg !
Leuk blog !
Het zijn wel leuke kleren :)
S. - Zondag 8 november 2015 10:47
Ik draag altijd jurkjes en rokjes. Heb het niet snel koud, dat scheelt. Ik zou nog wel een nieuw jurkje kunnen gebruiken, maar ik vind niets leuks... Veel jurkjes hebben korte of driekwartmouwen, ook in de winter. Zo vervelend als je juist iets met lange mouwen zoekt. Maar gelukkig heb ik nog rokjes liggen die me bijna weer passen. :-)
iamkaylee - Zondag 8 november 2015 11:24
Ik hou ervan om rokjes en jurkjes te dragen, maar inderdaad; het is veel te koud rond deze tijd van het jaar. En sowieso fietst het niet handig hahah! Dusja, dan maar wachten tot de zomer:)
priscillaaaaax - Zondag 8 november 2015 11:49
Ik ben echt groot fan van rokjes en jurkjes! Ik heb al dikkere panties ingeslagen, alleen heb ik niet zo veel jurkjes die ik in de winter kan dragen, Wel een aantal leuke rokjes en heb afgelopen week nog een leuk rokje gekocht.
leuke blog!
May - Zondag 8 november 2015 13:50
Ik zoek al tijden naar een mooie jurk voor in het voorjaar! In de zomer droeg ik bijna altijd een losse maxi-jurk met riempje bij de taille, ik merkte dat ik die enorm fijn vond (veel fijner dan shortjes). Nu in de winter wil ik graag ook zoiets, maar dan met mouwen en natuurlijk een dikkere stof. Helaas vallen ze altijd nog best kort en dat is juist wat ik irritant vind bij (kortere) jurken: je ziet m'n benen. Dus.. Ik ga nog even op zoek naar een lange jurk die niet te strak maar ook te wijd is ;)
Anne 93 - Zondag 8 november 2015 17:17
Echt super leuk deze blog! Omdat k christelijk ben draag k ook veel rokjes/jurkjes. Vind het altijd een uitdaging om de juiste kledingstukken te vinden, omdat k nogal klein ben (160 cm)
Juultje - Zondag 8 november 2015 18:06
AHHH! Eeen van die modellen ken ik!! Super tips!
*** - Maandag 9 november 2015 08:49
Jurkje, laarsjes er onder en een warme sjaal: ja!!!
Of ik jurkjes draag in het najaar? Ik draag ze het hele jaar door :-)
Anne - Dinsdag 10 november 2015 04:47
Kan je ook van kleding persoonlijkheid veranderen of staat dat vast ?

Gisteren heb ik naar kleding gezocht en gezocht,en ik ben de eeuwige broeken van mij zo moe , Ik wist niet hoe ik een jurk of rokje moest dragen in de winter ,en dacht ook dat het te koud zou zijn.Heel blij met deze blog !
Jansje - Donderdag 12 november 2015 00:30
Leuke blog, ik ben gek op jurkjes en rokjes.
Draag ze dan ook bijna altijd.
Heb net een leuk jurkje gekocht van only, zwart, met kant in de bovenkant, en met gemengde stof en (nep) leer in de rok verwerkt.
Zo veel zin om het te gaan dragen!