Jezelf verstoppen in je jas

 

Het moment dat ik mijn winterjas uit de kast haal omdat het toch echt te koud wordt buiten, vind ik nooit zo leuk. Ik hou van het mooie warme weer en ik baal er dan wel weer van als het weer tijd wordt voor een dikke jas, een sjaal en handschoenen. Wanneer je een eetstoornis hebt, kan dit heel anders zijn en is het misschien wel weer fijn om je lichaam weer helemaal te bedekken. Je kunt er vaak lekker in wegkruipen en het is ook de manier om lekker warm te blijven. Op het moment zijn er weer allerlei jassen trends en die zal ik in deze blog met jullie delen maar ik zal op schrijven over het verstoppen in je jas, het snel koud hebben en je jas aanlaten om snel weg te kunnen...

Jezelf verbergen in je jas
Wanneer je een eetstoornis hebt, kan het heel fijn zijn als de herfst en winter weer aanbreken. Dit betekent dat de truien, vestjes en jassen de blote armen weer bedekken en veel meiden die onzeker zijn, voelen zich hier comfortabeler bij. In je jas kun je jezelf en je lichaam letterlijk verstoppen en hoef je jezelf niet te laten zien. Dit kan veilig voelen, maar het kan je ook nog onzekerder maken. Daarnaast kun je hierdoor denken dat je kan verbergen dat het niet goed met je gaat, mensen zullen het misschien minder snel zien en zich minder zorgen maken. Je kunt je afvragen of dit echt is wat je wil en of sommige mensen hier niet gewoon doorheen zullen kijken.

jassen

Ik heb ook weleens gehoord dat in groepstherapie bijvoorbeeld sommige mensen hun jas aanhouden. Dit kan bijvoorbeeld zijn als gevolg van een trauma en dat zij constant alert zijn voor mogelijk gevaar. Ze willen elk moment weg kunnen als ze zich niet meer veilig voelen. Het kan overigens ook met andere dingen te maken hebben, maar als je dit doet, is het goed om bij jezelf na te gaan waarom dit zo is. Hetzelfde geldt voor verjaardagen, op school, als je bij iemand op bezoek gaat, etc. Je kunt hierdoor een heel gehaaste indruk maken en een ander het gevoel geven dat je je niet op je gemak voelt. Het kan jezelf overigens ook helpen om wat meer los te laten en jezelf de kans te geven dat je je wel goed gaat voelen in die omgeving.

Sommige mensen met een eetstoornis hebben het ook snel koud. Door de slechte eetgewoontes kan het zijn dat je essentiële vitamines en mineralen mist waardoor je lichaam veel moeite heeft om op temperatuur te blijven. Veel winterjassen zijn hier niet tegen bestand. Weer beter eten en drinken is echt het enige medicijn in dit geval. Toch is het al met al fijn om een goede warme jas te hebben voor de herfst en winter.

jassen
H&M

Trends voor herfst en winter 2015
Een jas is iets wat voor iedereen natuurlijk onmisbaar is in de herfst en winterperiode. Elk jaar komen webshops en winkels weer met een nieuwe collectie die is ontstaan naar aanleiding van de laatste trends op dat gebied. De jassen die we dit jaar veel zullen zien zijn stoffen jassen met een ceintuur, trenchcoat modellen, biker modellen maar dan ook lang en van wol. Verder komen de tweed jassen ook weer helemaal terug en niet alleen in het zwart en wit maar ook met allerlei andere printjes, ruitjes, etc. in allerlei kleuren. Een ander soort jas die weer in de mode is is de zogenaamde slaapzak winterjas. Deze is gewatteerd en kan zelfs helemaal tot op de grond komen.

Zara

zara jas

jas

jas

jas

jas

H&M

FOTOSjas

tweed jas

jas

jas

jas

jas

biker jas

Asos

jas

jas

jas

jas

jas

jas

jas

jas

jas

jas

jas

Wat voor jas draag jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lotje9 - Zaterdag 24 oktober 2015 10:13
Ik draag een ski jas. Heerlijk warm altijd! :)
En ja, ik vind het ook heerlijk om me te kunnen verstoppen in warme truien en jassen ^^ Ik hou van de herfst/winter!
Quirine - Zaterdag 24 oktober 2015 10:15
Verstoppen in mijn winterjas - heel herkenbaar.
Ik vind het heerlijk en verlang altijd naar de herfst en de winter.

Op het moment heb ik twee jassen - een fake fur jas (een zwarte) en een heupmodel die mat zwart is.

Liefs..
yoyootje - Zaterdag 24 oktober 2015 10:46
Ik vind het juist verschrikkelijk om weer een jas aan te moeten trekken...

Ik draag het liefst het hele jaar door een (dik) vest of trui als jas, kan ik me wel in verstoppen, maar het voelt niet alsof je teveel dikke lagen om je heen hebt.
Heb dit al van kinds af aan eigenlijk, vond een winterjas al snel veel te dik lijken, en vond het echt een ramp als m'n moeder een jas had gekocht of gekregen die van het hele dikke stof was, voelde me er in opgesloten en niet mezelf.

Tegenwoordig draag ik wel weer winterjassen, maar dan vaak een lange jas, van niet al te dikke stof met een vest eronder.
Sheila - Zaterdag 24 oktober 2015 10:49
Haha, ik dacht dat jij een van die modellen was Laura! :P
lola - Zaterdag 24 oktober 2015 11:20
wel vreemd een rok en een jurk onder een winterjas ??
Jessica - Zaterdag 24 oktober 2015 12:16
Het ziet dr altijd zo leuk uit zulke jassen. Helaas, vaak te lang voor een meisje van 1.57:(.
Fatma - Zaterdag 24 oktober 2015 13:02
Ik verstop me ook achter m'n jas, vooral op school wist niet dat meerdere mensen dit deden
Lost girl - Zaterdag 24 oktober 2015 14:10
Superleuke jassen, herkenbaar om lekker verstoppertje te gaan spelen haha. Alleen de ultra dunne benen op de foto's maken mij een beetje nerveus, maar da's puur mijn obsessie denk ik hihi.
S. - Zaterdag 24 oktober 2015 15:41
Ik draag nu een lange zwarte zomerjas, maar die is warm genoeg voor de Nederlandse winters. En voor als het wél weer eens echt koud wordt heb ik een winddicht jack met superfijne zachte, maar vooral warme binnenkant. Niet echt sexy, maar wel lekker warm.
BeyAnoniem - Zaterdag 24 oktober 2015 21:08
Ja ik herken me er in, op school wilde ik ook áltijd mijn jas aan houden in de klas en overal. Als ik mijn jas verplicht moest ophangen, vond ik het moeilijk. Want als ik dan weg rende, of weg vluchte.. En k ging uit eenimpuls, moest ik terug om m'n jas nog te halen.. Ben wel eens zonder jas, weg gegaan.. Omdat ik gewoon echt niet in de ruimte kon zitten. Voelde me zoo naar.. Moest gewoon weg zijn van school.. In therapie heb ik ook áltijd mijn jas aan.. Omdat ik het vaak niet fijn vond, en ook, als ik ineens weg wilde.. Kon ik zo opstaan en gaan.. Ja.. Een jas in sommige situaties geeftveiligheid.
wendy1066 - Zondag 25 oktober 2015 22:39
ik verstop me borsten ondet lange sweaters
Colourful Creature - Maandag 26 oktober 2015 06:49
Ik vind deze trend echt raar xD het lijken wel badjassen. Een van de modellen heeft zelfs blote benen onder haar winterjas. Is daar tijdens de shoot bewust over nagedacht? >.