Ik weet niet wat ik aan moet..

 

Lange tijd voor mijn kledingkast staan, meer dan genoeg hebben maar toch niet weten wat ik aan moet trekken. Dit ritueel herhaalde zich elke dag weer opnieuw en het zorgde er soms zelfs voor dat ik te laat op school kwam. Ik heb geregeld het gevoel gehad dat ik geen leuke kleding had en dat ik dus elke ochtend weer opnieuw niks leuks had om aan te trekken. Op het hangertje leek het leuk, maar als ik mijzelf in de spiegel bekeek, stond het toch niet zo leuk als ik had gehoopt. Op de middelbare school was ik lang niet altijd zelfverzekerd of tevreden over mijn figuur. Ik hield van kleding, maar het stond anderen vaak toch net iets beter..

Ik herinner mij nog dat er veel momenten waren dat ik tegen mijn moeder zei dat ik niks had om aan te trekken, waarna zij mij naar boven stuurde en zei: "kijk nog maar eens goed in je kast, je hebt niet eens plek voor al je kleding". Ik wist dat ze gelijk had, maar dit was niet echt het probleem. Ik vond gewoon heel veel niet leuk staan. Daarnaast hielp het ook niet dat ik zoveel kleding had, want hierdoor miste ik het overzicht en zag ik door de bomen het bos niet meer. Misschien herken je het wel, dat je niet weet wat je aan moet omdat het ene niet lekker ziet, iets anders net te klein of te groot is of dat je heel onzeker bent en je nergens echt fijn of mooi in voelt. Herken je dit? Dan heb je misschien wat aan mijn tips.

meisje
Bron

♥ Leg 's avonds je kleding klaar
Het kan een behoorlijke frustratie zijn als je 's morgens wakker wordt en niet kan beslissen over de kleding die je aan wilt trekken. Het kan heel wat tijd in beslag nemen en erg vervelend zijn als je er dan bijvoorbeeld pas achter komt dat je favoriete shirtje in de was zit of als je nog moet strijken. Dit soort momenten zorgde bij mij altijd voor veel stress en dat kon ik voorkomen door 's avonds vast mijn kleding uit te zoeken. Dit werkte heel goed alleen kwam er soms een ander probleem naar boven, dan had ik iets neergelegd waar ik 's morgens eigenlijk niet zoveel zin in had of dat de weersomstandigheden toch anders waren dan verwacht. Vaak legde ik wel nog een trui of vest neer voor als dat nodig was of kon ik over mijn outfit nog wel een jasje ofzo aantrekken.

♥ Kleding uitzoeken en selecteren
Als ik het overzicht niet meer heb of niet weet wat ik aan moet, dan helpt het mij juist om orde te scheppen en mijn kleding uit te zoeken. Als je niet weet wat je aan moet, lijkt het vaak alsof je te weinig kleding hebt terwijl dit vaak niet het geval is. Trek er een middagje voor uit en haal al je kleding uit je kast. Kijk er kritisch naar, trek het aan en kijk ook of het nog goed past. Het is vaak handig om dit te doen samen met iemand. Doe hetgeen wat je niet meer draagt weg. Marktplaats is een perfecte plek om er ook nog wat geld voor te krijgen of breng het naar een kringloopwinkel. Ik maak ook altijd een zak met kleding voor arme landen.

♥ Van te voren setjes maken
Wanneer je een keertje niks te doen hebt, kun je vast leuke kledingsetjes maken. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar wat inspiratie op internet of kijken wat je gewoon op straat ziet en wat jij leuk vindt maar je kunt het ook doen door gewoon wat kledingstukken bij elkaar te leggen of aan te trekken en te kijken hoe het staat. Dit kan het een stuk makkelijker maken in de ochtend.

asos
Asos

♥ Selectief zijn in wat je koopt
Ik ben in de loop der jaren steeds selectiever geworden in wat ik koop als het om kleding gaat. Ik herinner mij nog een periode dat ik elke week ging winkelen en met tassen vol kleding thuis kwam. Ik werkte er hard voor, dus ik stond het mijzelf toe. Daarnaast had ik de voorkeur voor goedkopere kleding en dan liever veel, dan weinig kleding van een betere kwaliteit. Dit had ook te maken met dat ik snel uitgekeken was op de dingen die ik had en in dat geval was het slimmer om kleding te kopen van een wat lagere prijs. Inmiddels ben ik een veel selectievere shopper. Vooral wat betreft schoenen ben ik erg moeilijk. Ik vind ze vaak niet leuk genoeg of niet lekker zitten. Vandaar mijn uitgebreide collectie van Allstars haha. Dit selectieve is heel handig voor als je vaak het gevoel hebt dat je niks hebt om aan te trekken. Ik merk dat ik veel blijer ben met mijn kleding en dat ik minder vaak het gevoel heb dat ik niks heb om aan te doen.

♥ Ga op zoek naar je eigen stijl
Iedereen heeft een eigen kledingstijl alleen kan het soms nog best lastig zijn om er achter te komen wat jij nou eigenlijk leuk vindt. Probeer dit eens te onderzoeken. Je zal merken dat het helpt om je beter te voelen in de kleding die je draagt en te kiezen voor wat je aan doet op een dag. Eerder heb ik een blog geschreven over het ontdekken van je eigen kledingstijl. Je kunt het hier vinden. 

♥ Kies voor comfortabel
Ik vind hakken heel mooi en ik heb er ook wel een aantal, maar echt heel comfortabel vind ik het niet. Sterker nog, na een half uur heb ik pijn in mijn voeten en wil ik ze het liefste zo snel mogelijk weer uit trekken. Voor af en toe is het leuk, maar draag vooral kleding waar jij je goed in voelt. Dat is het aller belangrijkste. Je zal dit ook uitstralen en je een stuk zelfverzekerder voelen dan wanneer je kleding of schoenen draagt die eigenlijk niet lekker zitten.

foto

♥ Vraag anderen om hulp
Er is niks mis mee om af en toe eens aan een vriendin of familielid te vragen wat hij/zij leuk vindt staan bij jou. Het is eigenlijk een soort feedback maar dan op kleding gebied. Zo kun je ook wat zelfverzekerder worden en je beter voelen in je kleding.

Herken jij je hier in en wat helpt jou om te beslissen wat je aan trekt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S. - Maandag 20 juni 2016 10:23
Wel herkenbaar. Ik zorg ervoor dat ik niet al te veel kleding heb. Kleding waar ik me niet fijn in voel doe ik weg, zodat ik alleen wél fijne kleding overhoud. Scheelt een hoop gedoe 's morgens.
Floor* - Maandag 20 juni 2016 10:33
In dat opzicht is moeten aankomen wel een "voordeel". Ik moest zoveel aankomen dat ik al mijn oude kleding weg heb moeten gooien: dus bij het kopen van mijn nieuwe garderobe heb ik vooral items gekocht die wat duurder zijn, maar die wel fijn zaten en mooi stonden. Beter 1 jurkje die perfect zit, dan 5 die ongemakkelijk voelen. Loste gelijk het probleem op van te veel hebben hahaha.
xxxm - Maandag 20 juni 2016 13:06
Heel erg herkenbaar. Ik heb dit gevoel elke dag!
Abenita - Maandag 20 juni 2016 14:58
Heel herkenbaar! Ik loop al weken in maar twee verschillende broeken (tenzij ze in de was zitten) omdat ik me in de rest dik voel. Erg vervelend, maar gelukkig ben ik dus niet de enige. :-)
Channah - Maandag 20 juni 2016 15:39
Heel herkenbaar! Bedankt voor de tips.x
meisje14 - Maandag 20 juni 2016 16:48
Herkenbaar. Kleding uitzoeken en aan passen tot huilend toe.
Nienke - Maandag 20 juni 2016 23:39
Ik sta ook wel eens heel lang voor mijn kast omdat ik niet weet wat ik aan moet. Ik vind niks leuk staan.
Sparkle1991 - Woensdag 22 juni 2016 15:33
Ik heb dat ik zoooo vaak denk 'ik weet niet wat ik aanmoet'. En dan denk ik aan wat ik eerder aan had, maar dat ligt ook echt aan m'n stemming wanneer ik een bepaald setje kleding aan wil en fijn vind zitten.
Sheilake - Donderdag 23 juni 2016 20:37
Hier ook super onzeker over mijn kledingstijl.. Om voor te huilen. Maar wil even zeggen dat deze tips wel handig zijn. Ik wil ze zeker eens uittesten!!