Favoriete Plus Size Bloggers

 

Door de jaren heen is de lijst met bloggers die ik volg enorm gegroeid. Het zijn Nederlandse bloggers, maar vooral ook bloggers uit het buitenland. Wat mij opviel aan mijn lijst met bloggers was dat ik vrij veel buitenlandse Plus Size bloggers volgde. Ik vind het fijn om te zien dat er in de fashion wereld steeds meer variatie komt als het gaat om modellen, en dat ook de Plus Size fashion bloggers steeds meer worden geaccepteerd. Hierbij een lijst met de tien Plus Size fashion bloggers die ik volg.

1 ♥ Te beginnen bij de Amerikanse blogger Nadia Aboulhosn.
Volgens mij was zij de eerste Plus Size fashion blogger die ik volgde. Deze prachtige vrouw schaamt zich zeker niet voor haar lichaam en draagt de kleding die ze wilt dragen. Bh's als bovenstukje, cropped tops, fegekleurde jumpsuits, noem maar op. Op haar blog vind je prachtige foto's in zowel haar artikels als portfolio waarin je een prachtige sexy vrouw ziet die trots is op haar lichaam. Door haar zelfvertrouwen en opvallende outfits heeft ze publicaties bereikt in de Teen Vogue, Seventeen en op de site van American Apparel! You go girl!

2 ♥ Gabi Fresh volg ik al een tijdje, ik ben dol op haar stijl! Lekker kleurrijk maar ook heel vrouwelijk.
Wat ik zo leuk vind aan haar blog is dat ze bij mij overkomt als een hele vrolijke en trotse vrouw. Haar kledingstijl is niet extravagant en over de top, gewoon kleding waarin ik zelf ook zou lopen. Ook Gabi is te vinden in de bladen Glamour, Teen Vogue, InStyle, The New York Times, Seventeen, Time Out New York en Cosmopolitan.

3 ♥ De 20 jarige Nicolette Mason uit Los Angeles.
Haar blog vind ik in een woord GE-WEL-DIG. De vormgeving van haar site en artikels zijn zo mooi, ze maakt prachtige foto's en schrijft erg leuk. Ik vind dat Nicolette een prachtige uitstraling heeft dat goed overkomt op haar foto's, en ze heeft ook nog een ontzettend leuk kapsel als je het mij vraagt. Zo schrijft ze niet alleen over fashion en haar outfits, maar vind je ook leuke beauty artikels of artikels over haar persoonlijk leven. Maar haar outfits blijven mijn favoriet.

4 ♥ Dan de opvallende en vrolijke Georgina, 23 jaar en komt uit Engeland. Vooral haar beschrijving in haar blog vind ik geweldig. Hi, I'm Georgina! I'm a fat, 23 year old girl from England! Ze mag zichzelf dan wel vet noemen, ik vind het een ongelooflijk mooie vrouw die zich geweldig weet te kleden. Het is dan misschien niet mijn stijl, maar doordat ze zich kleedt op de manier hoe zij het wilt maakt haar blog zo leuk. Haar roze haren, grote brillen, haarstrikken, en schattige outfits maken haar wie ze is. Ik ben fan!

5 ♥ Margie van Margieplus is een mooie jonge vrouw en dol op fashion. In haar biografie beschrijft ze dat ze maar al te goed weet dat ze niet de dunste is,  en dat ze het zo lastig vindt om haar liefde voor mode te combineren met haar maten. Het shoppen was voor haar meer een strategisch iets, en dat ze zo niet met de nieuwst mode kon meegaan wanneer ze dat wou. Via Luckymag.com kreeg ze de kans om haar stijl te delen met grotere maten. Hiermee wilt ze meisjes met alle maten inspireren om risico's te nemen in kleding en grenzen te verleggen. Fashion can be fun even for curvylicious girls!

6 ♥ Jay Miranda komt uit Californië en woont in Los Angeles.
Wat ik vooral leuk vind aan haar blog is dat alles vrij rustig is zowel in haar layout als in de artikels. Ze plaatst niet alleen outfitpost maar ook genoeg over lifestyle, interieur en haar leven. Wanneer ze een outfitpost online zet zijn het erg leuke en draagbare outfits. Soms zie je wel eens outfits bij fashionblogs en dan denk je, tja het is allemaal wel euk en aardig maar zoiets zou ik nooit dragen wanner ik over straat loop. Bij Miranda heb je dat niet, je ziet leuke en draagbare outfits waar jij je inspiratie uit kan halen.

7 ♥ Ragini uit India blogt op curiousfancy. Ze beschrijft zichzelf als dik, fantasievol en grillig. Ik ben een fashion blogger die geen woord over mode kent, maar wel graag mijn outfits met jullie deelt. Daar hou ik nou van! Niet elke fashion blogger moet zogenaamd verstand hebben van mode en over alles UpToDate zijn. Je blogt over mode omdat je het leuk vindt en je andere wilt inspireren. Dit vind ik zeker terug bij Ragini en haar blog. Ze heeft een hele leuke en eigen kledingstijl met soms wat apartere items, maar daar houd ik wel van.

8 ♥ Hier hebben we de blog van Jennifer, 20 jaar oud en woont in New Jersey maar komt oorspronkelijk uit Zweden. Mode, winkelen en schoenen zijn voor haar een grote obsessie. Haar kledingstijl spreekt mij aan omdat het draagbaar is en ik er zelf inspiratie uit kan halen voor mijn eigen outfits. Haar outfits zijn vrij simpel maar zij weet het leuk te combineren.

9 ♥ Kirstin is 29 jaar oud en woont in Zuid Florida. Ze is begonnen met bloggen om haar persoonlijke stijl te delen, haar persoonlijk leven en om haar gedachtes op te schrijven. Ze hield altijd al van mode met een persoonlijke tint, dan is een blog een prettige uitlaatklep voor haar. Dit zie je zeker terug in haar artikels. Haar artikels zijn zo leuk geschreven, leuke outfits met een persoonlijk verhaaltje erbij. Dat zijn de leukste blogs om te lezen.

10 ♥ En als laatste in het lijstje hebben we Tiffany Tucker, 22 jaar oud en woont in Chicago.
Helaas heeft ze al sinds september niet meer geblogt maar voor als je haar niet kent is het altijd leuk om door haar archief heen te kijken. Ze heeft hele vrolijke outfits en maakt regelmatig een gezellige vlog over haar leven. Zeker een aanrader!

Ga jij één van deze plus-size fashion bloggers volgen? En wie is jouw favoriet?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Yelyahlisan - Donderdag 7 november 2013 11:08
ahhhh, wat een mooie vrouwen zeg! toevallig volgde ik Nadia al maar ik ga de rest ook even checken :)
ze geven me ook altijd de gedachte dat ik ooit ook gelukkig kan zijn met mijn lichaam, no matter wat mijn gewicht is
marleen2502 - Donderdag 7 november 2013 11:09
ik vind die bovenste wel inspirerend
Chananja - Donderdag 7 november 2013 11:14
Ik schrik er wel van hoe dik sommige van deze vrouwen zijn, vind het net zo pijnlijk als een ongezond mager meisje zien. Wel bijzonder om te zien dat ze zich oke voelen in/met hun lichaam.

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.
Jessica - Donderdag 7 november 2013 11:14
Ik vind het ongelofelijk hoe sommige zich kleden maar het heeft wel wat..
Ti's bijna vreemd om 'dikke' meiden zelfverzekerd te zien..
Inspirerend!
hockeymeisje95 - Donderdag 7 november 2013 11:24
Ben het wel eens met Chananja. Viel mij namelijk ook op, dat sommigen volgens mij gewoon behoorlijk wat overgewicht hebben. Vaak net zo slecht als ondergewicht.
Vaak, want als het gewoon je figuur is, heb je er niet altijd last van.
De een is nou eenmaal dikker dan de ander.


Wel echt stoer dat ze zich gewoon kleden zoals zij dat willen! Overgewicht of niet.
Roos - Donderdag 7 november 2013 11:24
ik vind sommige niet meer plus size,
rondingen zijn echt gezond maar dit is ook niet gezond.
M - Donderdag 7 november 2013 11:33
Ik vind dat proud soms wel een beetje doorslaat hoor.. dit is toch gewoon niet gezond meer? en waarom wordt het altijd als 'stoer' gezien als iemand met zwaar overgewicht op de foto staat in een broekje dat knelt? sorry hoor maar dit is toch gewoon net zo ongezond als ondergewicht en hier ligt toch ook vaak een eetstoornis aan ten grondslag? Ik weet dat het heel naar klinkt maar ik denk dat dit niet echt inspirerend is voor mensen die proberen een eetstoornis te verslaan. Dit is namelijk echt niet hoe je wordt als je eetstoornisvrij bent en ik ben bang dat het een hoop meiden (onterecht) angst kan aanjagen.
L - Donderdag 7 november 2013 11:43
Het is zo pijnlijk voor mij om soms harde reacties te lezen over overgewicht. Terwijl ik dat waarschijnlijk zal moeten gaan accepteren en er van uit zal moeten gaan dat ik dat overgewicht altijd zou houden, anders kom ik namelijk nooit meer van mijn eetstoornis af. Voor mij is het echt kiezen tussen dik zijn maar zonder eetstoornis, of met eetstoornis (en waarschijnlijk ook dik omdat ik dan alleen maar aan zal komen maar met de valse hoop dat het beter wordt). Dus ja, voor mij is dit wel heel inspirerend en zou ik graag van ze horen doe ze dat toch doen. Want ik weet niet hoe ik ooit bij een beetje meer acceptatie van mezelf moet komen...
Rebecca - Donderdag 7 november 2013 11:44
Op dit soort momenten erger ik me aan de schijnheiligheid van een deel van de leden van proud.
Dit artikel gaat niet om het promoten van overgewicht- het is om te laten zien dat OOK als je niet in maatje 34 past, je jezelf mag zijn. Dat je dan óók mag aantrekken wat je leuk vindt. Dat je ook stevig of zelfs dik kan zijn- maar toch mooi. en gelukkig.
Er zijn zoveel mensen met ondergewicht- maar nog meer mensen met overgewicht. Mag iedereen zelf bepalen waar die gelukkig van wordt?
De realiteit is gewoon zo dat steeds meer mensen overgewicht krijgen, nou en? Ik maak me er niet druk om hoor, mensen zoeken het zelf maar uit wat ze eten en op wat voor een figuur ze zichzelf prettig voelen.
Daarnaast zijn er ook mensen te dik door bijvoorbeeld ziektes of medicijnen. Of een eetstoornis. Ik juich het alleen maar toe als mensen gelukkig met zichzelf zijn, op wat voor een gewicht dan ook.

Ik vind het allemaal prachtige meiden en ga er een paar zeker volgen.
Floor* - Donderdag 7 november 2013 12:43
Ik vind het concept goed: dat ook vrouwen met overgewicht inspirerend kunnen zijn en trots op zichzelf. Zelfacceptatie is belangrijk en respect hiervoor ook, in dat opzicht denk ik dat zoiets z'n positieve kanten heeft.
Waar ik moeite mee heb is dat alles wat dun is en met anorexia te maken heeft hier een beetje een "fout" begint te worden naar mijn gevoel: commentaar over veel te dunne meisjes, trigger, verkeerd geschetst beeld etc., maar er zijn ook genoeg mensen die worden getriggerd door dikke mensen. Overgewicht is net zo slecht als ondergewicht en hoewel het misschien minder shockerend is dan ondergewicht omdat er steeds meer mensen te dik zijn, vind ik het toch apart dat dit dan wel weer word goedgekeurd.
Ik ken ook genoeg mensen die superdun zijn en trots op hun lichaam, maar op het moment dat daar een blog over wordt geschreven (wat waarschijnlijk nooit gebeurd omdat iedereen die nog steeds dun is, wordt bestempeld met "die eet vast nog niet goed" of "die is nog niet helemaal van haar eetstoornis af" etc.) komt er commentaar op dat dun niet goed is blabla. Dik is ook niet goed en feit is dat het grote deel van deze mensen gewoon te dik is. Inspirerend of niet, ik vind ook niet dat het beeld van te dikke mensen moet worden verheerlijkt. Te weinig eten, minimum kcal en alleen maar gezond is niet goed. Maar te veel eten is ook niet gezond, zeker net zo ongezond als het hebben van ondergewicht. En feit is dat je het overgewicht dat bij het grote deel van de bovenstaande bloggers bestaat, niet krijgt door af en toe een zakje chips te eten. Dat is gewoon niet mogelijk (en niet het commentaar geven van; wat nou als ze ziek zijn blabla, want ik neem aan dat iedereen wel begrijpt wat ik bedoel)
Dat is overigens ook niet het punt van deze blog, maar ik wilde dit toch even kwijt...
- - Donderdag 7 november 2013 12:44
Ik lees een paar reacties en tuurlijk snap ik het. Vind het zelf ook mooie vrouwen maar het is en blijft ongezond, net zoals ondergewicht. Maar dat wordt hier absoluut niet geplaatst: 'Favoriete underweight bloggers'?! Zie ik hier niet snel online komen. Natuurlijk kan niet iedereen met onder/overgewicht er wat aan doen, maar ik vraag me gewoon af waarom plus size wel geplaatst kan worden maar te dunne bloggers eigenlijk niet kunnen.

Vind het wel leuke blogs, daar niet van :)
eilish - Donderdag 7 november 2013 12:49
Agree with Rebecca! !
Veerle - Donderdag 7 november 2013 13:06
En wat vinden jullie van de blogs, de kleding, hun haren, de schrijfstijl?
Ik begrijp dat de eetstoornis nu het plussize eruit licht, maar zoek daarnaast dan ook andere dingen.
Haremaje - Donderdag 7 november 2013 13:20
Jennifer op nummer 8 vind ik persoonlijk een mooie vrouw en echt niet te dik! Erg jammer dat ze zichzelf te dik vind.
Yessy - Donderdag 7 november 2013 13:31
Wauw, die blog van georgina is echt vrolijk en mooi en er staan hele leuke dingen op. Ik ga haar nailart proberen :)
ammie - Donderdag 7 november 2013 13:36
Helemaal met je eens floor!!!
Maar het is idd belangrijk om niet alleen naar het gewicht te kijken. Deze meiden hebben ook nog andere dingen in hun mars dan alleen maar overgewicht hebben :)

En tjaa sorry sommige kleding staat ze ECHT niet haha! Terwijl ik 1,6 en 8 erg leuk vind!
M - Donderdag 7 november 2013 14:13
Ze zien er allemaal stralend uit!
m - Donderdag 7 november 2013 14:49
Ik vind het top van deze vrouwen dat ze bloggen en laten zien dat je je happy kunt voelen en dat ook uit kunt stralen door je te kleden zoals je echt wilt en dat je gewoon jezelf kunt en mag zijn, dat je je nooit (meer) opgelaten hoeft te voelen om je "voorkomen" iig en met zulke voorbeelden is het voor velen misschien een reden om minder met gewicht bezig te zijn of zelfs door te schieten in een eetstoornis, ik vind ze top!
sunnyday - Donderdag 7 november 2013 15:45
ik vind nummer 6 en 8 er nou niet zo dik uitzien.. het kan aan mijn liggen, maar volgens mij hebben die gewoon heupen
jorinde - Donderdag 7 november 2013 17:20
dit is gewoon ongezond
E - Donderdag 7 november 2013 17:34
Dit is zoo stom! Als een mager model modelleert is dat normaal. Zit er iemand bij die te zwaar is is het ineens ongezond en schrikt iedereen ervan! Ondanks dat je te zwaar bent mag je ook van mode genieten! En blogs maken en model zijn!

Ik heb overgewicht en zit al een tijd op dansen. Mag dat dan ook niet meer omdat dansers meestal (wat normaal is) geen overgewicht hebben.

Het is toch leuk dat die mensen een blog volgen die ook succesvol is! Waarom mogen zij dat niet? Overgewicht is niet gezond, maar daarom mogen ze dit nog wel doen!!
E - Donderdag 7 november 2013 17:35
Ze zijn niet alleen maar zwaarder! Ze hebben ook een blog ect. Wat vinden jullie daarvan? Hun stijl? Mode?
M - Donderdag 7 november 2013 17:46
Voor de mensen die het raar vinden dat de nadruk nu op het 'plussize' gedeelte van de blog ligt. Dat is volgens mij waar deze blog om draait, staat ook in de titel. Het gaat niet gewoon om kledingstijl enz maar om het feit dat er veel bloggers zijn die een maatje meer hebben. Als er deze zwaardere modellen tussen 'normale' modellen zouden staan in een andere modeblog denk ik niet dat iedereen het over het gewicht zou gaan hebben maar idd over de kleding. Persoonlijk vind ik kleding per definitie mooier staan op een gezond lichaam maar tuurlijk mag iedereen lekker bloggen over mode en happy met zichzelf zijn :)
-Metaphor - Donderdag 7 november 2013 18:08
Dit vind ik nou een nuttig topic. Dit zijn échte plussize modelllen [en dus niet gewoon 'een maat !!! 38 !!!'
EN daarbij zijn het ook gewoon ECHT mooie vrouwen
Lamp - Donderdag 7 november 2013 19:13
Eens met de eerste 'M' die postte. Ik vind dit eigenlijk niet zo prettig om naar te kijken en mooi kan ik het dan ook niet noemen. Net als dat anderen het niet prettig vinden om naar te magere mensen te kijken en zij dat niet mooi vinden. Mijn mening in ieder geval.
foodie - Donderdag 7 november 2013 20:38
Eens met Floor.

Ik zou het graag over de inhoud van de blogs hebben. Over de vermakelijke schrijfstijl, de leuke vormgeving of de mooie foto's. Maar de titel van het artikel maakt duidelijk dat we het blijkbaar over de lichamen van deze dames moeten hebben, want dat is wat ze gemeenschappelijk hebben: ze zijn allemaal plus size. Ik had het aardiger gevonden als dit artikel gewoon was gegaan over Jessy haar favoriete bloggers. Nu wordt er gefocust op het lichaam, en blijft het bijzonder. Terwijl naar mijn idee menselijke variatie binnen gezondheidsmarges normaal zou moeten zijn.
foodie - Donderdag 7 november 2013 20:39
(sorry, ik zie nu dat M dit punt net een paar minuten voor mij ook gemaakt heeft)
missp - Donderdag 7 november 2013 23:20
Overgewicht is dan misschien niet gezond net zoals ondergewicht dat niet is. Maar het gaat er juist om dat deze vollere modellen zichzelf vol trots en zelfverzekerd presenteren. Ipv zichzelf te schamen en zich als een grijs muisje te verstoppen in een groot gewaad. Dat vind ik zeker inspirerend in een wereld waarin de nadruk zo sterk ligt op de magere vrouw. En ik vind het ook goed dat we genoeg van dit soort beeldvorming (van dikkere vrouwen) voorgeschoteld krijgen zodat we hieraan wennen en dat het ideaalbeeld van het magere model verdwijnt. Ik vind ze in ieder geval prachtig; ze zien er gezond en blozend uit. Vind ik in ieder geval mooier dan dat ziekelijke uiterlijk van een anorexia-patiënte.
S. - Donderdag 7 november 2013 23:24
Eh nee. Ik volg wel modeblogs, maar dan kijk ik met name naar kleding (niet naar het lichaam van degene die erin zit, tenzij dat een absurd dun of dik iemand is) en haal daar inspiratie uit. Dan helpt het wel als de kleding om een slank of normaal lijf hangt, dan zie je veel beter hoe het valt (hoe het bij mij iig zou vallen, ik zit nou eenmaal niet op overgewicht).

Die Georgina bijvoorbeeld: fijn hoor, dat ze zo blij met zichzelf is, maar ze kan waarschijnlijk geen kinderen krijgen, zal diabetes ontwikkelen en haar hart kan dit ook echt geen tientallen jaren meer bolwerken. Dan vind ik het raar om te roepen dat het ze zo'n voorbeeld is en dat ze trots mag zijn op haar rondingen. Maar wie ben ik. En ik vind het raar om op je blog te zetten: "I'm Georgina, a fat girl blabla.." Ik heb nog nooit een blog gezien met "I'm X, a skinny girl'.

Oh en als het om de mode zou moeten gaan: laat dan het "plussize" gedoe achterwege. Schrijf gewoon een verhaal over modeblogs en noem dat hele woord niet (of zonder verdere aandacht) en geef voorbeelden van blogs ongeacht de maat van de blogger.
Ingrid - Vrijdag 8 november 2013 15:31
Te dik, te dun, beide uitersten zijn naar mijn mening niet mooi en zeker niet gezond maar als een persoon kan stralen en zich voelt vind ik dat wel heel gaaf en inspirerend.
Floor* - Vrijdag 8 november 2013 16:30
@ S: totally agree with you!
m - Vrijdag 8 november 2013 16:35
Met dat stralen valt het ook wel mee toch? Opvallend dat dat altijd direct wordt gezegd bij volle vrouwen. Dikkere vrouwen zijn niet altijd gekukkig en zelfverzekerd hoor ;)
Somebody - Vrijdag 8 november 2013 17:07
Mja, sommige zijn zeker plus-size ja!
Kom op die zijn gewoon dik.
Niet allemaal hoor, maar sommige wel
Koffie - Maandag 11 november 2013 16:55
Of mensen nu te dik of te dun zijn, wat maakt het uit?
Het is hun keuze en dat 'oh nee, dat is ongezond' vind ik eigenlijk maar onzin. Er is idd vanalles ongezond, maar wat maakt dat nu uit?
Hetgeen dat telt is dat ze zich goed voelen en goed in hun vel zitten (of dat lijf nu dik, slank, of mager is), draait het daar niet allemaal om?
sanne - Donderdag 5 december 2013 21:32
vind t stuk voor stuk topmeiden... maar jezus sommige meiden kunnen zich wel een beetje beter kleding ben zelf ook geen size zero (mede door een ziekte waardoor het erg moeilijk is om af te vallen, al ben ik afgelopen 2 jaar bijna 20 kilo lichter door meer te eten sta onder behandeling van een dietiste was dik doordat ik te weinig at en niet mag sporten vanwege een ziekte klinkt raar maar het kan...) het doet pijn sommige reacties te lezen en weet zeker dat degene die zulke reacties plaatsen niet weten waar ze over praten en of ze nou wel of geen overgewicht hebben zolang je maar happy bent en lekker in je vel zit ken genoeg slanke meiden die wouden dat ze maar wat dikker waren als je dun bent kun je ook niet alles aan!!!
charlotte - Vrijdag 29 augustus 2014 22:08
Dit is ziekelijk
charlotte - Vrijdag 29 augustus 2014 22:12
Proud2bme verheerlijkt gwn overgewicht en deze vrouwen zijn niet gezond ze hebbenOVERGEWICHT en ik heb op deze #### site nog nooit iets gezien over mooie meiden met een dunne bouw want is dan weer fout deze site is gwn idioot en ziekelijk