Denim shorts en blote benen

 

Als het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen, draag ik altijd het liefste een jurk of een kort spijkerbroekje. Dit vind ik eigenlijk het fijnste zitten en ik vind denim shortjes ook gewoon heel leuk. Je kunt ze ook op allerlei manieren combineren dus dat is lekker makkelijk en daar hou ik van. Veel mensen vinden het fijn om in de zomer minder kleding te dragen of in ieder geval kortere broeken, shirts met korte mouwen, etc. Toch spelen hierbij vaak bepaalde factoren een rol die dit wat moeilijker maken. Zo ken ik genoeg mensen die dit niet doen omdat ze onzeker zijn over hun figuur en zich niet fijn voelen in blotere kleding. In deze blog deel ik aan de ene kant leuke denim shortjes en aan de andere kant zal ik ook dieper ingaan op de onzekerheid die dit met zich mee kan brengen.

Wel willen maar niet durven
Als ik terug kijk naar vroeger, denk ik dat ik altijd wel zomerkleding durfde te dragen, maar ik voelde me niet altijd overal goed in. Waar de ene vrouw moeite heeft met haar figuur en het dragen van blotere kleding omdat zij zichzelf te dik vindt, was het bij mij juist andersom. Ik vond mijn armen en benen te dun en dit viel altijd extra op als ik blote benen en blote armen had. Ik deed het wel, omdat ik het anders veel te heet was, maar als ik dan naar anderen keek vond ik dat die kleding bij hen veel mooier stond. Je vergelijken met anderen kan je nog onzekerder maken dan je al bent.

denim

Als je een korte broek draagt, zijn je benen nou eenmaal meer zichtbaar voor anderen dan wanneer je een lange broek aan hebt. Dit betekent echter niet dat anderen ook dat rode plekje, putjes of andere dingen zien waar jij zo op gefixeerd bent. Ik denk dat het goed kan zijn je te bedenken waarom je bepaalde dingen wel of niet durft. Is dit omdat je zelf zo onzeker bent en je je er niet goed in voelt? Of ben je bang wat anderen zouden denken? Het kan helpen om hierin inzicht te krijgen want je kunt dan ook kijken wat je aan deze oorzaak kunt doen en hoe je er mee om wil gaan. Als je het niet wil dan is dat natuurlijk prima. Als je niet in die korte broek durft om welke reden dan ook en je voelt je daar niet goed bij, dan moet je het ook niet doen. Maar het is een ander verhaal wanneer je het wel graag wil maar niet durft.

Een andere reden waarom sommige mensen het lastig vinden om zomerse kleding te dragen, is het hebben van littekens door zelfbeschadiging. Helaas komt dit fenomeen veel voor en zijn de gevolgen hiervan ook vaak zichtbaar door littekens. Het is vaak al moeilijk om hier elke dag weer mee geconfronteerd te worden en wanneer je dit door blote kleding zichtbaar maakt, deel je het direct met de rest van de wereld om je heen. Dit kan je tegenhouden om deze kleding te dragen.

strand
H&M

Wat durf en wil je wel?
Het is goed om in deze gevallen te zoeken naar andere mogelijkheden. Misschien is een korte broek nog wat te hoog gegrepen maar kun je wel wat luchtigere kleding overwegen of bijvoorbeeld kiezen voor een maxi jurk of rok. Daarnaast kan het ook helpen om soms wel die uitdaging aan te gaan maar jij bent de enige die kan bepalen of je daar al aan toe bent. Je kunt het ook de oplossing vinden in combinaties. Misschien durf je wel een korte broek aan maar wil je je niet zo bloot voelen. Dan kan het helpen om een blousje of top te dragen met langere mouwen of om er een groot vest overheen te doen. Een wat langer vest kan heel leuk staan en dan ben je toch wat meer bedekt. Het kan ook helpen om te kiezen voor een wat wijder model of een grotere maat. Dan valt het broekje wat losser en minder strak om je benen. Ik vind dit vaak ook lekkerder zitten en leuker staan.

Mocht je wel deze uitdaging aan willen gaan of draag je al wel denim shortjes in de zomer? Dan kun je hieronder misschien wat inspiratie vinden. Je kunt natuurlijk ook een oude spijkerbroek afknippen.

Zara

zara

zara

Asos

asos

asos

asos

asos

H&M

short

shorts

shorts

shorts

shorts

shorts

Draag jij shortjes in de zomer en waarom wel/niet?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Melissa Otterman - Zondag 17 juli 2016 10:31
Ik wilde het eerst niet door litekens, maar heb het snel warm dus heb me er maar overheen gezet en nu heb ik gewoon een kort broekje aan als het warm is
S. - Zondag 17 juli 2016 11:52
Nee. Ik vind het bij haast niemand mooi staan, zo'n superkorte broek en hoef het zelf dus ook niet. En ik draag nu eenmaal liever iets met mouwen en een lange broek of zo. Zit comfortabeler, vind ik.
Anoniem - Zondag 17 juli 2016 15:04
Mijn benen is inderdaad nog wel een puntje.
Meer dan eerst, omdat ik nu aan het aankomen ben en ik het zelf heel erg zie (mijn moeder zegt dat je het niet ziet maar dat geloof ik niet)
ook staan er veel donkere haren op mijn arm, dat heb ik van mezelf al wel een beetje, maar het is sinds de es nog erger geworden!
zucht.
question - Zondag 17 juli 2016 18:48
door eetbuien heb ik flink overgewicht.
zo'n korte broek staat mij gewoon niet mooi .
UnknownAngel - Dinsdag 19 juli 2016 07:53
nope. mijn benen staan vol littekens en blauwe plekken en ja ik heb er al opmerkingen over gekregen dus het valt bij mij wel op en zo vertoon ik me liever niet op straat
Ashana - Woensdag 20 juli 2016 19:27
Ik draag altijd linnen korte broeken, die wat losser zitten en net wat langer zijn.
Zo voel ik mij veel fijner.

:)