De leukste plus-size webshops

 

Steeds meer kledingmerken en webshops hebben naast hun standaard collectie een plus-size of curve collectie. Een extra selectie met kleding voor de vrouwen die nu eenmaal niet precies in maat 34 tot 46 passen. De meeste plus size collecties beginnen vanaf maat 44/46 en gaan tot en met maat 54/56. Zo kan iedereen, met welke maat dan ook, gewoon hippe kleding aan en wordt je niet gediscrimineerd omdat je wat dikkere billen hebt, grotere borsten, een voller figuur of gewoon niet zo petite gebouwd bent. 

Alweer bijna twee jaar vind je in de webshop ASOS.com een ontzettend leuke plus size collectie. Ze noemen het een curve collectie en hebben onwijs hippe items in wat grotere maten. Sommige, maar niet alle kledingstukken zijn ook verkrijgbaar in maat 34 tot 44. Ik vind ASOS zelf een hele fijne webshop met goede en sneller service.

asos curve

asos curve

Ook Forever21 heeft een plus size collectie die gewoon helemaal net zo hip is als de rest van de kleding van de keten. Ze verkopen echt hele toffe kledingstukken.

 

forever21 plussize

plus size modellen

New Look heeft ook een collectie met super hippe items voor vrouwen met ''een maatje meer''. Ik vind in deze winkel vooral de jurkjes heel erg leuk.

newlook plus size

newlook curve

H&M heeft hele fijne basics en blousejes in hun plus size collectie. Dat is waar ik ook altijd voor ga shoppen bij H&M en dat is dus wat ook gewoon mogelijk is voor dames vanaf maat 44.

hm

hm

Evans is een winkel met heel veel leuke plus size kleding. Je moet soms even zoeken, maar zoals je ziet heb ik er een aantal leuke items tussen uit geplukt!

evans

evans

Bohoo Plus heeft hele hippe items vanaf maat 44 tot en met maat 52. Ze hebben vooral hele leuke jurkjes en rokjes vind ik.

photo

foto

Bon A' Parte verkoopt ook heel veel leuke plus size kleding. Echter showen zij de kleding niet of weinig op plus size modellen wat ik een slecht beeld vind geven van hoe de kleding dan zit met iemand die niet maat 36 heeft, zoals het model op de website liet zien. Ik heb dan ook hier een aantal plaatjes gezocht van vrouwen met wat meer vorm die gelukkig ook te vinden waren op de website. Bon A' Parte heeft in ieder geval een zeer uitgebreide plus size collectie die ook voor maten onder 44 verkrijgbaar zijn.

bon part

Mango heeft ook een plus size collectie die ik heel erg mooi vind. Dit is de Violetta collectie die onlangs is gelanceerd. Hij bestaat uit typische Mango items, maar dan gewoon een maatje groter.

violetta

mango violetta

Welke maat je ook hebt, je verdient het gewoon om je mooi te voelen en hippe kleding te dragen. Wie weet heb je wat leuke ideetjes opgedaan in deze blog!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Amanda - Zondag 13 april 2014 10:22
Dat laatste zwarte jurkje, wauw!
cici - Zondag 13 april 2014 10:58
leuk, ik geloof niet dat die laatste 2 modellen maat 44 of meer hebben:) maar sommige plussize begint al vanaf 40 of zelfs 38 dus dan kan het misschien wel.
Me - Zondag 13 april 2014 12:38
Mooie kleren en dito ontwikkeling. Nu nog dat overbodige woord plussize weg. Ik zou het superplussize en extra large cool vinden als er gewoon kleding is in alle maten zonder dat er dan een naam bij de maten hoort. En al helemaal geen aparte afdeling voor de grotere maten.
Lola - Zondag 13 april 2014 13:31
Wat super! Ik ben zelfs een inbetweenie (te curvy voor de normale fashion en te dun voor de grote maten) en val dus enorm buiten te boot. Hier heb ik weer wat tips voor webshops waar ik kleding kan kopen die leuk is én de juiste maat! Geweldig artikel!
L - Zondag 13 april 2014 15:08
Dankje, handige blog zeg!
*MAAN* - Zondag 13 april 2014 15:09
en niet te vergeten bon prix!
enorm veel keus met erg leuke kleding
Loes - Zondag 13 april 2014 17:28
Ik vind het best lastig dat er op deze site zoveel nadruk wordt gelegd op grote maten. Ondergewicht wordt hier altijd heel sterk afgeraden en als ongezond gezien, maar te zwaar zijn is evenmin gezond. Niet dat voor mijn gevoel al deze modellen overgewicht hebben, maar toch minstens de helft is volgens mij niet gezond. Ik vind het jammer dat er niet meer gekeken wordt naar kleding bij een GEZOND lichaam (dus niet te dik of niet te dun). Ook vraag ik mij af hoeveel meiden hier daadwerkelijk bij de plussize winkels komen. Zijn er hier veel mensen met deze maten? Ikzelf vind bijv sommige kledingstukken wel leuk, maar ik zal hier nooit inpassen...
thelovewedeserve - Zondag 13 april 2014 19:54
@bericht hierboven
Dove doet daar volgens mij best veel mee. Zij gaan niet alleen in op de plussize- en 'te dunne' modellen, maar gebruiken een van elke 'soort' wat; een geweldig idee!
- Zondag 13 april 2014 22:03
Haha ja Loes heeft wel een punt.
Ik snap dat jullie dit misschien ook doen omdat deze site voor alle mensen met een eetstoornis is, dus ook voor mensen met binge eating, maar ik denk dat als er een blog zou komen met 'de leukste kleding in kindermaatjes' zou iedereen over de zeik gaan haha.
L - Zondag 13 april 2014 22:55
Dit soort bovenstaande reacties komen vaker hier voor op proud als het om overgewicht gaat. Ik begrijp het wel vanuit de kant van iemand die bijvoorbeeld een gezond gewicht of ondergewicht heeft. Ik heb door binge eating disorder overgewicht en dit soort reacties doen me pijn, dat juist mensen met een eetstoornis het niet lijken te begrijpen en hard oordelen. Naar mijn idee is het niet te vergelijken, dit is geen promoten van overgewicht. Ik WIL namelijk dolgraag een gezond gewicht, maar helaas op het moment dat ik op een dieet ga of een eetlijst met vooral magere dingen ga eten, dan lok ik ook weer eetbuien uit. Ik moet dus echt eerst een volwaardig eetpatroon hebben waarmee ik de eetbuien kan stoppen en later misschien ooit eens wat met afvallen gaan bezig houden, als dat niet al vanzelf gebeurd dan. Ondertussen zit ik wel met dit gewicht en ben ik heel erg blij met dit soort blogs, want ik wil ook leuke kleding kunnen kopen!
Janneke - Zondag 13 april 2014 23:46
Goed zo, L, ik vind het heel knap hoe helder je dit verwoord hebt.
sylivie - Maandag 14 april 2014 14:07
het is vooral spijtig dat de plus-size modellen eigenlijk helemaal niet zo plus-size zijn...
. - Maandag 14 april 2014 14:37
ligt het aan mij of zijn die modellen gewoon dikker gemaakt het hoofd past totaal niet bij hun lichamen.
sylivie - Maandag 14 april 2014 16:14
ik had die indruk ook bij sommigen! het lijkt alsof de kaken gewoon wat zijn uitgerokken vond ik
loveSkirts&dresses - Maandag 14 april 2014 18:01
Goede blog. Handig voor meiden/vrouwen met een vollere maat.
Je kunt er als 'regular dressize' ook leuke ideeën mee op doen.

Leuk om voor de verandering eens wat vollere dames modellen achter elkaar te zien. Een paar vind ik echt een heel mooi figuur hebben, zijn ook mooi en goed gefotografeerd en laten me nadenken over het huidige zogenaamde schoonheids'ideaal'.

@L: Je schrijft goed.
Misschien een idee om een keer een blog te schijven over dit, of een soortgelijk onderwerp w.b.t. Binge Eating Disorder, en naar de Proud redactie te sturen?
Ik denk dat dit wel gewaardeerd zou kunnen worden.

Hartelijke groet.
L - Maandag 14 april 2014 21:39
Bedankt Janneke en loveSkirts&dresses! Misschien is dat wel een idee ja, ga er eens over nadenken!
Charlie - Dinsdag 15 april 2014 20:11
L, ik ben het met Janneke eens: Goed verwoord!

Ik ben zelf 1.83 en heb maat 44/46 en vind het ook altijd lastig om leuke moderne kleding te vinden dat ook mooi zit. Daarom ben ik ook helemaal blij met deze blog, weer leuk om wat inspiratie op te doen :-)

Groetjes!
muurbloempje - Vrijdag 18 april 2014 21:45
bedankt voor dit blog, ben er heeeeeel erg blij mee ! kan ik ook eens naar wat hippere kleding kijken.

wbt afvallen, ach ik doe wéér een poging. ik ben zo'n eeuwige jojo... zucht. en na elke lijnpoging weer 5 tot 10 ! kilo extra erbij op... Ik ben dus blij met dit blog, alleen al omdat ik bang ben dat mijn zomerkleding niet meer goed past,,,, ik zou willen dat ik een mt 44 had, :( (ik ben al jaren niet meer onder de mt 50! geweest. momenteel weer 52/54 en dat is echt zo frustrerend,,, maar juist o.a. die frustraties lokt weer nieuwe eetbuien uit,
muurbloempje - Vrijdag 18 april 2014 21:56
p.s. @ L, heel goed verwoord. Dat zijn precies de dingen waar ook ik vaak tegenaan loop. Op deze site staat veel over b.v. anorexia en boulimia, maar binge eating, daar is eigenlijk minder oog voor. Vaak word het als "eigen schuld "gezien, had je jezelf maar onder "controle moeten houden" e.d.
Maar men vraagt zich dan blijkbaar niet af waarom je die eetbuien hebt. Zelfs van hulpverleners heb ik vaak het idee, dat ze niet goed weten wat ze met je aan moeten en hoe ze je zouden kunnen helpen. want je hebt wel een eetstoornis, maar geen anorexia waar wel behandelingen voor bestaan. (daarmee zeg ik niet dat die behandelingen wel of niet goed zijn o.i.d want dat weet ik niet).
De eetbuien hebben voor mij op dit moment nog teveel voordelen, omdat ik nog geen goede vervanging heb gevonden. (wat voor mij helpt). ik ben altijd bang dat wanneer ik mijn eetbuien niet meer heb, ik weer over ga tot ergere/ extremere dingen. nou ja genoeg hierover..
roos - Donderdag 7 januari 2016 14:59
Deze modellen hebben geen overgewicht. Ze zijn plus size omdat ze te dik zijn als normaal model, maar plus size zijn ze niet. En 50% van de vrouwen heeft maat 44 of meer. Dan is het fijn als er kleding te vinden is want de meeste winkels gaan maar tot 44. Super jammer. Voor maat 34 is er aanzienlijk meer te vinden dan 46.
Sarah - Donderdag 21 december 2017 16:20
Ik vind de plus size modellen van H&M geweldig, wat een meiden, wat een attitude!