5 tassen trends dit voorjaar

 

Ondanks dat ik gek ben op mooie tassen en ik er ook heel wat heb, gebruik ik toch meestal dezelfde tas. Dit heeft ook wel te maken met dat ik vaak veel spullen meeneem en geen zin heb om alles weer in een andere tas te doen. Elke keer, ook nu weer, neem ik me voor wat vaker van tassen te wisselen omdat op veel van mijn tassen inmiddels een laagje stof is verschenen en dat is zonde. Daarnaast passen andere tassen vaak ook veel beter bij mijn kleding. Voor het voorjaar van 2016 zijn er weer heel wat leuke tassen trends! Wat zullen we zien dit voorjaar en in de zomer en wat hiervan past bij jou?

Na het zien van deze trends krijg ik weer kriebels om mijn tassen uit te zoeken, een deel op marktplaats te zetten en weer geld uit te geven aan een nieuwe tas. Ze passen niet allemaal bij mij. Ik vind kleine tasjes vaak heel leuk maar dat is praktisch gezien voor mij bijna onmogelijk, omdat ik vaak heel veel meeneem. Naast de mini tasjes zien we veel ladylike handtassen de komende periode, metallic achtige opvallende tassen, knapzak modellen en grappige tassen met veel prints en details.

tassen trends

♥ De ladylike handtassen
De tassen die weer helemaal terug komen zijn de ladylike handtassen. Dit zijn tassen met een kort hengsel die je dus niet over je schouder draagt, maar in de hand. Dit kun je natuurlijk combineren met een leuk jurkje maar met een stoere jeans en sneakers zorgt het juist ook voor een leuk contrast. Ik vind de tassen vaak wel heel mooi, maar het is niet praktisch genoeg voor mij. Ik wil eigenlijk gewoon mijn handen vrij hebben en mijn tas gewoon over mijn schouder kunnen dragen. Veel van deze tassen hebben echter wel een langer hengsel, maar ik draag mijn tas het liefste gewoon over één schouder met een niet te lang hengsel.

Asos

handtas

handtas

tas

O'Moda

OMODA

tas

H&M

tassen

♥ Grappige, vrolijke en gekke tassen
Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn in deze periode van het jaar. Dit voorjaar en deze zomer mogen de tassen gezien worden en mogen ze best een drukke, vrolijke print hebben, felle kleuren of een gekke opdruk.

Asos

asos

asos

tas

asos

tasjes

asos tassen

tasjes

H&M

tassen

♥ Iniminie tasjes
Voor een avondje uit zijn de mini tasjes heel geschikt. Een tasje waar eigenlijk alleen een mobiel en wat geld in past, zal ook veel te zien zijn dit voorjaar. Handig voor een avondje uit, maar niet voor als je naar je werk moet en wat meer spullen mee moet nemen.

Asos

tasje

mini tas

tasje

tas

tasje

H&M

mini tas

♥ De knapzak
Deze tassen heb ik al veel gezien in verschillende winkels en ik heb er al heel wat mensen mee zien lopen. Het is een soort bucket tas en het ziet er een beetje uit als een knapzak.

Sacha

sacha

H&M

knapzak tas

tassen

Asos

knapzak tas

tas

tas

♥ Metallic tassen
Metallic zien we weer heel veel in het voorjaar en in de zomer en misschien vindt je het wel heel leuk, maar vind je metallic kleding nog iets te ver gaan. Een metallic tas kan dan een perfecte oplossing zijn. Je kunt er een simpele outfit origineel mee maken en want het is een zeer opvallende en gedurfde accessoire.

Asos

metallic

metallic

clutch

asos

Tassen maken naar mijn idee, net als veel andere mode accessoires, een look helemaal compleet. Ik draag zelf meestal wat neutralere kleding en dan vind ik een gekke of opvallende accessoire best leuk.

Wat voor tassen vind jij leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aimee - Donderdag 28 april 2016 13:53
Ik vind die metallic tassen tof en die cactus is geweldig, alleen zou ik daar niet zo snel mee lopen denk ik.
Lost girl - Donderdag 28 april 2016 16:56
Ik vind het zo'n raar fenomeen dat mensen tassen als accessoire zien. Ik heb een rugzak. Altijd genoeg ruimte en je hebt je handen vrij. En als het niet past gewoon een plastic zak erbij. Misschien ben ik iets te praktisch en nuchter hiervoor hihi.
Laura - Donderdag 28 april 2016 20:51
@Lost girl

Een rugzak kan toch ook een accessoire zijn? Ik heb bijna altijd mijn rugtasje bij me, superhandig. En ik vind hem er ook nog eens leuk uitzien, dus das mooi meegenomen. (Ik heb een zwarte "Gwyneth backpack" van het merk Paul's Boutique).