Het gaat goed

 

21-04-07

Het gaat heel erg goed met Lara. Ze komt nu dinsdag avond, zelfstandig met de trein naar huis. Dit is heel stoer van haar want het is wel een vol uur met de trein reizen. Op zondagavond leveren we haar weer af op de Unith.

We hebben besloten het zo aan te pakken omdat een dagbehandeling in L voor ons onmogelijk is. Ik ben er blij mee, zo heb ik toch nog twee dagen in de week wat rust van mijn speciale dochter. Haar gewicht is uitzonderlijk goed en neigt zelfs een beetje richting ietsje te zwaar. Ik moet nu dus gaan opletten dat ze niet 'te' veel gaat eten. Hoe dubbel dit voelt dat kunnen jullie je wel voorstellen, denk ik, en nee het is niet aan het doorslaan naar Boulimia, ze gedraagt ze gewoon als een pubermeisje en beweegt nog iets te weinig.

Ze gaat nu dus ook een sport uitkiezen, ze weet alleen nog niet welke. Verder is ze bezig weer naar haar eigen school te gaan op woensdag, donderdag en vrijdag, en wonder boven wonder, ze komt met hoge cijfers thuis en is goed gemutst. Behalve nog wat grenzen afzoeken thuis, kijken hoever ze mij kan krijgen gaat het dus erg goed met haar. Voor diegenen die sceptisch staan tegenover de behandeling in de kliniek, ik was ook sceptisch, had er geen vertrouwen in, maar voel me dankzij de kliniek erg geholpen en ben blij dat ik de beslissing genomen heb om haar uit huis te plaatsen.

Ik zit nu zelf een beetje bij te komen van de hectische maanden die ik achter de rug heb en ik voel me af en toe wel getart door het lot, maar ik leer er al aardig mee omgaan. Ze zal altijd wel speciale aandacht nodig hebben maar voor nu is de storm geweken en piept er voorzichtig weer een zonnetje door in het leven van mijn dochter...