Chaos

 

10 oktober 2008

Ik ben opgelucht dat Lara er zo rustig onder blijft, daarom doe ik dat ook. Het neemt alleen bij mij het gevoel niet weg, dat de stoornis van Lara en het handelen van XX (ander instantie) niet met elkaar in 1 zin passen.

Ik ben het er zeker mee eens dat er iets gebeuren moet, dat Lara echt wel in de war is, maar hoe rommelig het nu allemaal gaat, het voelt niet goed, dit heb ik ook meerdere malen aan Jessie doorgegeven. Volgens mij is het niet meer in haar handen. Er beslissen mensen, die ik nauwelijks ken, en zij mij dus ook niet, wat er nu met Lara gebeuren gaat.

Ik weet dat ik niet hoef te rekenen op samenwerken met de vader, maar het frustreert mij nog steeds, al laat ik dit niet merken aan de buitenwereld, behalve dan mijn maatschappelijk werkster van de GGZ. Jessie had mij nog niet eerder zo meegemaakt, dus er is bij mij wel degelijk iets veranderd.

Lara hoopte dat ze niet op de afdeling met meisjes met anorexia te komen, maar liever op een andere afdeling, ik hoorde Jessie daar wel wat over zeggen, dit was wel de bedoeling. Ik ga het vanmiddag bekijken.

De reden dat XX nu zo handelt, is omdat de RM tot maandag actief is, na maandag vervalt de RM, en zou de hele boel van voren af aan opnieuw beginnen. Ik heb getwijfeld of ik dit aan Lara zou laten weten. Als zij zou besluiten niet te blijven dit weekend, in XX, of zelfs vandaag niet te gaan, dan gebeurd er wezenlijks dus niets. Ik heb het voor mij gehouden...!

Ik denk dat XX door het vervallen van de RM maandag, ineens gisteren besloot Lara vandaag op te nemen. Jessie vertelde dat zij gistermiddag dus contact met de kliniek heeft gehad. Ik begreep dat de kliniek toch liever werkt met vrijwillige opname, er is geen nee gezegd, ook Jessie weet dat Lara volgende week besproken wordt bij de kliniek, maar XX wil haar nu houden, vanwege die RM. Het duurt te lang, ik was hier trouwens verbaasd over, Lara moet in gedwongen behandeling, maar Jessie weet ook, dat Lara voor de kliniek vrijwillig getekend en meegewerkt zou hebben aan wat de kliniek haar te bieden heeft! (Ik had namelijk begin september aan Jessie om een aanmelding gevraagd bij de kliniek! Ik was met Lara bij L in de buurt en toen vertelde Lara dat ze het liefste die dag al bij jullie gebleven was.)

Gelukkig staat Lara wel een beetje open voor de opname vanmiddag, ik ben benieuwd! Het doet er al niet meer toe, de beslissingen zijn genomen, Vader volgt XX en dat moet ik dus ook gaan doen, dat weet ik, dat is het beste. Maar ik laat het niet meer allemaal los, ik wil meer op de hoogte gehouden worden, dat zal XX een stuk beter doen dan De vader het afgelopen jaar heeft gedaan, dat is in ieder geval zeker!