Zomertips voor je haar

 

Als ik aan bescherming in de zomer denk, denk ik aan zonnebrandcreme, het dragen van luchtige kleding en voldoende drinken, maar niet direct aan mijn haar. Eigenlijk gek, want ik merk wel vaak dat mijn haar in de zomer een stuk droger is wat ik dan wel wijt aan de zon en de zee. Het kan een echte aanslag zijn op je haar en er voor zorgen dat het doffer en droger wordt en minder straalt. Hoe zorg je er nou voor dat je haar de zomer goed doorkomt en dat het gezond blijft en er mooi uit blijft zien? In deze blog geef ik een aantal tips.

zomer haar

♥ Vermijd verven en permanent in de zomer
Er zijn heel wat agressieve behandelingen voor ons haar die het beloven mooier te maken, zoals permanenten en verven. Wanneer je op vakantie naar de zon gaat, kun je dit beter even uitstellen. Het beschadigd je haar al, maar in combinatie met de zon is het al helemaal niet verstandig. Daarnaast kan je haar nog weleens verkleuren door de zon en het zou vervelend zijn als je geblondeerde haar ineens groen uitslaat. Kun of wil je het echt niet uitstellen? Informeer dan bij je kapper naar de mogelijkheden om eventueel een minder agressief middel te gebruiken.

♥ Gebruik producten met UV-bescherming
Niet alleen je huid, maar ook je haar lijdt onder zonnestraling. Ik heb hier vroeger nooit zo bij stil gestaan, totdat ik conclusies probeerde te trekken uit het feit dat mijn haar toch wel heel droog en dof aanvoelde. Het is belangrijk om je haar ook goed te beschermen tegen UV-straling en dit kun je doen door haarverzorgingsproducten te kopen met UV bescherming.

♥ Hoofdhuid insmeren
Er zijn bepaalde plekjes als je knieholten en de dunne huid rondom je ogen en de rand van je bikini die we nog weleens vergeten met insmeren. Nog zo'n plekje is je hoofdhuid bij de haargrens. Dit kan wanneer je je haar naar achteren draagt ook verbranden. Een andere gevoelige plek is je scheiding. Ik ben daar weleens verbrand en dat doet echt ontzettend zeer. Zeker wanneer je je haar wilt kammen. Met een zonnebrandstick kun je dit makkelijk insmeren.

♥ Draag een hoed
Een andere manier om je haar en hoofdhuid tegen de zon te beschermen, is het dragen van een hoed. Het is ook helemaal in de mode op dit moment dus helemaal niet vervelend! Het voorkomt dat je hoofdhuid verbrand en dat je haar zo min mogelijk wordt blootgesteld aan de zon.

Laura hoed

♥ Nat haar is kwetsbaarder
Niet alleen zonnestralen beschadigen je haar, ook zeewater en chloor zijn een ware boosdoener. Het droogt ons haar uit waardoor het veel stugger aanvoelt en er doffer uitziet. Wat dan wel weer een voordeel is, is dat we een beetje een beachy hairlook krijgen en ook dit is helemaal hot deze zomer en staat vaak erg mooi. Nat haar is erg kwetsbaar en het is dan ook belangrijk om je haar na het zwemmen niet heel hard droog te wrijven. Je kunt het beter deppen met de handdoek en natuurlijk op laten drogen. Probeer ook de borstel te vermijden. Hierdoor breekt nat haar sneller af en beschadig je het.

♥ Koop een goede shampoo en conditioner
Zorg ervoor dat je in de zomermaanden een goede voedende shampoo en conditioner koopt. Er zijn shampoos verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld om je haar te herstellen en te beschermen tegen de zon. Ook zorgen ze er voor dat de zout en chloorresten goed uit je haar worden verwijderd. Laat je informeren bij de drogist of ga zelf eens op zoek naar speciale after sun shampoo's en conditioners. Die kun je vinden bij verschillende kapsalons maar bij de drogist kun je ook van merken als L'Oreal dit soort producten vinden.

♥ Maskertje, serums en haarverzorgingsproducten
In de zomer was je je haar misschien wat vaker omdat je ook meer zweet dan op andere dagen en omdat je misschien naar het strand gaat en het zand uit je haar wilt spoelen. Daarnaast maakt de zon je haar al droger dus is het aan te raden om je haar verder goed te verzorgen. Verzorg je haar een keer per week met een voedend haarmaskertje. Dit is ook direct je kans om er een me-time momentje van te maken. Daarnaast kun je ook wat vaker een verzorgende serum in je haar doen.

♥ Vermijd de föhn, krul- of stijltang
Een föhn brengt schade toe aan je haar en het droogt toch sneller met warm weer. Je kunt je haar daarom net zo goed laten drogen in de buitenlucht. Kies dan wel een plekje uit in de schaduw! Hetzelfde geldt voor de stijltang en krultang. Die verhitten je haar soms wel met 180 tot 200 graden en het maakt je haar nog droger en veroorzaakt dode punten.

Hoe verzorg jij je haar in de zomer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor* - Maandag 3 augustus 2015 10:26
Haha zomer is echt funest voor je haar (maarr, dan voel je je weer extra gelukkig als het in oktober weer mooi zit :D )

Ik doe altijd meer olie in mn haar; die van L'Oréal zijn erg fijn (:
ikbenamy - Maandag 3 augustus 2015 11:17
Wow, daar heb ik inderdaad nog nooit over nagedacht. Goeie tips!
Cristina6 - Maandag 3 augustus 2015 13:30
Sowieso verf ik mijn haar nooit, maar ik draag ook niet vaak een hoed, omdat ik daar echt echt echt niet mee sta ;-)
Op de eerste foto vind ik het kapsel met de bloempjes heel mooi! :-)
Anne-Maria - Maandag 3 augustus 2015 17:12
Ik föhn het idd niet, maar laat het aan de lucht drogen. Een autoritje met open raam doet wonderen B-). Pas heb ik een soort van haarmasker-achtigiets van John Frieda gekocht. Mijn haar was na het wassen echter wel heel slap; nog een keer testen dus. En verders ben ik behoorlijk slecht in het verzorgen van mezelf en alles wat aan me zit :O.
Maanmeisje - Maandag 3 augustus 2015 17:55
Mooi, die vlecht met die bloemetjes.
Jansje - Dinsdag 4 augustus 2015 11:36
Ik vind het kapsel/vlecht met bloemetjes ook het allerleukst. Feestelijk en zomers!
Sinds een paar maanden gebruik ik een haarmasker van Syoss, en ik merk wel dat het daar veel meer van gaat glanzen.
En het kost helemaal niet zo veel extra tijd om het te doen. Leuke blogs steeds over kapsels. Geeft wel inspiratie, omdat ik van mezelf maar weinig tijd/moeite voor m'n haar over heb...
Jansje - Dinsdag 4 augustus 2015 11:36
Ik vind het kapsel/vlecht met bloemetjes ook het allerleukst. Feestelijk en zomers!
Sinds een paar maanden gebruik ik een haarmasker van Syoss, en ik merk wel dat het daar veel meer van gaat glanzen.
En het kost helemaal niet zo veel extra tijd om het te doen. Leuke blogs steeds over kapsels. Geeft wel inspiratie, omdat ik van mezelf maar weinig tijd/moeite voor m'n haar over heb...