Tips voor het drogen van je haar

 

Haren wassen is iets wat regelmatig moet, maar het is niet mijn favoriete handeling. Het wassen zelf kan erg fijn en ontspannend zijn, maar ik vind het altijd zo lang duren voordat het helemaal droog is. Je kunt het deels föhnen, maar eigenlijk kan je het nog beter aan de lucht laten drogen. Dat duurt wel even! Wanneer het dan droog is, is het toch ook vaak weer een klus om het enigszins in model te brengen. Wat we ook vaak vergeten is het rekening houden met het type haar.

Tegenwoordig zijn er voor verschillende haartypes ook weer verschillende haarproducten te vinden. Hierbij kun je denken aan shampoo's, conditioners maar ook haarmaskers. Dan is het toch best gek dat we niet ook tijdens het drogen letten op wat het beste is voor je haartype waardoor het goed verzorgd wordt en het er daarna ook meteen goed uitziet. Misschien kunnen deze tips je daarbij helpen!

haar
bron

♥ Lang haar
Lang haar is vaak vrij kwetsbaar wanneer het nat is en de kans op beschadiging is dan groter wanneer je er wat ruwer mee omgaat. In plaats van het wrijven met de handdoek, kun je je haren beter wikkelen in een handdoek zodat de handdoek het water vanzelf absorbeert. Dit duurt wellicht wat langer, maar hiermee voorkom je de kans op beschadiging zo goed mogelijk. Verdeel daarna nog wat serum over de puntjes van je haren voor extra verzorging en laat het verder drogen aan de lucht. Bind het eventueel in een losse vlecht zodat het verder kan drogen en minder snel beschadigd wordt door de wrijving. Op die manier krijg je ook wat structuur in het haar zelf.

♥ Kort haar
Ook bij kort haar kun je je haren voorzichtig laten drogen in een handdoek, maar dit blijft niet altijd even goed zitten, doordat kort haar minder grip heeft. Dep het daarom zo goed mogelijk droog zonder het te beschadigen. Spray een beetje haarspray met zeezout over het haar en laat dit even drogen terwijl je met je hoofd voorover bukt. Dit zorgt voor wat structuur, maar ook volume. Wanneer je wat golven wilt creëren in jouw look, kun je wat voorste lokken opgerold vastzetten met speldjes wanneer het haar half droog is. Laat dit los wanneer het helemaal opgedroogd is en haal dit met je vingers los.

♥ Dik haar
Een dikke bos haar is altijd iets meer werk. Ik merk dat als ik er niets mee doe, het al snel onverzorgd kan lijken en dit ook erg zwaar aanvoelt. Om het beter handelbaar te maken, kun je een beetje styling crème of mousse verdelen door het haar. Vermijd hierbij wel de haarwortels zelfs zodat het niet vettig en dus zwaarder aan gaat voelen. Verdeel je haren vervolgens in plukjes en rol dit op. Zet het vast met speldjes of losjes met een elastiek. Je kunt het weer loslaten als het haar bijna droog is. Haal je vingers er doorheen en zet je look eventueel vast met wat haarspray. Hierdoor creëer je toch een frisse look waarbij het haar niet zo zwaar lijkt. 

haar
bron

♥ Dun haar
Wanneer je wat dunner haar hebt, wil je misschien een coupe creëren met meer volume. Daarom wordt het vaak afgeraden crèmes of conditioners te gebruiken omdat dat het haar vaak zwaarder kan laten lijken. Hierdoor hangt het sneller naar beneden. Een beter alternatief is het sprayen van een conditioner die je er ook in kan laten zitten. Hierdoor wordt het lichtjes verdeeld en krijgt het toch de nodige verzorging. Föhn het vervolgens kort van bovenaf en laat het verder opdrogen aan de lucht. Voor een extra glans kun je een klein beetje serum aanbrengen aan de puntjes. Vermijd hierbij ook de haarwortels, omdat dat het haar sneller vettig kan maken.

♥ Kroes haar
Ik vind krullen er vaak erg mooi uitzien, alleen kan ik me voorstellen dat het ook erg veel werk is om dit goed te verzorgen en ervoor te zorgen dat het allemaal goed valt. Om daarvoor te zorgen begin je al gelijk tijdens het drogen van je haren. Verdeel wat verzorgende crème over de haren en vermijd hierbij de haarlijn. Buig je hoofd voorover en föhn je haren half droog. Daarna is het afblijven! Hierdoor laat je het opdrogen terwijl het zelf zijn natuurlijke vorm aanneemt. Wanneer je er aan gaat friemelen, kan dit voor rare plukken zorgen. Wil je het graag anders zien, pak het dan geordend aan. Verdeel je haren in vier plukken en maak hier een losse vlechten van of wikkel het in een losse knot. Hierdoor vorm je het toch maar doe je dit op een gestructureerde manier. Hierdoor valt het haar ook mooier als je het loslaat. 

kroes
bron

♥ Golvend haar
In tegenstelling tot kroes haar is golvend haar wat simpeler in verzorging. Laat het zo goed mogelijk drogen met de handdoek en breng een beetje mousse aan. Dit hoeft echt niet veel te zijn want je hebt maar een klein beetje nodig voor een optimaal resultaat. Föhn je haren daarna half droog en laat het verder opdrogen in een gevlochten knot. Doe dit wel losjes zodat je je haren niet beschadigt tijdens het vastbinden. Wanneer het helemaal opgedroogd is, kun je je haren losgooien, even een beetje loshalen en klaar ben je! 

bron

Hoe laat jij jouw haren opdrogen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

lana - Maandag 11 april 2016 10:25
ik denk dat kroes en krullen iets heel anders is en andere verzorging nodig heeft.
Romy - Maandag 11 april 2016 17:37
Bij de app staat er als fotootje: 5 receptenboek nacho's! Of is dit alleen bij mij?
Romy - Maandag 11 april 2016 17:37
Ik weet het al, het is alleen bij mij :)
Robin - Maandag 11 april 2016 21:54
Gewoon afdrogen met en handdoek en daarna vanzelf verder laten drogen. Met lang haar is het altijd wel een gedoe maar mijn kort haar is lekker makkelijk.
Iris - Dinsdag 12 april 2016 08:49
Eerst droog ik het af met een handdoek en daarna laat ik het gewoon vanzelf drogen.