Schoonheid in verschillende culturen

 

Schoonheid is een breed begrip. In elke cultuur zijn de schoonheidsidealen anders. In de ene cultuur vallen vollere vrouwen bijvoorbeeld onder het schoonheidsideaal, terwijl dit in andere landen voor slanke vrouwen geldt. In veel landen doen vrouwen 'gekke' dingen als het aankomt op schoonheid. In dit blog zal ik wat meer vertellen over bizarre beauty gewoonten en de schoonheidsidealen die voorkomen in andere landen en culturen. Sommige gewoonten zal je misschien herkennen, omdat deze nu ook voorkomen in het westen.

beauty

♥ Makkelijker op hakken lopen
Ik denk dat bijna elke vrouw graag op hakken zou willen lopen. Misschien niet eens om dit ook dagelijks te doen, maar gewoon om het te kunnen. Dit is in Beverly Hills wel heel serieus genomen door A. Sadrieh. Hij heeft een operatie bedacht waarbij het makkelijker is om op hakken te lopen. Deze operatie is alleen maar mogelijk in Beverly Hills (hoe kan het ook anders), is ontzettend duur en de wachtrijen zijn enorm lang.

Slakkenslijm
Het slakkenslijm crème wordt geproduceerd in Chili. De crème zou oneffenheden, acne, rimpels en littekens aanzienlijk verminderen. Ook versoepelt en verzacht deze crème de huid. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat deze crème daadwerkelijk werkt, maar als je kijkt naar reviews op internet zie je veel positieve verhalen. De crème zie je nu terug in de winkels in Nederland. Kun je nagaan hoe snel zoiets kan verspreiden.

Varkenspoten
In Japan eten mensen varkenspoten om huidveroudering tegen te gaan. De varkenspoten bevatten namelijk collageen. Dit zorgt ervoor dat je huid elastisch en steviger wordt, waardoor je huid een jonge uitstraling krijgt. Op jonge leeftijd maakt je lichaam zelf collageen aan, maar naarmate je ouder wordt neemt dit af. Dan maar varkenspoten eten!

Slangengif
Slangengif is tegenwoordig een nieuwe vorm van botox. Het gif komt uit de Tempel Vier Slang uit Brazilië. Dit gif wordt verwerkt in een crème die een verlammende werking voor de gezichtsspieren. Dit heeft dus hetzelfde effect als botox. Het gif wordt tegenwoordig in veel anti-rimpel producten verwerkt.

Oguiso no fun
In Japan is het schoonheidsideaal het hebben van een heel bleke huid. Het liefste zo bleek mogelijk. Zij doen er dan ook alles aan om dit te krijgen. Wat de meeste mensen niet weten, is dat zij eigenlijk de uitwerpselen van nachtegalen op hun gezicht smeren. In Japan heet het oguiso no fun. Vooral geisha's gebruiken dit product om hun huid wit te maken. In het masker zit een bestandsdeel dat guanine wordt genoemd. Dit zijn dus de uitwerpselen van de nachtegaal. Dit bleekt de huid en werkt als een soort peeling. Het werkt niet in één keer en zal dus vaker gebruikt moeten worden.

geisha
bron

Cryotherapie
Cryotherapie komt voor in verschillende kuuroorden in Europa. Wat houdt Cryotherapie precies in? Het is heel simpel. Je gaat bijna naakt een klein kamertje in waar de temperatuur -130 graden is. Waarom zou je dat willen? Volgens de bedenkers is dit een perfecte behandeling voor aandoeningen zoals artritis, osteoporose, prostaatkanker en zelfs MS. Ook zou je huid er strakker van worden waardoor je er jonger uit gaat zien. Het is alleen niet de bedoeling dat je langer dan 8 minuten in die kamer staat, want dan kan het namelijk dodelijk zijn.

Pedicure met knabbelende visjes
Ik denk dat iedereen dit tegenwoordig wel kent. Met je voeten in een bak water zitten en dat de visjes in die bak aan je voeten gaan knabbelen. Deze pedicure is afkomstig uit Turkije. De visjes die aan je voeten knabbelen zijn de Garra Rufa en de Cyprinion Macrostomus. Wanneer zij aan je voeten knabbelen verwijderen zij dode huidcellen en eelt. Je voeten zijn dus hartstikke zacht wanneer je deze "pedicure" gedaan hebt. Je moet alleen wel oppassen dat je bij een gekwalificeerd instituut langs gaat wanneer je dit wilt laten doen. Er zijn namelijk ook instituten die andere visjes gebruiken die lijken op de Garra Rufa en de Cyprinion Macrostomus. Deze Visjes heten Chin Chin en ontwikkelen tandjes. Hiermee kunnen zij bacteriën verspreiden.

Stierensperma in je haar
Het klinkt niet heel smakelijk, maar toch gebeurt het. In een kapperszaakje in Londen is het begonnen. Het sperma zou goed zijn voor je haar aangezien sperma vol met proteïnes zit. Je haar wordt er zacht, dik en glanzend van. Het goedje wordt als conditioner gebruikt. Ze masseren het mengsel in het haar. Door een stoombehandeling wordt het mengsel in de wortels opgenomen en daarna wordt de klant onder de droger gezet.

Hirudotherapie
Hirudotherapie bestaat al heel lang, het is namelijk begonnen bij de farao's in Egypte. De geruchten gaan dat Cleopatra deze therapie zou gebruiken om mooi en gezond te blijven. De therapie is niet een standaard therapie en de meeste mensen zullen ook schrikken als ze horen waar het uit bestaat. Het bestaat namelijk uit bloedzuigers die op je lichaam gelegd worden zodat ze vervolgens je bloed kunnen drinken. Waar kan zo'n bloedzuiger voor worden ingezet? Het helpt bij verschillende kwalen zoals huidaandoeningen, rugklachten, hart- en vaatziekten, steenpuisten en abcessen, hoge bloeddruk en nog veel meer.

Placenta als crème
Wanneer we aan een placenta denken, zullen de meeste mensen dit zien als iets wat noodzakelijk is voor een baby om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar daar zal het bij blijven. Toch wordt dit ook gebruikt als beautyproduct. De placenta is namelijk goed voor de huid. Het zou rimpels bestrijden, het stimuleert de celgroei en het vervaagt littekens. Zie je het voor je dat je placenta op je gezicht smeert?

lange nek
bron

Lange nek
In Thailand, Myanmar en Laos leeft een volk wat de Karen heet. In deze volken is het schoonheidsideaal een lange nek. De manier hoe zij deze lange nek bereiken gaat op een aparte manier. Zij dragen namelijk spiralen om hun nek. Dit begint al wanneer de vrouwen twee jaar oud zijn. Hoe ouder de vrouwen worden, hoe meer ringen er bij komen. Door deze techniek wordt het sleutelbeen naar beneden gedrukt waardoor de nek lager lijkt.

Blauwe lippen
In de Maori-stam in Nieuw Zeeland is het schoonheidsideaal blauwe lippen. De lippen van de vrouwen worden blauw getatoeëerd. Hoe blauwer en voller de lippen, hoe aantrekkelijker de vrouw overkomt. Vaak is er op de kin ook nog een patroontje getatoeëerd. Het tatoeëren is een heilig ritueel.

Volle vrouwen
In de meeste landen zijn slanke vrouwen het schoonheidsideaal. In Mauritanië, een West-Afrikaans land is dit net iets anders. Hoe voller de vrouw, hoe aantrekkelijker zij overkomt. Dikke enkels, billen en striae zijn aantrekkelijke kenmerken aan de vrouw. Sommige vrouwen gaan zo ver dat ze zelfs verdikkingsmiddelen gebruiken die eigenlijk voor dieren bestemd zijn. Kinderen worden vanaf jonge leeftijd al volgestopt met eten.

Verband op de neus
In Iran is de neuscorrectie zo populair dat mensen een pleister op de neus dragen als teken dat zij dit hebben laten doen. Vooral onder vrouwen is de operatie erg populair, aangezien zij gesluierd zijn en er veel nadruk ligt op het gezicht. Aangezien de operatie prijzig is, is het ook een statussymbool geworden. Sommige vrouwen blijven de pleister nog maanden nadat hij er af mag nog dragen. En er zijn zelfs vrouwen die de pleister dragen zonder dat ze de operatie gehad hebben.

Wat vinden jullie van deze schoonheidsidealen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xLieveheersbeestje - Vrijdag 23 mei 2014 19:59
Wat raar allemaal, Volle vrouwen mooi? Zielig voor die kindjes die zo jong al overgewicht hebben...
@lieveheersbeestje - Vrijdag 23 mei 2014 22:37
het is helemaal niet raar dat volle vrouwen als mooi worden gezien.Oke, in Mauretanie gaan ze ten opzichte van de rest ietsje te ver, maar het is juist absoluut abnormaal dat een skeletlichaam als mooi wordt gezien. Dit is ook pas de laatste decennia zo, duizenden jaren lang was voor de mensheid volle vrouwen mooi.
Dus... minder naar de wereld kijken met westerse ogen en vooral minder door gehypnotiseerde veramerikaansde ogen
Bananaaa - Vrijdag 23 mei 2014 22:38
En minder door anorexia ogen
Bananaaa - Vrijdag 23 mei 2014 22:39
verder wel leuk en mooi artikel trouwens, er moeten er meer zoals deze komen! ik vind het leuk om over dit soort dingen te lezen
lovatic - Zaterdag 24 mei 2014 02:41
slakken creme werkt echt tegen littekens
Mimosa - Zaterdag 24 mei 2014 08:51
Van de meeste schoonheidsingrepen hier word ik een beetje onpasselijk...
Misschien iets te visueel ingesteld, maar aan mijn lijf geen bloedzuigers, placentacrème, uitwerpselen van nachtegalen of stierensperma.

En knabbelende visjes, slakkenslijm, slangengif en varkenspoten laat ik ook graag aan anderen over.
Liekeee - Zaterdag 24 mei 2014 09:44
Sommige schoonheidsidealen moet je denk ik ook niet te serieus nemen.
Die uitwerpselen die guanine bevatten bijvoorbeeld... guanine is een stof die ieder lichaam bevat aangezien het een deel van het DNA is. Daarbij is het ook zelf te vormen. Guanine is een witte stof die niet oplosbaar is in water. Denk dat dat die uitwerpselen een leuk verhaaltje erbij zijn.
Hetzelfde als het collageen uit de varkenspoten. Collageen zit in al het bindweefsel en je hebt heel veel verschillende collageentypen. Volgens mij helpt kunstmatig toedienen van collageen ook totaal niet.

Heel veel reclames ook voor schoonheidsmiddeltjes bevatten foutieve "wetenschappelijke" namen die het laten lijken of het wetenschappelijk onderbouwd is, maar het blijft een commercieel trucje.
Schoonheid zit volgens mij nog steeds in hoe lekker je in je vel zit en niet in potjes, ringen om je nek en dat soort dingen.
@lieveheersbeestje - Zaterdag 24 mei 2014 10:30
In dat land is vol mooi, waar niets mis mee is en inderdaad zoveel jaar geleden was dit ook mooi in ons land en vele andere landen. Wel vind ik het fout dat kinderen al aan dit schoonheidsideaal moeten voldoen. Maar heel erg kunnen we het niet vinden aangezien vrouwen in landen waar (ongezond) dun als schoonheidsideaal gezien wordi zichuithongeren en te veel sporten om aan het schoonheidsideaal te voldoen. Allebei even ongezond dus!
Veelzijdig - Maandag 26 mei 2014 17:11
ennn, in Peru (in een aantal delen van) hebben ze paspoppen met enorme rondingen! viel zowat om toen ik dat zag... Gordita (dikkertje) is dan ook geen scheldwoord, maar een liefkozing, van het westerse 'dunheidsideaal' snappen de mannen én vrouwen niet zoveel...
Je moeder - Woensdag 28 november 2018 10:10
Alles klinkt gwoon vies