SOS beauty en fashion tips

 

Laatst kreeg ik een berichtje van Scarlet met de vraag of ik een extra panty mee kon nemen naar kantoor. Zij was er al en we hadden een belangrijke afspraak. Vervolgens kreeg ik een foto en daaruit bleek wel dat die vraag niet uit de lucht kwam vallen. Ik denk dat iedereen het wel zal herkennen. Van die momenten waarop je een grote ladder in je panty ontdekt terwijl je een belangrijke afspraak hebt. Of wakker worden met een gigantische puist op je voorhoofd terwijl je een date hebt met die jongen waar je zo verliefd op je bent.

make up spullen
Bron

Bij mij zijn dat soms wel van die momenten die dan echt mijn goede humeur verpesten. Terwijl er - als je achteraf kijkt - zoveel dingen in het leven zijn die veel belangrijker zijn. Maar goed, op dat moment is het vervelend. Hieronder wat handige SOS beauty en mode tips waar je misschien wat aan kunt hebben.

» Ladder in je panty
Een nieuwe panty aantrekken is natuurlijk een goede oplossing, maar soms kan dat gewoon niet. Misschien sta je op het punt om weg te gaan en heb je geen tijd meer om er eentje te zoeken of heb je er niet meerdere in huis liggen. Een oude tip die bij mij altijd werkt is blanke nagellak. Smeer blanke nagellak op het gaatje of om de randen van de ladder. Je merkt dat de stof hier wat harder wordt en dat zorgt ervoor dat de ladder in ieder geval niet groter wordt.

ladder

» Kriebeltruien en maillots
Als ik ergens niet tegen kan, is het kriebelende kleding. Truien maar soms ook maillots kunnen erg kriebelen. Maak ruimte vrij in je vriezer en laat je kledingstuk er een nachtje in liggen.

» Kauwgom uit kleding
De vriezer biedt ook de oplossing wanneer er kauwgom in je kleding zit. Ik heb dit wel eens gehad en uiteindelijk mijn shirt weg moeten gooien omdat ik het er niet meer uit kreeg. Ik kende deze oplossing toen nog niet helaas. Leg het in de vriezer en als het helemaal hard is geworden, kun je de kauwgom er af halen.

» Bolletjes op kleding
Wanneer je een trui veel draagt of al lang hebt, kunnen er van die irritante bolletjes op de stof komen. Ik heb daar echt een hekel aan omdat het er dan zo afgedragen en onverzorgd uit kan zien. Wat je hier tegen kunt doen, is ze er af knippen maar het gaat sneller als je een scheermesje gebruikt. Wel voorzichtig zijn, maar het werkt!

» Vlekken in je kleding
Ik ben inmiddels heel goed geworden in het verwijderen van vlekken uit mijn kleding. Vroeger stond ik er echt bekend om dat ik mijn kleding niet schoon kon houden en altijd knoeide. Bij het verwijderen van vlekken uit kleding is het belangrijk dat je het zo snel mogelijk doet. Je kunt vaak een deel van de vlek verwijderen met een tissue of lepel (bijvoorbeeld als je ijs hebt gemorst). Het is wel belangrijk om de vlek er niet verder in te wrijven. Verder kun je het wassen met wasmiddel en vlekverwijderaar, maar wat bij mij in de meeste gevallen werkt is ossegalzeep. Verder werkt glansspoelmiddel voor in de vaatwasser goed tegen gele zweetvlekken in witte kleding.

» Bad hairday
Ik denk dat iedereen wel eens een bad hairday heeft gehad. Zo vervelend! Ik vind het echt heel irritant als mijn haar niet goed zit. Dit is namelijk één van de eerste dingen die ik zie als ik in de spiegel kijk. Wat kun je het beste doen tegen een bad hairday? Ik denk dan direct: mijn haar wassen. Dan ben je er van af. Dit doe ik soms ook wel maar aan de andere kant moet het dan weer drogen en dat gaat ook niet zo snel. Wanneer ik weinig tijd heb, hou ik gewoon de borstel onder de kraan zodat ik mijn haar een beetje nat kan maken maar niet helemaal. Dan ziet het er vaak al wel beter uit. Een andere optie is ook om je haar op te steken of gewoon in een rommelig knotje te doen. Verder kun je er voor kiezen om de aandacht te leggen op iets anders. Trek opvallende kleren aan of maak je ogen iets dikker op dan normaal. Verder heb je er ook meer last van als je constant in de spiegel kijkt en als je je blijft ergeren aan dat je haar niet goed zit. Waarschijnlijk zien anderen het niet eens.

bad hairday
Bron

» Droog of groen haar
Weersomstandigheden maar ook zout water, chloor en verf doen je haar geen goed. Wanneer je dus veel zwemt is het belangrijk dat je je haar heel goed beschermd. Maar eigenlijk is dit altijd belangrijk. Bescherm je haar met conditioner, af en toe een maskertje en vermijd zoveel mogelijk slechte invloeden zoals chloorbaden. Is je haar eenmaal groen uitgeslagen? wat wel eens voorkomt bij meiden die hun haar blonderen, dan kun je dit tegengaan door het te behandelen met een oplossing van water en fijngestapte asprine.

» Puistjes
Een dikke pukkel komt voor mij eigenlijk altijd op het verkeerde moment en ik weet dat ik het dan met rust moet laten. Maar dat is dus echt wat ik niet kan. Want dat ding moet zo snel mogelijk weg. Anyway, soms komt het echt op het verkeerde moment. Bijvoorbeeld net op je eerste werkdag of schooldag en met een dikke puist kun je voor je gevoel niet echt de indruk achterlaten die je voor ogen had. Dus hij moet weg. Wat kan helpen is om er de avond van tevoren tandpasta op te smeren. Dit kan er voor zorgen dat het uitdroogt. Ook kun je er even een ijsklontje op leggen. Probeer er toch niet teveel aan te komen en knijp het niet uit als het nog niet kan. Ik probeer het zelf altijd weg te drukken maar ik kan je vertellen dat dat niet helpt. Daarnaast kunnen er dan sneller bacteriën bijkomen, wat er weer voor zorgt dat het nog groter wordt, langer blijft zitten en littekens achterlaat. Wil je het wegwerken met make-up? dan kun je altijd een goede camouflagestick gebruiken. Beetje poeder er op en klaar! 

» Nagellak
Wanneer nagellak al wat ouder is geworden, kan het dikker en stroperig worden. Om er voor te zorgen dat het langer vloeibaar blijft, kun je het potje in de koelkast bewaren. Wat ik ook wel eens doe, is een beetje nagellakremover in het potje en goed schudden. Dit helpt ook, al denk ik niet dat de kwaliteit er beter van wordt. Zijn je nagels eenmaal gelakt en heb je geen tijd of geduld om het op te laten drogen? Hou je handen onder de koude kraan. Dit versnelt het proces.

» Mascara
Mascara droogt vrij snel uit waardoor je al snel een nieuwe nodig hebt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een hele tijd mijn mascara heb gebruikt die wat droger werd. Dit zorgde voor mooiere wimpers omdat het niet zo'n dikke klonterige laag was. Maar ik denk dat de meeste mensen een meer vloeibare mascara fijner vinden. Om het langer te kunnen gebruiken, kun je de huls van de mascara een aantal minuten in warm water leggen.

» Oogpotlood
Wanneer je met oogpotlood een strakke lijn wil trekken, kan dit best lastig zijn als het wat aan de zachte kant is. Vooral in de zomer is het een onmogelijke taak. Het kan helpen om je oogpotlood even in de koelkast te leggen. Hierdoor wordt het harder en lukt het beter om een mooie strakke lijn te maken. Is het juist te hard? Wrijf er dan even mee over de rug van je hand. Door lichaamswarmte wordt het potlood wat zachter.

spiegel
Bron

» Wallen
Pandaogen als je wakker wordt? Heb je dikke wallen die je om opmerkingen vragen? Leg twee theelepeltjes in de vriezer en leg deze vervolgens op je wallen. Een zakje gebruikte kamillethee kan ook wonderen doen.

» Rode plekjes
Ik word wel eens wakker met rode plekjes op mijn gezicht. Ik vraag me dan altijd af waar die vandaan komen, omdat ze er ineens zijn. Maar goed, belangrijker is: hoe krijg je ze weg? Soms trekt het vanzelf weg nadat ik bijvoorbeeld heb gedoucht, maar soms ook niet. Wat dan kan helpen is groene concealer. Dit neutraliseert de rode kleur.

» Ruwe en droge plekjes
Ruwe plekjes zoals bijvoorbeeld je ellebogen of delen van je handen en voeten kunnen stug en droog aanvoelen. Dit kan heel vervelend zijn. Je kunt dit verhelpen door het regelmatig in te smeren met creme, maar je kunt er ook citroensap overheen smeren.

» Droge lippen
Ik heb er altijd weer last van in de wintermaanden en het is zo vervelend. Droge of kapotte lippen. Gelukkig zijn daar wel middeltjes voor. Zoals goede lippenbalsem met voedende bestanddelen. Ik heb er nu eentje van Lush. Maar het is ook goed om je lippen regelmatig te scrubben. Doe dit alleen niet te vaak. Lip scrub kun je zelf maken door suiker en honing met elkaar te mengen.

» Haar verven
Wanneer je je haar gaat verven is het altijd weer spannend hoe het er uit gaat zien. Er zit altijd wat verf tussen je haar op je hoofdhuid. Dit moet slijten. Maar om er voor te zorgen dat je straks helemaal onder de verf zit, is het verstandig om je haargrens in te smeren met vaseline of bodycreme.

» Vet haar
Heb je vet haar en geen tijd om het te wassen? Tegenwoordig hebben we daar droogshampoo voor! Maar je kunt ook talkpoeder gebruiken.

Wat is jouw SOS mode of beauty tip?

 

Gerelateerde blogposts

28
NOV
Haarfeitjes
10

Reacties

..... - Dinsdag 18 februari 2014 10:17
Water met citroen elke ochtend/middag/avond, is goed voor de huid ik met dat ik geen puistjes meer heb zins ik dat drink echt een aanrader! Wel met een rietje drinken je tanden vinden het namelijk niet zo leuk!

Succes! X
D. - Dinsdag 18 februari 2014 10:27
Op televisie gezien en het werkt echt: een keer per week een zelfgemaakt gezichtsmaskertje gebruiken. Los 4 paracetamol (ruw, zonder hulsje) op in een klein beetje warm water en doe daar flink wat citroensap bij. Breng het met een watje aan op je gezicht, laat het even 10 minuten intrekken en spoel het er weer af met warm water. Je huid wordt er heel mooi van als je het wekelijks doet.
Bloem - Dinsdag 18 februari 2014 10:29
Goeie tips. Ik moet zelf alleen bij een bad hair day niet mijn haar wassen, want dan is het zo glad en stijl dat ik er 2 dagen niets mee kan doen:p
Lidewij - Dinsdag 18 februari 2014 13:27
Nooit de bolletjes van je trui afknippen! Grote kans dat je er een gaatje in knipt!
Bij bijv. Blokker kun je speciale scheerapparaatjes kopen voor minder dan 10 euro waar je perfect het 'pilling effect' kunt tegengaan. Je wrijft voorzichtig met het apparaat over de plek en de stof is weer glad.

Overigens ligt het 'pillen' (engelse officiele naam hiervoor) niet altijd aan de slechte kwaliteit van de stof, maar aan de eigenschappen van het materiaal.
Angora, mohair en cashmere zal altijd (erg) pillen. Zijde ook vaak.
Bij wol ligt het een beetje aan wat voor soort behandeling de wol heeft gehad.

Tip: was nooit handdoeken, spijkerbroeken of ander grof geweven stoffen bij gebreide kleding en kijk uit met tassen en jasjes die over gebreide kledingstukken schuren!
luna - Dinsdag 18 februari 2014 17:33
@lidewij handige tips heb je, thanks!
britt - Dinsdag 18 februari 2014 20:01
goeie tips!