Make-up in de regen

 

Als het regent, kun je je nog zo mooi opmaken, maar uiteindelijk gaat het er allemaal van af en zakt je haar alsnog helemaal in of gaat het juist krullen. Regenen doet het in Nederland, of je het nu wilt of niet, een groot deel van het jaar. Wil je dan toch een verzorgde huid of make-up dragen, dan is heb ik een aantal leuke en handige tips voor je!

regen

No Make-up
Voor veel vrouwen een grote uitdaging, maar helemaal niet zo'n slecht idee op dagen dat het regent. Juist dan heb je een extra excuus om lekker geen make-up te dragen of juist jezelf uit te dagen en het eens te proberen zonder. Natuurlijk even wennen, als je iedere dag veel aandacht aan je make-up besteedt, maar voor een regendag is het ideaal. En ben je eenmaal aangekomen op je afspraak, school of werk, dan kun je natuurlijk alsnog even snel een beetje mascara op doen.

rain

Waterproof
Een voorspelbare tip, maar toch erg handig. En er zijn ook een aantal dingen die je hierover moet weten, voor je het gebruikt. Waterproof is namelijk best wel een beetje heftiger dan gewone mascara, dus probeer eerst even uit of jij er wel goed tegen kunt en of de mascara die jij hebt wel echt waterproof genoeg is voor een flinke regenbui. Daarbij is het ook belangrijk goede remover aan te schaffen speciaal voor mascara die waterproof is. Anders krijg je het er namelijk niet goed af of breken je wimpers. Zolang je goede remover hebt, is er niets aan de hand en is het ideaal bij regenachtige dagen!

mascara waterproof waterproof

The Colossal van Maybelline & Nivea Oogmake-up Remover voor waterproof Maka-up

Er zijn tegenwoordig nog veel meer producten die kunnen helpen je make-up langer te laten zitten. Zo is er settingspray, maar zijn er ook waterproof eyeliners en oogpotloodjes. Neem eens goed een kijkje bij Kruidvat of Trekpleister of vraag ernaar bij de parfumerie.

Pet en capuchon
Toen ik vroeger uitging en op de fiets richting de discotheek vertrok, deed ik wel eens een pet op, zodat mijn make-up niet uit zou lopen. Ik deed dan een pet met een grote klep op en een capuchon daar overheen. Dit houdt de regendruppels wat meer uit je gezicht en voorkomt uitlopen van make-up. Je kunt zelfs een bril of zonnebril opzetten om de regen uit je ogen te houden. 

Als het kwaad geschied is
Wanneer je toch al doorweekt bent, is het in ieder geval handig om wat spulletjes in je tas te hebben waarmee je je huid kunt verzorgen of je make-up bij kunt werken. Reinigingsdoekjes zijn bijvoorbeeld erg handig, maar ook een klein potje Nivea kun je goed gebruiken. De gure regenwind en de regendruppels op je wangen, drogen je huid flink uit. Even een crème erop en je voelt je meteen weer fris en je huid is beschermd.

Natuurlijk is nat regenen en thuiskomen met pandaberen-ogen een beetje jammer. Maar hoe lekker is de douche die je daarna kunt nemen en die ene fijne warme joggingbroek! En vergeet niet, na regen komt altijd weer zonneschijn!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

lisa - Zaterdag 10 mei 2014 10:23
Leuke blog vooral die met pet en capuchon die kende ik nog niet bedankt voor de tip! :)
Haremaje - Zaterdag 10 mei 2014 10:33
Alleen dat het een groot deel van het jaar regent in Nederland, daar ben ik het niet mee eens. Echt hele dagen regen komt niet heel veel voor. Ik ben 4 jaar lang naar Utrecht heen en weer gefietst (5 dagen per week) met maar een enkele keer regen. Het valt echt reuze mee, het voelt alleen soms zo.
butterfly - Zaterdag 10 mei 2014 11:32
haha handig voor straks, moet straks vriendin ophalen om af te spreken, en dan weer naar mijn huis, ze wou niet alleen naar mijn huis komen... maarja :") ik offer me weer eens op voor me vriendin ^^
Eilish - Zaterdag 10 mei 2014 12:24
Ik ben lekker zonder make-up door de regen gefietst.. had dr geen zin in haha!
respect - Zaterdag 10 mei 2014 14:13
die eerste foto is super mooi nouska!..zelf heb ik ook veel reinigingsproducten van nivea de reinigingsdoekjes van nivea zijn ook super fijn..geef mij maar lekker het zonnetje :-) ..x.
anoniem - Zaterdag 10 mei 2014 15:40
ik gebruik geen make up, dus da's al een probleem dat ik niet heb. Maar toch... ik vind deze blog erg schattig geschreven. :) Vooral het einde.

Dank je
Zonnestralen - Zaterdag 10 mei 2014 21:01
Vandaag in de regen buiten gewerkt, ik had alleen een beetje mascara op en wat aan mn wenkbrauwen gedaan ... heel fijn soms zo naturel.

Waterproof vind ik vaak erg lastig te verwijderen ... meestal vermeid ik dit dus ik heb wel een waterproof eyeliner maar die brokkelt altijd zo af als ik hem probeer te reinigen.
Zonnestralen - Zaterdag 10 mei 2014 21:01
@haremaje,

Ja dat klopt, het regent helemaal zo vaak nog niet, ik ben vrijwel nooit zeiknat op school aangekomen!