Ik zweet heel veel

 

Mijn bus deodorant is mijn vriend. Hij zit altijd en overal in mijn rugtas. Naast deze deodorant draag ik een stik Odorex mee. Op mijn werk kennen ze het ritueel inmiddels al. Ik loop richting het raam om mijn collega's niet te vergassen en spuit dan subtiel zo'n vier keer per dag deodorant onder mijn oksels. Zo kan ik er weer een paar uurtjes tegenaan. Ik zweet heel veel. Gelukkig ben ik eraan gewend geraakt en mijn omgeving ook. Ruiken zal je mij niet zo snel, want ik spuit voldoende preventief. Bij de minste of geringste spanning kan ik extra spuiten, want anders kan ik beter een douche nemen...

Het vele zweten zit misschien wel deels in de familie, want ook mijn moeder kan d'r wat van. Ze herkent de foefjes die ik gebruik en het overal deodorant mee naar toe nemen. Ik heb, net als haar, vrij snel last van spanning. Moet ik een telefoontje plegen waarbij weleens wat om de hoek stress zou kunnen kijken, dan doe ik vooraf gewoon mijn shirtje uit. Heel grappig is dat, want de persoon aan de andere kant van de lijn weet dan natuurlijk niet dat ik in mijn woonkamer met enkel een topje of bh aan zit. Als ik dat niet zou doen, zou ik na het telefoongesprek direct mijn shirtje in de wasmachine kunnen doen en daar heb ik uiteraard niet iedere keer zin in.

deodorant nivea

Kleding meerdere dagen achter elkaar dragen is er ook vaak niet bij. Als ik een hele dag een blouse heb gedragen, ruikt die de volgende dag echt niet meer fris en fruitig. Mijn vriendin kan soms drie dagen achter elkaar hetzelfde shirtje aan doen. Dat is bij mij echt onmogelijk. Soms wil ik daarom nog weleens enkel de 'oksels' van een shirtje in de gootsteen wassen, omdat het verder nog helemaal schoon is en zodat ik het de volgende dag gewoon weer aan kan.  

Bij een drukke dag of spannende afspraak wil ik ook nog weleens gewoon een extra shirtje meenemen in mijn tas. Op die manier hoef ik me dan geen zorgen te maken over mijn kleding, want als die zou gaan stinken of als er natte plekken in komen, dan kan ik me ieder moment even omkleden. 

Verder draag ik graag topjes zonder mouwen met een jasje of vestje eroverheen. Op die manier kan ik als ik het ineens even flink warm krijg even mijn jasje uitdoet én krijg ik geen zichtbare zweetplekken onder mijn armen. Bovendien is het ook gewoon een stuk luchtiger dan een shirt met lange mouwen. Shirts met mouwen die heel nauw sluiten onder mijn oksels draag ik sowieso nooit. Nog iets waar ik eigenlijk op zou moeten letten, maar wat ik niet doen, is het type stof van de kleding. Het beste kan ik katoen dragen, omdat je in synthetische stoffen veel sneller zweet. 

deodorant odorex

Het schijnt ook zo te zijn dat je door dranken met caffeïne zoals koffie sneller zweet. Dat geldt trouwens ook voor alcohol en sterk gekruid eten. Verder helpt het uiteraard ook om je okselshaar regelmatig te scheren. Ik ben hier niet zo'n ster in. Ik vind het maar een vervelende bezigheid én het interesseert me ook niet zoveel als er daar wat takjes groeien. Tegelijkertijd zorgt het scheren er wel voor dat er minder snel onaangename geurtjes hun intrek nemen.

Tenslotte is het goed om niet te vergeten dat ieder mens gewoon zweet. Er is niets geks aan en het is niets om je voor te schamen. Heel veel mensen hebben bovendien last van overmatig zweten en iedereen ruikt weleens naar zweet. Maak je er dus zeker niet te druk om, dat scheelt een hoop extra zweet... 

Zweet jij veel?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Yla - Zaterdag 12 november 2016 10:17
Ik zweet ook veel, ook als ik meer angst heb. Zo heeft de tandarts wel eens gevraagd of ik me nog goed voelde, hij dacht dat ik onwel werd.
Ik heb ook parfum allergie dus wasmiddel ruikt naar niks. Bij me was doe ik beetje azijn in bakje van wasverzachter hiermee spoel je zweet luchtjes eruit.
Verder gebruik ik Deo van deoleen en die werkt goed.
Maar voel me er vaak ongemakkelijk door.
Maaike - Zaterdag 12 november 2016 10:51
Helaas een herkenbaar probleem, goed dat je het taboe dat hierop rust, verbreekt.
Wat ook helpt, is om niet de deo te gebruiken met allerlei geurtjes, zoals Fa en 8x4. Maar eerder de neutralere variant van Nivea.
avis amator - Zaterdag 12 november 2016 11:09
heel herkenbaar. vroeger zweette ik enorm veel, daarna wat minder. Maar nu weer heel veel. ook s nachts heel erg, wat vervelend is. Maar nu zou het ook een bijwerking kunnen zijn van medicatie, dat weten we nog niet. maar ik had speciale antitranspirantdeo die echt het zweten tegenging en inderdaad ook de gewone deo's, vaak een vrij neutrale van geur inderdaad.
miri - Zaterdag 12 november 2016 11:11
je schrijft er zo luchtig over, dat vind ik leuk. Er zijn mensen die zich schamen ervoor. Mooi hoe je allemaal manieren vindt om er mee om te gaan en dat shirtje uitdoen tijdens een telefoontje; waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht :-) dat scheelt weer wat zweetplekken....
Ik weet wel dat deo niet perse goed is ofzo, dus ik zoek dan vooral de organische kant op. DR organic heeft deo zonder aluminium en parabenen en chemicaliën.
Eva - Zaterdag 12 november 2016 11:57
Grappig ik doe voordat ik een telefoontje moet plegen ook wel eens mijn shirt uit... Anders grote zweetplekken er na, haha! Bij therapie zweet ik ook veel trouwens.
C - Zaterdag 12 november 2016 12:09
Ik draag juist altijd shirtjes met mouwen onder een jasje zodat het zweet in de blouse of het shirt trek ipv in het jasje. Anders kan ik al m'n jasjes om de haverklap naar de stomerij brengen.
Jansje - Zaterdag 12 november 2016 13:43
Leuke blog over een irritant dingetje..;-)
Als ik gespannen of zenuwachtig ben, dan kan ik heel veel zweten. Echt angstzweet denk ik. Apart, want voor de rest zweet ik amper. Zelfs bij hardlopen of sporten zweet ik maar zelden.
Maar 's nachts zweet ik dan weer wel veel.
Zelf denk ik dat het komt doordat mijn stofwisseling weer een beetje op gang aan het komen is (na veel eten zweet ik meer!).
Dan maar een extra shirtje aan onder mijn kleding of pyama, dan hoef ik in elk geval mijn kleding niet elke dag in de was te doen. Deo gebruik ik zo weinig mogelijk, want ik denk dat veel deodorant ook niet helemaal goed voor je is...
Anoniempje - Zaterdag 12 november 2016 14:40
Ik heb dat ook in sociale situaties, ik heb dit besproken met mijn arts,
bij enge gelegenheden mag ik nu een pilletje nemen om rustiger te zijn, het blijft dan droog en ik voel me zekerder
Sim - Zaterdag 12 november 2016 15:23
Ik heb hier ook echt onwijs veel last van! Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en hij heeft mij aluminium chloride oplossing gegeven. Dat doe ik een paar keer per week met een watje op mijn oksels. Het werkt echt!
Ik droeg eerst ook bijna alleen maar wijde shirtjes, tanktops en geen strakke truien/shirtjes. Nu ik dat wel kan voel ik mij zelfverzekerder en meer gerust.
Het enige is is dat het soms alsnog niet goed helpt, dus ik ga waarschijnlijk botox daar laten prikken. Dit was echt een groot onzekerheidsprobleem voor mij.
Floor* - Zaterdag 12 november 2016 16:49
Scarlet + alle mensen die reageren op de blog: thermé heeft een anti transpirant spray die echt geweldig werkt.

Ik had alles al geprobeerd, en ik had echt zulke gigantische zweetvlekken onder mijn oksels: en toen las ik in een tijdschrift over die spray.
Hij is vrij duur, maar werkt echt geweldig: ik heb sindsdien echt 0 zweet vlekken meer, terwijl ik eerder zo erg zweette dat er letterlijk druppels over mijn armen liepen (heel genant).

Het is een 5 dagen spray, en kost 17 euro per flesje. Misschien eens reviewen?
Black Tiger - Zaterdag 12 november 2016 20:18
jaaaaaaaaaaaaaa
blij dat ik niet enige ben
tijdens een spannende film al hahaha
Anne2 - Zondag 13 november 2016 07:22
Wanneer ik zenuwachtig ben of veel stress heb,maar niet zo erg dat ik er echt veel last van heb. Jammer dat de natuurlijke deodoranten mij hierbij niet voldoende helpen. Het helpt ook wel om er geen drama van te maken.Ik verfris mij gewoon als het nodig mocht zijn, denk ik maar. Het is net als met blozen of stamelen hoe meer aandacht ik er aan besteed hoe erger het wordt.
w - Zondag 13 november 2016 09:05
De spray van Therme. S avonds na het douchen sprayen even goed laten drogen en je bent 5 dagen zweetvrij.
Ingrid - Zondag 13 november 2016 15:04
Altijd bij stress, spanning dat soort situaties...... Ik heb er inmiddels ook mijn foefjes voor en ruik altijd wel fris en fruitig. Maar soms baal ik er wel van hoor, ach het is ook niet anders zoals je zegt in je blog, iedereen zweet nu eenmaal. xxx
Lilly - Zondag 13 november 2016 20:06
Ik heb er ook echt heel veel last van helaas.. Voel me er heel onzeker over. Ik heb het zelfs zo erg dat ik ben doorgewezen naar de Mauritskliniek waar ik nu elke 5 a 6 maanden botox prikjes in mijn oksels krijg. Gelukkig werkt dat heeeel goed, maar het is wel heel rot..
Sae - Maandag 14 november 2016 13:23
Ik herken het probleem ook wel, maar dan niet onder mijn oksels haha. Mijn rug zweet altijd heel erg! Even ergens naartoe fietsen? Meteen een natte rug... Gelukkig ruikt het zweet nergens naar (thank god), maar het is wel heel vervelend. Iemand die dit ook herkent (en misschien zelfs een geweldige oplossing heeft)?
May - Zaterdag 19 november 2016 11:41
Ik zweer bij Syneo 5. Gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Werkt ook 5 dagen.
Zal hetzelfde effect hebben als die van Therme.