Een massage bij Het Massagehuys

 

Afgelopen vrijdag waren wij uitgenodigd door Het Massagehuys in Amsterdam om een massage te ontvangen. Van deze uitnodiging werden wij heel enthousiast. Ik houd zelf ook heel erg van massages, wellness, sauna's en ontspanningsoefeningen zoals mindfulness, dus dit sprak mij wel aan. Deze bijzondere uitnodiging sloeg ik dan ook zeker niet af. Toch is dit wel eens anders geweest. Toen ik een eetstoornis had, moest ik er niet aan denken om mijn lichaam aan te laten raken op plekken waarover ik onzeker was. Zeker niet door een vreemde. Ik voelde me dik en lelijk en ontweek momenten waarop ik weinig kleding aan had of aandachtig met mijn lichaam bezig moest zijn. Gelukkig heb ik daarin veel geleerd door therapie en ben ik veranderd, zodat ik vandaag de dag heerlijk van dit soort verwennerijen kan genieten.

In de video van vandaag nemen we jullie mee naar Het Massagehuys, een massagesalon waar je voor een goede prijs verschillende massages kunt ontvangen. De oliën die ze hier gebruiken zijn allemaal huisgemaakt. De thee die geschonken wordt is biologische en er hangt een heerlijke wellness geur in het pand. Die geur kun je helaas op de video niet ruiken, maar probeer het er maar bij te denken. 

♥ Waarom is een massage goed voor je?
Een massage is om allerlei gezondheidsredenen goed voor je lichaam. Zo stimuleert het bepaalde lichaamsfuncties en de doorbloeding, kan het je spieren goed doen en kun je je lichaam er wat beter door ontspannen. Ook kun je bepaalde spierspanningen wegmasseren. Waar ik een massage vooral goed voor vind, is dat je er meer door in contact komt te staan met je lichaam. Je bent weer even helemaal bij jezelf en komt even uit je hoofd. Veel mensen met eetstoornissen of een negatief lichaamsbeeld vinden het moeiijk om stil te staan bij hun lichaam en leven veel in hun hoofd. Toch is het goed om je bewust te zijn van de rest van je lijf en daar ook naar te leren luisteren. Je lichaam en geest werken samen. Sta je niet goed in contact met je lichaam, dan kan het goed zijn om eens een massage te ondergaan. 

Jezelf masseren kan een goede tussenstap zijn. Gebruik daarvoor lekker geurende olie en masseer of kneed je handen, benen, armen, eigen nek of voeten. Zo kom je wat meer in contact met jouw lichaam, wat er voor kan zorgen dat je jouw lichaam beter kunt leren accepteren.

♥ Wat kun je verwachten van een massage bij Het Massagehuys?
Als je binnenkomt word je in een ruimte ontvangen met rustgevende muziek, een gezellige tafel om even te wachten en een heerlijke geur. Je kunt kiezen uit zes verschillende massages die gekoppelt zijn aan een massageolie met een bepaalde geur en een smaak thee. Een massage kost 48,50 voor 60 minuten. Een goede prijs, want bij veel massagesalons betaal je al snel een euro per minuut. Je kunt de afspraak trouwens ook heel simpel online boeken.

Toen we aan de beurt waren, werden we verzocht onze schoenen uit te trekken en in een schoenenkastje te zetten. Daarna werden we naar de kleedhokjes gebracht en liet de masseuse de kluisjes zien waar we onze spullen in konden doen. We kregen ook een witte basjas mee. In het pashoekje doe je al je kleding, behalve je onderbroek uit. In de badjas werd ik daarna naar de ruimte gebracht. Daar werd mij verteld dat ik mijn badjas straks uit mocht doen en op mijn buik op de massagemat mocht gaan liggen. Ze vroeg mij ook of er nog ergens rekening mee gehouden moest worden. De masseuse ging daarna heel even weg, zodat ik mij op mijn gemak de badjas uit kon doen en op de mat kon gaan liggen. Toen ze terug kwam legde ze een handdoek over mijn rug, billen en benen en legde ze rustig uit wat ze ging doen. De massage begon door eerst gemasseerd te worden over de handdoek heen. Dit was wel fijn om even te wennen, maar is er vooral voor om het lichaam wat op te warmen. 

het massagehuys

Vervolgens sloeg de masseuse af en toe een stuk van de handdoek open om dat deel te masseren. Zo lag ik dus niet helemaal zonder bedekking op de tafel en bleef mijn lichaam lekker warm. Als je je nog wat ongemakkelijk over je lichaam voelt, kan dit ook heel fijn zijn om je te helpen ontspannen. Soms pakte de masseuse ook mijn arm of been op of boog ze het gewricht. Sommige bewegingen waren wat stevig, anderen juist heel zacht en langzaam. Ik vond die afwisseling wel heel prettig. 

♥ Tips: 
Natuurlijk dwaal je tijdens zo'n massage wel eens een beetje af. Dat is helemaal niet erg, dus let daar niet teveel op. Mij hielp het om dan even op mijn ademhaling en de bewegingen van de masseuse te letten, zodat ik weer een beetje in het moment was. Een kleine mindfulenss oefening kan ook helpen. Dwing jezelf tijdens een massage niet om te genieten. Wie weet gebeurt het, maar wie weet voel je je een eerste keer nog wat ongemakkelijk. Dat geeft niets. Vind je het echt heel erg spannend, dan kun je ook beginnen met een nek, arm, been of voetmassage. Geef dit gewoon aan. Een full-body massage, zoals wij die hebben gehad, is dan misschien nog een te grote stap. Dat is helemaal niet gek, alles is mogelijks je het zelf maar duidelijk aangeeft bij de masseuse. 

We hopen dat ook jij wat meer in contact mag komen met je lichaam door eens naar de sauna of een massagesalon te gaan. Bij Het Massagehuys hebben wij in ieder geval een fijne nieuwe ervaring opgedaan die we met jullie konden delen in deze video. Ontspanning en verzorging van je lichaam is heel belangijk om letterlijk en figuurlijk lekker in je vel te zitten. Vraag eens een massage cadeau of verwen jezelf door er eentje te ondergaan. Het kan je echt goed doen. 

Onderga jij wel eens een massage?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Kim - Dinsdag 9 december 2014 19:21
Wat een geweldig filmpje! Jullie gaan zo leuk met elkaar om, echt heel leuk om te zien.

De massages zien er heel lekker uit! Ik heb zelf afgelopen zomer op vakantie voor het eerst een massage gehad. Ik vond het wel spannend maar toen ik eenmaal daar lag vond ik het echt heerlijk! Ik zou graag vaker een massage willen maar ik vind het vrij duur bij de meeste salons. Ik denk zeker dat het helpt om je lichaam te accepteren en je te realiseren dat je lichaam iets moois is dat je een heel fijn gevoel kan geven en waar je goed voor moet zorgen.
Sh - Dinsdag 9 december 2014 19:46
Ik zou wel willen maar durf niet.. Misschien toch gewoon eens doen
bernice1991 - Dinsdag 9 december 2014 20:20
Leuk filmpje!!

Het winkeltje waar jullie zijn geweest is zoooooo leuk! ( zit ook in Arnhem, daar kwam ik een tijdje terug )

m - Dinsdag 9 december 2014 20:44
Ik onderga en geef wel eens massages. Ik heb vroeger toen ik nog werkte vaak met collega's aan ruil massage gedaan. Wel ben en was ik erg kieskeurig wie. Want ik heb niet zomaar genoeg vertrouwen in iedereen om te kunnen ontspannen. Nu word ik de laatste tijd alleen maar door mijn vriend en een goede vriend van me gemasseerd. Beide goed geschoolde masseurs/fysio, dus heb niks te klagen :)
Quirine - Dinsdag 9 december 2014 21:21
Ik wordt helemaal zen van dit filmpje.
'K hoop in de kerstvakantie naar een wellnesscentrum te gaan, om ook even echt te ontspannen. (:

Leuk filmpje!!
rooosk - Dinsdag 9 december 2014 22:08
ik ga hier volgende week heen!!
Maanmeisje - Woensdag 10 december 2014 00:14
Fijn filmpje! Het lijkt me nu vooral heel ongemakkelijk, maar als je je kunt ontspannen, lijkt het me wel prettig.
Maanmeisje - Woensdag 10 december 2014 00:15
Sorry, dubbel geplaatst...
jelle - Woensdag 10 december 2014 03:50
Het lijkt mij echt niet prettig. Dat gevlooi aan je lichaam. En dat komt niet doordat ik een eetstoornis heb.
dancer! - Woensdag 10 december 2014 08:18
Ik liep hier gister nog langs! Het is echt bij mij om de hoek en dat winkeltje is echt heel leuk inderdaad!
lisa - Woensdag 10 december 2014 13:34
vraag me af waarom scarlet het spannend vindt?
@lisa - Woensdag 10 december 2014 19:54
Omdat het haar eerste keer was :)
lisa - Woensdag 10 december 2014 21:45
Dat zegt ze niet, ze zegt wel dat het haar voeger dood eng leek
en dat ze het nog spannend vind.
In mijn oren klinkt het nog alsof ze nog moeite heeft met haar lichaam.
En ze denkt dat het kan helpen.
Is dit op haar zelf gericht of voor anderen met een eetstoornis?
ik ben gewoon nieuwsgierig.
michelle - Woensdag 10 december 2014 22:33
Ik heb rugproblemen en loop daarom als het nodig is bij de fysio. Die masseert me altijd. Dus..soms..heel soms..fake ik een pijntje zodat ik een massage krijg :3 maar ik kan altijd enorm genieten van aanrakingen en gekieteld worden haha. Alleen tijdens mijn eetstoornis minder idd. Nu weer voluit! ^^
@lisa - Donderdag 11 december 2014 19:44
Dat is gericht op anderen, Scarlet heeft geen eetstoornis meer :)

Liefs Team Proud2Bme
Anoniem - Zondag 14 december 2014 18:29
Het massagehuis ziet er leuk uit!!!!!
Volgens mij is het daar echt heel prettig!!!!!!!