De perfecte nagels met Shellac

 

De laatste jaren gebruik ik eigenlijk altijd wel nagellak. Niet altijd een heel opvallende kleur, maar meestal zit er wel iets op mijn nagels. Ik gebruik bijvoorbeeld sowieso nailharder omdat mijn nagels zwak zijn en snel scheuren en soms doe ik daar ook een kleurtje overheen. Een van mijn grote ergernissen is wel dat nagellak er snel af gaat. Na het aanbrengen en drogen vallen er binnen no time stukjes af. Hiervoor is een geweldig alternatief op de markt gekomen! Namelijk gel nagellak! Het droogt snel met behulp van een UV lamp, het is een mooie egale nagellak en het blijft dagen lang goed zitten zonder dat het afbrokkelt.

 shellac

Bij Smoothnails kun je allerlei shellac pakketten kopen waarmee je zelf deze gelnagellak kan aanbrengen. Het is even een investering maar je het is echt ideaal als je vaak nagellak op hebt, weinig geduld hebt om je nagels te laten drogen en net als ik ook al snel stukjes nagellak kwijt raakt op het moment dat je gewone nagellak gebruikt. Ik ga mij daar altijd aan ergeren en dan wil ik het er vaak direct weer afhalen. Ook voor bijvoorbeeld een vakantie of bruiloft is shellac echt ideaal. Je brengt het aan en het blijkt dagen tot zelfs twee weken goed zitten. Ook bij diverse schoonheidssalons kun je deze nagellak laten aanbrengen, maar hier betaal je al gauw €30,00 euro voor. Al met al was ik erg benieuwd naar deze nagellak en was ik erg blij dat wij dit van Smoothnails mochten uitproberen.

Wat is Shellac?
Het is een nagellak met een soort gel structuur. Het laat niet los zoals de nagellak die wij allemaal waarschijnlijk wel kennen en dit soort voor een langdurige kleur op onze nagels. Het verschil is ook dat je het niet laat drogen door te wachten en eventueel te blazen, maar deze nagellak wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Er is dus geen lange droogtijd. Daarnaast zorgt de nagellak ook voor een beschermend laagje op de nagels. Ik dacht altijd dat dit iets was wat je alleen bij de schoonheidsspecialiste kon laten doen, maar je kunt het dus ook gemakkelijk zelf doen met bijvoorbeeld een starterspakket.

nagels met gelnagellak

Wat heb je nodig?
• UV lamp
• Remover voor shellac
• Nagel cleaner
• Woodstick
• Speciale watjes
• Nagelvijl
• Nagel block
• Shellac base coat
• Shellac nagellak
• Shellac topcoat

De spullen die je nodig hebt om deze nagellak aan te kunnen brengen, dus de basisproducten die hierboven staan, zitten ook allemaal in het starterspakket die je kunt kopen bij smoothnails. Het set kost ongeveer €100,- en dan heb je in principe alles wat je nodig hebt. Natuurlijk kun je dit zelf uitbreiden met andere kleurtjes. Het is wel even een uitgave maar als je bedenkt dat het bij de schoonheidsspecialiste €30,- euro kost, valt het best mee.

shellac

Stap 1: Om te beginnen is het van belang dat je eerst je handen wast en dat je je nagels schoonmaakt. Verwijder indien nodig de resten van oude nagellak.
Stap 2: Duw met de woodstick je nagelriemen terug en verwijder voorzichtig het nagelriem vliesje.
Stap 3: Vijl je nagels met de gebogen vijl in een gewenste vorm en gebruik de Block vijl om de glans van je nagels af te halen. Doe dit voorzichtig en niet te lang of te vaak. Je nagels kunnen hier dunner van worden.
Stap 4: Verwijder het stof van je nagels en maak ze vervolgens schoon met de cleaner.

nagels vijlen

Stap 5: Breng een dunne laag base coat aan op je nagels en laat het ongeveer 10 seconde uitharden onder de UV lamp.
Stap 6: Breng vervolgens de shellac aan in de kleur die je op je nagels wilt en laat deze 2 minuten uitharden onder de UV lamp.

shellac

shellac

Stap 7: Breng tot slot de topcoat aan en laat deze ook 2 minuten uitharden onder de lamp.
Het is belangrijk dat je de lagen niet te dik aanbrengt want dan droogt het minder goed.
Stap 8: Verwijder de plaklaag met een watje met wat cleaner. Dit zorgt ervoor dat het niet meer plakkerig is en dat de shellac goed uitgehard is. Ook geeft dit een glans effect.

shellack

Verwijderen van de shellac:
Wanneer je de shellac wilt verwijderen, kun je dit ook gemakkelijk zelf doen. Je begint wederom met het wassen van de handen. Vervolgens doe je wat remover op de speciale watjes en hou je dit even op de nagel. Je kunt het ook met wat aluminium folie afdekken. Laat dit enkele minuten zitten en verwijder dan het watje. Je kunt dan met de woodstick de nagellak van je nagels verwijderen.

shellac verwijderen

Mijn ervaring
Het was even worstelen met hoe het precies werkte, maar ik ben heel blij met dat er zo'n soort nagellak bestaat. Sowieso heb ik heel weinig geduld en is het wachten op nagels die langzaam droog worden niet echt aan mij besteed. Het komt niet zelden voor dat ik denk dat mijn nagels droog zijn en dat dan ineens een afdruk van een handdoek er in staat. Soms slaag ik er in mijn nagels wel goed op te laten drogen maar de nagellak laat op de een of andere manier erg snel los. Deze twee problemen worden opgelost door het gebruiken van shellac. Bij het schrijven van deze blog zit het er al drie dagen op en is het nog net zo mooi als de eerste dag. Ik voel ook dat mijn nagels wat sterker zijn en dat is ook wel erg fijn. Wil je zelf ook zo'n starterspakket hebben om dit uit te proberen? Dan kun je nu bij Smoothnails terecht voor een starterspakket met korting. Je kunt hiervoor de kortingscodeproud2bme10 gebruiken. 

Heb jij ervaring met deze nagellak en zou het iets voor jou zijn?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Fems - Zondag 12 april 2015 11:24
Kei leuk!
Maar als je het eraf haalt met die woodstick, krijg je dan geen krassen op je vingers?
Miekio - Zondag 12 april 2015 11:24
Ik vind het erg mooi, en houd van verzorgde, gekleurde nagels. Maar als ik dan lees "wat heb je nodig" en de prijs hiervoor, dan sla ik het toch over ;)
Ik doe het met een nagelschaartje en een hema nagellakje met een tintje dat net een slagje donkerder is dan mijn nagel. Vind het zelf altijd een fijne, verzorgde look geven, en het is ook niet zo erg als er een schaafje vanaf is op 1 vinger doordat het kleurverschil zo klein is. Zoveel werk voor mijn nagels is echt niets voor mij.
Joke - Donderdag 8 juni 2017 09:11
Je kunt ook eens bij Wish kijken bij shellac
m - Zondag 12 april 2015 11:36
Lijkt me super handig! Ga het binnenkort zeker kopen, heb er wel wat voor over om niet meer zo vaak te hoeven lakken en steeds met afgebladderde nagellak te lopen. En het is maar één keer duur, voornamelijk door de lamp, de lakjes zijn gewoon redelijk normale prijzen.
@laura - Zondag 12 april 2015 11:37
Hoe lang is het uiteindelijk mooi gebleven laura?
Eline - Zondag 12 april 2015 22:42
Leuk stukje! Ik laat het wel eens doen en dan blijft het inderda echt 2 weken mooi! Het kost alleen wel wat... Ik ben wel benieuwd hoe het bevalt als je het zelf doet... Scheelt denk ik een hoop geld! Thanks voor de tip! :)
Lotte - Dinsdag 14 april 2015 10:45
Leuk! Dat is ook wel iets voor mij.
SmoothNails - Dinsdag 14 april 2015 13:42
Super leuke blog!
Nina - Donderdag 29 december 2016 01:42
Hoe werkt de lamp ?
Ik heb deze vandaag binnen gekregen maar
snap niet hoe de timer enz werkt.
@maritherrijgers - Woensdag 1 augustus 2018 17:55
Ik zelf heb ook ervaring met shellac want op den duur werd ik er zo zot van dat de hele tijd mijn nagellak er af ging terwijl ik het er net had op gedaan me shellac is da veel handiger