Sam is er

 

Je zei 'nee', maar er werd niet naar geluisterd. Iemand raakte je aan terwijl je op straat liep. Hield je vast in de kroeg, terwijl je hem weg probeerde te duwen. Zoende je op je mond, zonder dat je dit wilde. Je werkgever die zijn hand 'onschuldig' op je bil legde. Die ene docent die te ver ging... Allemaal voorbeelden van situaties die helaas dagelijks iemand overkomen. En niet één iemand. Veel mensen hebben dagelijks te maken met grensoverschrijdend gedrag en/of seksuele handelingen tegen hun zin in. Misschien ben jij wel één van de mensen die zich hierin herkent.

"Een nare seksuele ervaring kan van alles zijn: een ongepaste aanraking, iemand die jou wil zoenen tegen je wil, een verkrachting. Soms is direct duidelijk dat je grens wordt overschreden, maar vaak ook niet. En dan besef je dit pas achteraf. Voor al deze ervaringen geldt: voelt het niet oké, dan is het niet oké." 1

Voor iedereen die zich herkent in één van de bovenstaande situaties of iets vergelijkbaars mee heeft gemaakt, is Sam opgericht. Een initiatief van de Rijksoverheid. Sam deelt ervaringsverhalen, spreekt zich uit over grensoverschrijdend gedrag en laat zien dat jouw gevoel hierin altijd telt en belangrijk is. Dit doet Sam veelal door de Instagrampagina die hiervoor is opgericht. Deze kun je hier volgen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sam is er (@sam_is_er)

Wil je hiernaast ook verhalen lezen van anderen die in een soortgelijke situatie hebben gezeten en wat voor hulp zij hebben gekregen? Deze verhalen vind je op de website watkanmijhelpen.nl

Voelt het niet oké? Dan is het niet oké. Sam is er voor jou.

Wil je op Proud2Bme meer lezen over grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik? Al onze blogs hierover vind je hier.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts