Overgeven om af te vallen

 

overgevenTien procent van de vrouwen in Finland geeft aan over te geven in de hoop hierdoor af te vallen. Dit blijkt uit een nieuw Fins onderzoek rondom lichaamsbeeld en eetstoornissen. Meer dan de helft van de vrouwen en ongeveer een derde van de mannen is ontevreden met zijn of haar uiterlijk.

Mensen die niet zeker weten wat of ze homo of hetero zijn (onzeker over seksuele voorkeur) waren minder blij met hun lichaam en hadden een gestoorder eetpatroon dan de mensen uit de controlegroep. Transseksuele mensen waren het minst blij met hun lichaam/ uiterlijk.

Monica Ålgars, die vrijdag a.s. moet promoveren op dit onderzoek wil ook benadrukken dat professionals op het gebied van zelfbeeld en eetstoornissen ook aandacht moeten hebben voor deze problematiek bij mannen. Alhoewel blijkt dat mannen minder vaak lijden aan deze problemen dan vrouwen. Slechts 1 procent van de ondervraagde mannen geeft over in de hoop hiermee af te vallen.

hartOvergeven is niet zonder risico's.

  • Overgeven kan leiden tot een te laag kaliumgehalte in het bloed. Dit zorgt voor een vermindering van de elektrische activiteit in de lichaamscellen, waaronder in de spieren en dus ook de hartspier. Hartritme-stoornissen die zelfs kunnen uitmonden in een hartaanval kunnen het gevolg zijn.
  • Ook zorgt veelvuldig overgeven ervoor dat de speekselklieren opgezet raken. Vaak kan je hier dus ook aan zien of iemand veel overgeeft.
  • Overgeven zorgt ook voor irritatie van de slokdarm, heesheid en een ontsteking van het slokdarmslijmvlies.
  • Tenslotte is overgeven door het maagzuur wat langs je tanden gaat erg slecht voor je gebit. Het beschadigt tandglazuur en tandvlees en kan bestaande vullingen aantasten.

Bron

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marjolein - Donderdag 15 maart 2012 17:05
Wow, 10% is veel! Zelf heb ik ook last van de schade: vooral mijn tanden. Hartritmestoornis is pijnlijk! Ik ben blij dat ik er vanaf ben (het braken), al gaat het heeeeeel soms nog mis :S
Nog een nadeel: je gaat uit je mond stinken!
Goodnight - Donderdag 15 maart 2012 17:12
Herinner me nog de dagen vol ontstekingen in mijn mond.. De pijnlijke kaken, en nu nog steeds is mijn stem herstellende van al die zuren die er langs heen op weg naar boven waren..!
M - Donderdag 15 maart 2012 18:35
Ik vind dit best wel veel.. en eerlijk gezegd ervaar ik dat als trigger.. de titel iig ;). 10% wwow nou als zoveel mensen dat doen, waarom ik dan niet? Ik voel een soort van 'strijd'.. concurrentie.. Lekker eetstoornisgedachte hoor ;). Maar ik vroeg me eigenlijk gewoon af of er meer mensen alleen door die titel te lezen zich al aangevallen voelen..
(Dit is niet negatief op het artikel gericht)
Lamp - Donderdag 15 maart 2012 22:18
Wat!
Dat kan ik me echt niet voorstellen.. ik heb zo'n hekel aan overgeven. En de gevolgen ervan.. brr! Dan maar wat kilo'tjes meer hoor ;)
- Donderdag 15 maart 2012 23:12
Ben zo blij dat ik nog nooit overgegeven heb!
meisje14 - Vrijdag 16 maart 2012 08:56
Nooit gedaan. Ik dacht (eetgestoord): ik heb geen zin om moeilijk te doen, ik eet gewoon niet.
Nu eet ik weer hoor, gelukkig!
(Wel lastig..)
xx
Faye - Vrijdag 16 maart 2012 09:18
Jeetje, dat is best wel veel! Ik braak zelf ook, zo'n 7 jaar nu.. >< Maar heb weinig last van de gevolgen? Volgens mij is mijn lichaam een diehard, of ik ben te goed in het negeren.... Naja en het gebit, juist die oorzaak daar let ik het meest op. Nog nooit een gaatje of zo gehad.. Goede verzorging kan die oorzaak tegen gaan (dat wil niet zeggen dat je nu onbezorgd kan braken hoor!!! dat wil ik erniet mee zeggen hoor!!! want het is alsnog wel schadelijk!!!)

Maja gelukkig gaat het stukken beter nu! Braak niet meer dagelijks en probeer mn best te doen om t onder controle te houden.

En over het hart.. hm. ja. daar heb k wel last van ><
Twinkel - Vrijdag 16 maart 2012 13:25
Ik heb eigenlijk zelden last van kalium te kort en toch braak ik heel veel... hoe kan dat dan? Maar me tanden zijn wel giga aangetast/gaatjes/rotten etc..

@ M 10% lijkt misschien veel van wat je kwijt raakt... maar geloof mij het is echt niks! Ik ben door braken ook nog eens aangekomen dusss tsja
happycat - Vrijdag 16 maart 2012 19:12
ik heb zelf ook 3jaar gebraakt(ben nu 12 en doe het niet meer)
ik kreeg erg veel last van hartkloppingen enzo dus moest ik stoppen het is me wel gelukt. DAAR BEN IK BEST WEL BLIJ MEE alleen eten gaat nog niet zo best

:S

xx 12jaarou meisje(happycat)
lilly - Vrijdag 16 maart 2012 19:22
Hoort hier niet helemaal bij, maar ook weer wel:
Iemand vandaag disaster date gezien?
Daar zei een meisje(de actrice): Kun je de salade in de blender doen? Dan gaat het vet eruit. En dan kun je het beter overgeven.

Ik vond het zo nergens op slaan dat ze dat op tv zeggen, verschrikkelijk!
Damn - Zaterdag 17 maart 2012 09:10
Ik heb nu sinds vorige week dinsdag niet meer gebraakt..
dus sinds dinsdag de 6e niet meer..
Maar ik voel me er zo rot over want ik heb elke ochtend heesheid (dat ik bijna niet kan praten) en ik voel m'n hart soms opeens heel erg hard kloppen zomaar.. Plus dat mn tanden geel zijn terwijl ik ze 5 keer per dag poets.. En ik heb nog wel is de hik als ik een avondmaaltijd heb gegeten of iets meer dan normaal.. Voor derest eet ik gewoon super gezond en sport ik ook normaal.. Wat moet ik doen? :( Ik wil heel graag gezond zijn en heb mezelf ook voorgenomen om nooooit meer te braken (maar dat heb ik mezelf al 200 x voorgenomen denk ik)
Jasmina - Woensdag 22 augustus 2012 19:33
@Damn
leg de lat niet ineens op de hoogte van het "nooit meer" doe eerst 1dag niet, daarna probeer je een week en zo bouw je het uit, neem kleine stapjes, het is geen schande om een stap terug te zetten
fgha - Maandag 24 december 2012 18:19
K snap wel dat het slecht s maar het s echt moeilijk om sneller aftevallen
s ook heel moeilijk om aan dieet te houde dus dat s ook een keuze
Fietje - Dinsdag 15 januari 2013 22:20
Ook ik heb veel gebraakt.
Tanden zijn zeer gevoelig nu, glazuur is beschadigd.
Ben er - gelukkig - al jaren van af.
Wat ik misschien nog het ergste vond,
naast alle lichamelijke ongemakken is het tijdsverlies:
Eerst eten, dan braken, tanden poetsen, toilet proper maken ...
En herbeginnen ...
Jaren en vele kilo's later heb ik nog maar zelden vreetbuien en heb ik ze toch dan incasseer ik maar het overgewicht, wat meer sporten en de dagen nadien wat minder eten, liever den terug tijd te steken in de vicieuze braakcircel ....
Ik weeg 25 kg meer dan in mijn braakperiode en alhoewel ik nu echt een te hoge BMI heb, voel ik mij minder dik dan vroeger. En uiteindelijk is er niemand die jou meer of minder aardig vind owv enkele kilo's meer ( of minder )
Gezond en gelukkig zijn is het enige dat telt!
JB - Woensdag 13 februari 2013 21:45
Overgeven heb ik jaar of 10 geleden veel gedaan, tussen de 5 a 10 maal per dag. Het is sindsdien goed gegaan, maar laatste tijd weer wat minder. Heb weer eetbuien en geef soms ook weer over. Waarom weet ik niet, want alles in mijn leven gaat eigenlijk goed.

De gevolgen: heb snel slechte adem, klieren zijn opgezet en adamsappel hangt op mijn tong (weet niet of dit hierdoor komt). Heb hartritmestoornis, had al gaatje in hart dus denk dat het daar mee te maken heeft. Kaliumgehalte weet ik niet, daar hebben ze in het ziekenhuis nooit wat over gezegd.

Als ik het zo lees snap ik mezelf eigenlijk niet eens. Lucht in ieder geval op om het op te schrijven.
Vivienne - Donderdag 30 mei 2013 15:59
ik heb spijt van dat ik "zo goed" kan braken. gewoon zonder een vinger in me keel te steken... dus dan doe ik dit na elke maaltijd dat ik van mijn ouders moet eten. bijna panisch ren ik dan naar de toilet..
rasputia - Woensdag 21 augustus 2013 20:03
hahaha Vivienne is dat alleen na je ouders maaltijd of heb je echt een probleem,
groetjes
rasputia - Woensdag 21 augustus 2013 20:07
tja ,ik wil ook stoppen met overgeven ,ik probeer zo min mogelijk ,maar na een lekkere grote maaltijd ,blokjes kaas met wijn of een heerlijke ijs ...dan is het zo veer ...naar de WC ,vingers in mijn keel en ........echt jammer ...
Chanel - Woensdag 8 januari 2014 15:24
ik ben vandaag begonnen met overgeven en ben trots op mezelf dat het is gelukt
Anoniem - Maandag 15 februari 2021 00:14
Dit doet me echt pijn dat je dit zegt !
Bij het begin was ik ook echt blij dat ik een manier had gevonden wat niet moeilijk is om af te vallen. Ik deed het eerst 3 maanden voor de zomer daarna was ik gestopt en nu ben ik weer begonnen omdat de zomer er weer aankomt. Ik vind het zo stom van mezelf mr ik ben x* kilo aangekomen en vind het gewoon verschrikkelijk om mezelf zo te zien in de spiegel !! Ik zie natuurlijk allemaal van die perfecte meiden op insta of tiktok maar daar word je echt onzeker van. Zelf heb ik ook prikkelende pijn in mijn keel. Nu ik zo die berichten lees wil ik er echt mee stoppen maar als je dan zoveel gegeten heb. Heb ik zoveel spijt dat het er gewoon uit moet. Ik vind het lastig om te accepteren dat dit een eetstoornis is want ik dacht altijd dat zal mij vast niet over komen. Maarja toch gebeurde het en ik voel me nu zo’n zielig en hopeloos meisje.

* zie huisregels
@ Chanel - Woensdag 8 januari 2014 15:27
Zoals je in de blog kunt lezen, is dat niet zonder risico's en zeker niet iets om trots op te zijn.
iemandd - Vrijdag 24 januari 2014 19:19
ik doe nog steeds me vinger in me keel omdat ik me zelf dik vind tewel ik een gezond lichaam gewicht heb maar het begon als 1 keer en het is nu elke dag geworden het is super slecht voor je tanden en heb ook last van hevige maagzuur wat pijnlijk is daarnaast is me slokdarm ook beschadigt ik raar het iedereen af om te doen want je ziet de gevaren niet maar je krijgt op den duur er spijt van en het is ook erg verslavend me drang is zo sterk dat het niet uit maakt wat het me me lichaam doet :(

xx
Anoniem x - Dinsdag 6 mei 2014 16:30
Hee! Ik heb nu een eetstoornis van 3 jaar , en in die 3 jaar heb ij mischien zoveel overgegeven dan mijn lichaam helemaal kapot is , wil er liever niet bij na denken.. Nmaar ik snap de drang als ik iets heb gegeten van waar ik debk dat het vet is.. Wat ik dus ook echt voel , ga ik braken, veel eet buien heb ik ook gehad , en daarna meteen hup naar de wc! Toen ik er mee begon dacht ik oh wauw! Wat is dit een simpele truc om af te vallen! Maar naar eeb paar x ging ik de gevolgen opzoeken en town dacht ik oh dat is vet slecht ! Maar iets in je hoofd zegt dat je door moet gaan! Kan mijn hele levensfase wel gan vertellen over mijn eetstoornis maar dat is een lang verhaal! Wat ik probeer duidelijk te maken is eet gewon minder dan het eruit te hooien want het is supperrrr slecht! Stay strong! X anoniempje
Sanne - Dinsdag 9 september 2014 22:19
Hoe geef ik makkelijk over ik ben echt veel te dik en wil het maar voor een paar x doen
@Sanne - Vrijdag 3 oktober 2014 13:21
Dat zei ik ook tegen mezelf, nu doe ik het al 3 jaar... Niet aan beginnen
87... - Maandag 20 oktober 2014 01:16
Ik doe het nu 8 maanden denk ik en bij mij begon het ook onschuldig 1x per week. Ik wist helemaal niet dat er zoveel gevolgen aan vast hangen kreeg het steeds meer te horen en ging er dingen over op zoeken. Nu ben ik bang geworden.inderdaad wat is het handig om af te vallen ik was aangekomen van medicatie en die 20kg ben ik nu gelukkig kwijt. omdat ik dat zo wil houden durf ik niet te stoppen met braken. En doe ik het dagelijks, meestal na het avondeten. Pff moeilijk..
not my - Maandag 2 maart 2015 23:16
Heey alemaal
Dat over geven gaat dat bij jullie alemaal zoo malkelijk? ik heb het weleens geprobeert aleen dan duurde zoo lang ik zat daar de hele tijd met mijn vinger in mijn keel ik stikte gewoon bijna en als het er dan bijna uit komt dan is het weinig alsje bliefd ik wil zooooooo graag lekker dun zijn of hebben jullie nog betere tips voor mij om heel makkelijk (mag ook wel ongezond) snel aftevallen xxxxxxx12 jarige meisje
hoi - Woensdag 4 maart 2015 01:13
Het beste is sporten zo val je snel af en zie je er nog afgetraind uit.
anoniempje - Zaterdag 14 maart 2015 08:12
deze titel spreekt me aan . ik ben nog maar niet zo oud (19 april 12 ) en ik heb het al 3 keer gedaan . mijn vriendinnen maken zich zorgen over hoe ik eet enzo . maar ik kan gwn niet stoppen en durf het niet te vertellen aan mijn ouders ! HELP ME !
Xo - Dinsdag 20 juni 2017 01:58
Hey,
Je bent nog zo jong, verpest het alsjeblieft niet nu al voor jezelf. Aan je ouders vertellen is altijd moeilijk, maar onthoud dat ze je ouders zijn en dit één van hun 'taken' is. Ik ben nu op een punt dat ik het al 4 jaar voor mijn ouders verzwijg, en nog steeds doe, maar ik weet nu dat er ooit een moment komt dat ik het moet vertellen. Want als je er eenmaal inzit kom je niet meer uit je eetprobleem, niet meer alleen. Je hebt je ouders nodig. Je kan misschien ook tegen je ouders zeggen dat je wat gezonder wilt eten, en of ze daar rekening mee willen houden. Hopelijk gaat het dan al wat beter met je. Je bent sterker dan het eetprobleem!
anoniempje - Zaterdag 14 maart 2015 08:13
87...
ik doe het ook na het eten , of op school
anoniempje - Zaterdag 14 maart 2015 08:15
12 jarig meisje , ik heb hetzelfde . ik weet hoe je je voelt . sterkte . x
Vera vandermeulen - Vrijdag 17 april 2015 01:35
Ik ga elke avond op restaurant, sedert 12 jaar.ik ben nu 63 jaar, ben het beu.ik braak,elke avond tot plots mijn neus begon te bloeden, maar ik doe nog altijd voort.opeens hebik nu een kriebelhoest, zogezegd van reflux van de maag.mijn hoest verdwijnt niet, een drogr hoest bedoel ik, maar ik zoek dringend een uitweg voor dit probleem.ik ben 63 jaar, weeg nu 82 kilo, ben nog altijd zwemzot, in de zee, maar ik zie de vetkwabben erzo aankomen. Hulpmiddelen, Ionamine, ed. Durf ik niet te nemen.Please help me!!??
Vera vandermeulen - Vrijdag 17 april 2015 01:37
Mijn slechte gewoontes, en een nieuwe aanvaardbare oplossing voor mijn verslaving
Vera vandermeulen - Vrijdag 17 april 2015 01:39
Nog iets, als ik thuis ben, heb ik geen behoefte aan eten of drank, maar ik kan niet meer alleen thuisblijven sinds ik,weduwe ben
Annet H - Dinsdag 5 mei 2015 19:26
Hoi,
Ik heb denk ik al 15 jaar een eetstoornis, gelukkig geen vreetbuien maar na het avondeten (normaal portie) ga ik automatisch na het opruimen standaard naar boven om m'n warme maaltijd er uit te gooien. Ik hoef er geen moeite voor de doen. Voor over buigen en alle komt er uit zonder, ik hoef niet eens mn vinger in mn keel te steken. Daarna om 21:00 uur een bakje nootjes oid, Standaard een uurtje daarna ga ik douchen en gebeurt het zelfde ritueel. Ik baal er zo vreselijk van, het stiekeme gedoe en smoesjes om naar de badkamer te gaan. Ik ben 49 jaar, 1,61 en weeg 61 kilo dus heb geen overgewicht maar doodsbang om dik te worden. Vroeger woog ik 85 kilo en ben zonder braken 25 kilo afgevallen dus is kan het wel maar stoppen met overgeven is zo fuc... moeilijk omdat het te makkelijk gaat. De gevolgen zijn erger. Heb een vervelend kuchje, hartkloppingen en gevoelige tanden. Ik werk in een tandartspraktijk en mijn collega die tandarts is heb ik het verteld omdat ze zag dat het goed fout was met mijn gebit. Ik wil er graag van af maar ik kan me er niet toe zetten om hulp te zoeken zucht...Dus wie denkt dat het de oplossing is om af te vallen, lees de gevolgen eens goed, het kan zelfs je dood worden. Ws is het voor mij te laat maar kan wel anderen waarschuwen.
anoniem. - Donderdag 7 mei 2015 13:23
ik ben een meisje van 17 jaar en vind mezelf ook te dik ,
ik ben 1,66 en weeg xx kilo .
door veel over tegeven val je daar snel van af ?

groetjes ,
HEY - Donderdag 6 augustus 2015 18:25
Ik ben 17 ik heb 1 jaar lang overgegeven zonder dat er iemand van af wist ik had hele erge hartklachten. Mijn vader dacht dat het erfelijk is want hij heeft ook hartziekte dus moest ik allerlei onderzoeken doen . 3 cardiologen hebben mij onderzocht er bleek uit onderzoek uit dat ik wel een aparte hartritme had maar geen ernstige hartziekte. Daarna had ik op internet gevolgen van braken opgezocht en volgens mij was ik zelf de oorzaak van mijn hartklachten. Ik had ook andere klachten dan alleen mij hart. Mij harem vielen uit nog steeds wel beetje, ik heb vaak koude voeten en handen, duizelig, mijn menstruatie was niet meer regwlmatig , ik viel flauw en nog veel meer. Maar dat laatste ik iel flauw een paar keer nog wel we gingen naar de huisarts en zij dacht dat ik een slechte stoelgang had dus kreeg ik laxeermiddelen wat nog slechter is uiteindelijk vertelde ik tegen de huisarts dat ik overgewfde om te afvallen me ouders wisten het en mijn beste vrienden ze zeiden dat ik niet goed bezig was en een gewone gewicht haf ik wilde het maar ni geloven. Ik ben 1.63 en weeg 61 volgens de huisarts is dat normaal maar ik wil graag 55 minimaal worden maar het lukt me niet ik probeer te sporten thuis en weinig te eten maar het kan ni in een week en algauw geef ik het op . en dan probeer ik het weer en zo gaat maar door. Ik wil ni meer overgeven en raad het zeker niemand aan is heel slecht voor je gezondheid en het ergste is dat je het zelf doet!!! Afentoe wil iik het nog wel doen maar ik probeer me zelf te afleiden door TVte kijken . Of wandelen... Heeft iemand misschien tips voor mij hoe ik het kan volhouden om 10 te afvallen??
Denise - Donderdag 5 november 2015 19:01
ik heb vroeger hel geleden ook mijn vinger in mijn keel gestoken kreeg hierdoor last van mijn keel en heb ook maag darm bacterie opgelopen hierdoor werd hier heel erg ziek van krijg toen antibiotica nu is die bacterie weg maar heb ik nog buiklachten doordat ik het prikkelbare darm syndroom heb gekregen door die maag darmbacterie en antibiotica
anoniem - Donderdag 17 maart 2016 16:21
Hee guys, ik lees natuurlijk al die verschrikkelijke berichten. Maar de zomer komt er aan en ik kan echt vast wel stoppen als ik dat zou willen. Misschien denk ik er te makkelijk over (waarscheinlijk wel) maar de zomer komt er aan en ik wil gewoon een prachtig lichaam.. ben zo verschrikkelijk onzeker. Nou hou ik wel van wijn drinken en vaak drink ik doordeweeks ook wel eens. Als ik daarna overgeef gaan die caloriëen dan ook weg? ik wil geen reacties van stop er mee nu het nog kan etc. gewoon antwoord op mijn vraag. Na wijn drinken overgeven gaan die calorieen dan weg?
thanks vast
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 17 maart 2016 16:52
@anoniem

Misschien kun je deze blog eens lezen: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/De_gevolgen_van_braken
anoniempje - Zaterdag 13 mei 2017 19:22
hallo,,
ik wil graag stoppen met vormeren, de laatste tijd is het meer toe genomen en heb nu 1 a 2 x in een week een eetbui, ik weet dat het super slecht is en wil er super graag mee stoppen. het is zo erg dat ik helaas richting ondergewicht ga 1.70 en tussen de xx en xx kilo :O. ook merk ik dat ik meer last krijg van hartkloppingen. koude voeten en handen is ook van de partij. iemand tips??
anoniem - Donderdag 19 oktober 2017 17:28
het valt mij op dat er gewichten staan in sommige berichten. Dit lijkt mij niet geheel de bedoeling.
June - Woensdag 10 januari 2018 22:49
Ik braak al sinds mijn 14de, ik ben nu 19 en gelukkig doe ik het nog amper.. Maar ik heb nu gewoon altijd opgezette klieren en een hele lange tijd had ik de hele dag door maagzuur.. Dus begin er niet aan het is zo moeilijk om er van af te komen..

Stay strong xx
iemand met een vraag - Woensdag 28 november 2018 18:13
heef 1 x geforceerd overgeven gevolgen?
Annoniem!! - Zondag 17 maart 2019 20:08
Ik weeg 70kilo en ben 15jaar. Veelste dik dus, ik wil graag een summer body maar het lukt mij niet om te braken, iemand tips?
K - Dinsdag 19 maart 2019 20:34
Hee! Nou, niet meer proberen te braken! De 'gouden' tip is kleine aanpassingen maken. Je moet niet teveel in één willen veranderen. Dat hou je meestal niet vol namelijk, waar je je vervolgens slecht over voelt en juist weer veel gaat eten.

Probeer normale porties te eten. Wat kan helpen is eten van een kleiner bord, dan schep je over het algemeen minder op en zit je toch vol na de maaltijd. Verder als je bijvoorbeeld dagelijks snoept: spreek met je zelf af dat je maar 1x per week mag snoepen en pak verder gezonde snacks (een appel of ander fruit wat je lekker vindt). Advies geven is lastig, ik weet niet wat je al wel of niet doet.

In ieder geval is het belangrijkste te onthouden:
- lijnen werkt snel, maar uiteindelijk hou je dat niet vol en kom je juist meer aan dan je van te voren woog
- kleine aanpassingen doen werkt langzamer, maar is wel blijvend

Misschien kun je het ook bespreken met je ouders. Succes!
anoniem - Woensdag 8 mei 2019 18:09
ik ben nu bijna 14 en ik wil heel graag afvallen. Hoe kan je het makkelijkst overgeven?
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 9 mei 2019 10:13
Hi Anoniem,

wat goed en dapper dat je dit hier plaatst. Dit artikel gaat vooral over de gevaren van overgeven. Misschien is het raadzaam om bij jezelf na te gaan wat het maakt dat je dit zo graag wil. Wat gaat het je opleveren? Ik wil je in ieder geval laten weten dat je altijd welkom bent op het forum. Hier kunnen wij met je meedenken en deze gedachte onderzoeken.

Liefs,
Lonneke
S - Vrijdag 13 december 2019 15:33
Ik braak al 13 jaar, vanaf m'n 14e. Sommige dagen ook niet, als ik gezond eet zoals fruit groente en vis. Alle andere maaltijden wel. Het zit hem bij mij ook niet meer om het afvallen. Want ik sport veel en ben tevreden over m'n lichaam. Alleen bij bepaalde bepaalde maaltijden moet ik braken anders voel ik me niet goed. Zodra ik heb overgegeven voel ik me weer top. Dus echt voor het gevoel om me goed te voelen.
S - Vrijdag 13 december 2019 15:35
En hier word ik dood moe van.
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 13 december 2019 15:59
Hey S

Dat lijkt me inderdaad erg vermoeiend. Wat vervelend dat je hier zo mee worstelt. :( Heb je het hier wel eens met iemand over? Ik kan me voorstellen dat we wel wat steun kan gebruiken. Waardevol om te onderzoeken of en hoe jij je fijn kan voelen zonder te braken. Weet dat je ook altijd welkom bent op ons forum of in onze chats. We denken graag met je mee!

Liefs
Annoniem - Dinsdag 17 november 2020 21:03
Hoi, ik ben eindelijk gestopt met het braken, ik ben zo trots op mezelf. Je moet dit echt niet willen. Het begon bij mij bij 1x braken naar gemiddeld 7 keer op een dag, ik werd dun, maar ik had ook last van me hart en voelde me hellemaal niet fit, braken is zo slecht voor je gezond heid. Na een tijd ging ik op internet lezen wat de gevolgen waren, ik las dat er elk jaar mensen overlijden door wen eetstoornis, dit pakte mij en ik besloot te stoppen en gezond te gaan eten, dit bevalt me zo goed, ik eet elke avond lekker groenten met kip en meestal wat aardappeltjes uit de airfryer, of iets anders gezond, overdag lekker gezond eten, magere kwark met muesli of smoothie, fruit, sultana, gewoon gezonden dingen die je lijf nodig heeft en waardoor jij normaal oud kan worden en überhaupt oud KAN worden. Ik was zo bang om uit eindelijk een hart aanval of iets dergelijk te krijgen, ook las ik dat je onvruchtbaar kon worden door het braken, je lichaam heeft voedingstoffen nodig anders kan het niet normaal functioneren, probeer alsjeblieft te stoppen! En lekker gezond te eten!! Je gaat je zoveel beter voelen en gezonder!! Misschien kom je een beetje aan omdat je lichaam het niet meer gewend is maar zo wat?!? Je bent mooi zoals je bent en een beetje extra vet gaat er zo weer vanaf (op een gezonde manier zoals sporten en gezond eten) ik zelf ben gestopt zonder hulp, maar zodra je dat niet kan, ga hulp zoeken en stop ermee, het kan echt uit de hand lopen!!!! Ik gun dit niemand ....

Anoniem - Dinsdag 8 december 2020 21:23
Hoi, ik ben 12 jaar en wil heel graag een beetje afvallen (niet te veel ik weet wat er van komt) ik wou beginnen met overgeven maar omdat het niet lukte ben ik het gaan opzoeken maar door deze website en al deze verhalen ga ik het niet doen (ben ondertussen wel echt misselijk ) dus ik wil eigenlijk bedankt zeggen
Ocèana Destiny - Maandag 10 mei 2021 12:25
Hoi,

Ik heb geprobeerd me vinger in me keel te stoppen om over te geven, maar het lukt me niet om over te geven. Heeft iemand tips?
Irene - Team Proud2Bme - Maandag 10 mei 2021 13:51
Hey Oceana,

Zelf heb ik dat ook altijd gewild en baalde ik dat het niet lukte. Tot ik het op gegeven moment voor elkaar kreeg. Ik dacht eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor mijn negatieve zelf- en lichaamsbeeld, maar niks bleek minder waar. Ik kon niet stoppen met eetbuien en overgeven, mijn fysieke en mentale gezondheid gingen zo hard achteruit en de eetstoornis nam heel mijn leven over. Ik schrijf mijn verhaal hierover in deze blog: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Afvallen_door_te_braken

Ik weet hoe het is om zo ontevreden te zijn over je lichaam dat je er alles voor over hebt om het te veranderen, zelfs overgeven. Maar niet alles is het waard. We willen je graag helpen om weer lekkerder in je vel te zitten en goed voor je lichaam te zorgen. Want dat kan echt, ook - of juist - zonder overgeven! Meld je gerust aan op ons forum of kom eens langs in onze chat. Dat kan helemaal gratis en anoniem. We weten hoe het is en denken graag met je mee. Je bent niet alleen. Onze deur staat open. ♥
Ssman - Woensdag 26 mei 2021 00:01
Hahaha ik heb ook een tijdje zitten braken maar na een week of zo was ik te lui geworden en boeide het me niet meer. Ik dacht als ik niet dik wil worden moet ik maar minder eten eigen schuld dikke bult. Haha dus uit luiheid kan je ook stoppen;)