5 simpele vegetarische recepten

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, houd ik van eenvoudig koken. Het moet allemaal niet te ingewikkeld worden met verschillende kruiden en producten die ik nauwelijks ken. Ik eet geen vlees of vis, maar heb weinig moeite om dit te vervangen voor andere lekkere en gezonde ingrediënten. Kook ik een Hollandse pot met aardappelen en groentes, dan koop ik een vegetarische schijf bij de Appie. Ik vind het leuk om van vriendinnen eenvoudige vegetarische receptjes te krijgen zodat ik mijn kookkunsten weer wat uit kan breiden. Wie weet vind jij het daarom ook wel leuk als ik mijn 5 favoriete simpele vegetarische recepten met je deel. 

In deze blog deel ik 5 simpele vegetarische recepten die ikzelf regelmatig maak. Ik denk dat iedere maaltijd nog geen 20 minuten tijd kost om in elkaar te flansen. Lekker en makkelijk! Mijn favoriet is trouwens de vegetarische wrap, die kan ik bijna iedere dag wel eten! De foto’s zijn allemaal van mij en komen van onze Instagram pagina. Deel onder deze blog ook gerust jouw simpele vegetarische recepten, ik lees ze graag! ♥

1. Vegetarische #vanalleswat salade 
Deze vegetarische salade is een beetje afgeleid van de salade die ik ook at bij SLA in Amsterdam. Eigenlijk hoef je hiervoor weinig echt te bereiden, want je haalt het meeste gewoon uit een potje, pakje of zakje. Het enige wat je even warm hoeft te maken zijn de falafel balletjes, zoete aardappel en de couscous. Goed, voor onderstaand bord heb je het volgende nodig:

 • Humus
 • Couscous 
 • Zoete aardappel
 • Een zakje salade naar keuze
 • Een potje kikkererwten
 • Een potje bietjes
 • Een pakje falafel balletjes

2. Vegetarische wraps met avocado
Ook dit receptje is enorm eenvoudig en je hoeft er weinig voor te bereiden. Het enige wat je even warm hoeft te maken zijn de wraps en de vegetarische kipstukjes. De rest smeer en verspreid je op de verwarmde wrap… oprollen en genieten maar! Je hebt hiervoor het volgende nodig:

 • Wraps
 • Komkommer
 • Eventueel cherry tomaatjes
 • Pesto
 • Hummus
 • Rucola
 • Avocado
 • Vegetarische kipstukjes
 • Knoflooksaus

3. Pesto Pasta Salade
Weer zo’n simpel recept! Hiervoor moet je net wat meer koken en bakken dan de voorgaande twee receptjes. Je moet de pasta even koken, de groente even snijden en bakken, pesto erbij… samenvoegen en genieten maar! Je hebt hiervoor het volgende nodig:

 • Pasta
 • Courgette
 • Paprika
 • Eventueel broccoli
 • Kaas
 • Pesto
 • Cashewnoten of vegetarische kipstukjes

4. Vegetarisch kokosprutje
Dit recept is al wat ouder en heb ik ooit van mijn moeder gekregen. Het is snel te maken, maar ontzettend lekker én gezond! Je hebt hiervoor het volgende nodig:

 • Rijst
 • Sperzieboontjes
 • Cashewnoten
 • Een blikje kokosmelk
 • Prei 
 • Kerriepoeder/kruiden

5. Cashew Couscous 
Het laatste recept is ook zeker een aanrader. Je hebt er wel net even wat meer kruiden voor nodig, iets waar ik even aan moest wennen. Als je de kruiden eenmaal in huis hebt, is het wel een simpel en goedkoop receptje. J
e kunt in plaats van alle kruiden ook gewoon een zakje couscouskruiden kant en klaar halen. Je hebt voor dit gerechtje het volgende nodig:

 • Couscous
 • Cashewnoten
 • Paprika
 • Courgette
 • Korianderzaad
 • Uienpoeder
 • Gemalen komijn
 • Paprikapoeder
 • Zout
 • Peper
 • Beetje citroen

Enjoy! ♥

Weet jij nog een simpel vegetarisch receptje?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

36 reacties op “5 simpele vegetarische recepten”

 1. Scarlet, dit zien er mij hele lekkere receptjes uit! 😉

  Ik vroeg me wel af: Zijn noten een goede vleesvervanger?

 2. Ik ben ook een luie kok 🙂
  Een van mijn favorieten is:
  – een pakje vegareepjes (De groentenballetjes zijn trouwens ook lekker hier),
  – een pak voorgesneden roerbakgroenten,
  – Woksaus naar keuze
  – Couscous/rijst (Meestal couscous, omdat dat bij mij ongeveer even snel klaar is als de rest, i.p.v. dat je eraan moet denken om eerst de rijst te doen enzo.)

  Eerst de vega, als dat warm/gaar/whatever is de groenten, daarna de woksaus.
  Als laatste roer ik de rijst/couscous al in de wok zelf mee, zodat alles goed warm is/door elkaar zit/etc.

  Op een bord scheppen, klaar. 🙂

 3. Pasta met spinazie, cherrytomaten, geitenkaas, pijnboompitten en verder een uitje, knoflook en wat kruiden is ook heerlijk en makkelijk 🙂

 4. Nummer 4 klinkt heel lekker 🙂

 5. ik mis de hoeveelheden in de recepten en bij een paar ook de stappen hoe je ze moet maken.
  Ziet er verder heerlijk uit allemaal!

 6. Ik heb geen receptie om te delen,ik kook zo slecht en moeilijk
  , maar ik vind het fijn om deze makkelijke recepten te zien ook is het fijn dat je geen dure spullen ervoor hoeft te kopen.Nummer 4 lijkt mij echt lekker ,ga ik denk ik wel proberen te maken.Nummer 3 eigenlijk ook ☺

 7. @Plienelien
  Ik ook !

 8. Ik denk dat het er niet bij staat omdat er geen exacte hoeveelheden bij horen, dat maakt het juist lekker eenvoudig. Ik houd bijv van meer hummus dan knoflooksaus in een wrap maar jij misschien net andersom; die vrijheid hoort bij zulke gerechten.

  Ik ben ook gek op wraps, ik doe er ook iets knapperigs bij vaak zoals geraspte wortel of croutons. En ipv knoflooksaus doe ik liever iets minder scherps zoals yoghurtmayonaise. Zo lekker!

 9. Recept 1 is echt alles wat ik SUPER lekker vind. Zo simpel! Maar het bord ziet er echt prachtig uit. Kun je zo aan gasten serveren. Ik ga het onthouden en binnenkort maken. Dank je wel!

 10. Mjam! Ziet er echt superlekker en gemakkelijk uit! 🙂

 11. Vegetarische wraps en tacos zijn bij mij en mijn (niet vegetarische) vriend favoriet.
  De wraps doe ik met warme falafel en vender koude groengen als sla , cherrytomaat, paprika, komkommer/augurk en een lekker sausje. Meestal tzatziki of salsa saus

 12. Gebakken aardappels, vega vleesvervanger, wortels en doperwten uit een potje, fritessaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *