5 Favorieten van Nouska 4

Het is weer eens tijd voor mijn vijf favorieten. Vijf dingen die mij de afgelopen tijd blij hebben gemaakt, hebben opgevrolijkt en waar ik van geniet. Ik denk dat het goed is om stil te staan bij die dingen, omdat dit kleine lichtpuntjes kunnen zijn. Als het niet goed met je gaat, is het ook erg belangrijk om daar bij stil te staan. Heb je een eetstoornis of depressie, probeer dan ook eens jouw vijf favorieten te bedenken of te creëren, zodat je jezelf daardoor weer iets beter kunt voelen. Die van mij vind je hieronder ter inspiratie.

♥ Mijn moestuin
Op dit moment staat mijn moestuin in volle bloei en daar geniet ik echt heel erg van. Ik heb echt nog niet heel veel kunnen oogsten, maar alles wat ik eruit kan halen smaakt natuurlijk extra lekker. Ook vind ik het gewoon heel erg fijn om er een beetje mee bezig te zijn. Dode blaadjes weghalen, onkruid eruit plukken, water geven en daarna wat dingen proeven. Ik heb al wat aardbeien, tomaatjes, radijsjes, basilicum, peterselie, koriander, sla en spinazie uit mijn moestuinbak kunnen oogsten.

♥ Kokosolie
De laatste tijd probeer ik voor mijn verzorgingsproducten steeds meer voor natuurlijke varianten te kiezen. Ik gebruik als gezichtscrème alleen nog maar kokosolie. Ook smeer ik mij hiermee in en het werkt prima. Als het warm is, vind ik het wel een beetje te vloeibaar en dat is minder handig, maar ik vind het fijn dat ik iets dat gewoon uit de natuur komt op mijn huid kan smeren. Dat voelt veel gezonder en werkt eigenlijk net zo goed.

♥ Joel Baker
Deze muzikant ontdekte ik vlak voordat ik met vrienden naar Festival The Brave ging. Joel Baker maakt naar mijn idee liedjes die echt recht uit zijn hart komen. Hij is ontzettend muzikaal en ik vind zijn stem ook erg toch. Zijn muziek doet mij denken aan Nizlopi en daar ben ik ook gek op.

♥ Cursus Minimaliseer je leven in 4 weken
Jelle Derckx is acteur en minimalist. En dat stukje minimalisme beschrijft hij regelmatig op zijn blog lijstjes.info. Ik kijk hier regelmatig op en ben zelf erg geïnteresseerd in minimalistisch leven. Van Jelle mocht ik zijn cursus die hij heeft ontwikkeld en aanbiedt online gratis volgen. De cursus begon al stevig met een interessante opdracht over mijn rollen in het leven, mijn doelen en gewoontes. Erg interessant en ik heb er al meteen veel inzichten door opgedaan. Ik ben dan ook benieuwd wat er de komende weken zal volgen en zal er binnenkort een blog over schrijven, zodat jullie kunnen lezen hoe ik deze cursus heb ervaren.

♥ Trash is for Tossers
Lauren Singer leeft in NYC en probeert zo min mogelijk voor afval te zorgen. Eigenlijk heeft ze niet eens een prullenbak in huis, simpelweg omdat ze amper afval produceert. Ze volgt de lifestyle Zero Waste, waarmee ze de aarde zo goed mogelijk wil behandelen door zo min mogelijk afval achter te laten. Dit doet ze door duurzame materialen aan te schaffen, geen verpakkingen te kopen en veel te recyclen. De video over haar heeft me heel erg aan het denken gezet en me bewust gemaakt van al het afval dat ik produceer. Ik wil hier graag wat bewuster mee omgaan, maar moet nog even kijken hoe precies. Plastic tasjes heb ik al vervangen en ook waterflesjes koop ik niet, vanwege mijn dopper. Maar ik vind het een leuke uitdaging om er nog wat meer op te letten. Gelukkig zijn er ook steeds meer verpakkingsvrije winkels in aantocht. Ik hoop dat dat de komende jaren ook in mijn omgeving steeds meer komt.

Dit heeft mij geïnspireerd voor mijn laatste, bonusfavoriet toen ik een nieuwe tandenborstel aan moest schaffen. Ik heb bij de aankoop gedacht aan het milieu en gekozen voor een Humble Brush. Wanneer je deze ecologische tandenborstel koopt, wordt er ook eentje gedoneerd aan iemand in een arm land. Dubbel voordeel dus. Het is een soft tandenborstel en hij poetst prima!

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn favorieten te zien!

Wat zijn jouw lichtpuntjes of favorieten op dit moment?

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

33 reacties op “5 Favorieten van Nouska 4”

 1. Wat zie je er mooi uit! Leuke favorieten weer 🙂 xx

 2. Wat mooi dat je zo bewust leeft Nouska. Inspirerend. Ik probeer dat ook meer te doen, en ik gebruik ook bijna alleen natuurlijke verzorgingsproducten. Een favoriet die ik onlangs heb gekocht is de Face Wash van North America Hemp Co. Die ruikt heel lekker. Verder vind ik ‘Is what it is’ van She Keeps bees nu heel mooi.

 3. Ben heel benieuwd wat je van de cursus Minimaliseer je leven vindt.

 4. Leuk weer!
  Ik moest wel even nadenken deze keer voor mijn favorieten, maar hier zijn ze:

  -mijn snackbox-jes die ik laatst bij een heel leuke webwinkel heb gekocht. Ik moet steeds glimlachen als ik ze gebruik. Enerzijds omdat ze zo grappig zijn en anderzijds omdat ze zo leuk ingepakt waren toen ik ze kreeg.

  – mijn zelf opgeleukte notitieboekje. Daar schrijf ik graag in en het is heel leuk geworden met een foto erop.

  – de warmte van de zon die ik nu weer kan waarderen. Daar probeer ik me de laatste tijd echt weer bewust van te zijn.

  – m’n haar. Gek maar toch. Ben eindelijk naar de kapper durven gaan en nu ben ik daar best blij mee. Het voelt ook weer zo zacht.

  – wit brood met sinaasappelmarmelade. Iets nieuws wat ik nu durf te eten. En ik eet het best vaak. Van het merk dat Nouska ook zo lekker vindt.

  Dat waren die van mij.
  Liefs

 5. Jaaa! Lauren Singer is echt geweldig. Ik probeer zelf ook zero waste (niet waist ;)) te leven en het gaat me eigenlijk best goed af (ik heb ook geen vuilnisbak meer nodig). Het enige moeilijke vind ik om geen sojayoghurt te eten. Het zelf maken van yoghurt doe ik soms, maar kost wel meer tijd (ik moet ook zelf de melkvervanger maken) en je moet opletten dat het fermenteren goed gaat (regelmatig roeren). En aangezien ik veganist ben ga ik ook niet over op gewone yoghurt/het kopen van koemelk bij een boer. Aan de andere kant zijn fruit en groenten redelijk gemakkelijk onverpakt te krijgen, evenals brood noten en peulvruchten dus verder vind ik het helemaal niet moeilijk.
  Al met al voelt deze leefstijl wel echt goed. Ik denk dat je als veganist en ook nog door zero waste te leven je echt de kleinste voetprint op de aarde hebt.

  Anyway, leuk om te zien dat jij je er ook voor interesseert Nouska!

 6. Je straalt, Nouska!

 7. Wauw nouska,

  Super dit weer te lezen. Je ben zo’n mooi en inspirerend mens!
  Dit zet mij ook weer erg aan he denken. Super bedankt!

 8. Leuk en inspirerend, voor het minimalisme, goed bezig, voorbeeld!

 9. Is kokosolie niet heel vet voor je huid Nouska? Ik ben namelijk ook al een tijd op zoek naar natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten, maar heb tot op heden niets gevonden.

 10. Dat dacht ik eerst ook, maar dat valt mee. Je gebruikt maar heel erg weinig. 🙂

  Liefs Nouska

 11. Heerlijk kokosolie!!! En je hebt inderdaad maar weinig nodig. Wat een inspirerende favorieten heb jij! Je bent zo bewust bezig met dingen als minimaliseren, pure producten, mooie dingen zoals de tandenborstel. Ik denk dat je hierdoor ook heel dicht bij jezelf komt, en innerlijke rust ervaart. Iets om over na te denken weer. xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *