15x meer waard dan FB like

Als je 15 jaar geleden had gezegd dat je even een foto ging maken voor op Social Media, was je waarschijnlijk heel raar aangekeken. Inmiddels is het maken van foto’s voor op je Facebook of Instagram account helemaal niet zo vreemd meer. We leven inmiddels in een wereld waarin het normaal is om even snel iets te doen voor op Facebook. Als je ergens bent waar het heel mooi is of waar je iets heel lekkers eet, voelt het soms zelfs vreemd om geen foto te maken.

Ik herken het wel.. het willen delen van mooie momenten. Ik heb dat vroeger al gehad als ik bijvoorbeeld zonder mijn ouders op vakantie ging of juist zonder mijn vriend. Ik wilde dan mooie en bijzondere dingen vastleggen en dit kunnen delen met belangrijke mensen uit mijn omgeving die hier niet bij waren. De snelle opkomst van Social Media heeft dit fenomeen echter verplaatst…naar het delen van real life naar online.

Bron

Veel mensen besteden heel wat tijd aan Facebook, zijn constant bezig met het plaatsen van updates en foto’s en het checken van likes en reacties. Zonde! Want er zijn zoveel dingen veel belangrijker. Hoe belangrijk is het nou hoeveel likes je krijgt op een foto? Wat betekent dat eigenlijk? Misschien is een like wel gebaseerd op een simpele interpretatie of zijn er mensen die altijd van alles liken of juist mensen die dat nooit doen wat niet betekent dat diegene het niet goed vind dat jij je diploma hebt gehaald.

Er zijn zoveel dingen die een beter gevoel geven en zoveel meer zeggen dan de likes op Facebook. Door daar zoveel mee bezig te zijn kun je onnodig teleurgesteld worden en je mist heel wat van de ‘echte’ wereld. Hieronder een aantal dingen die zoveel waardevoller zijn en beter voor je zijn dan een like op Facebook. Probeer je hier wat meer op te focussen.

♥ Een compliment krijgen
Een like op Facebook kan gezien worden als een compliment en ergens is dat ook wel zo. Het betekent natuurlijk ‘vind ik leuk’. Maar hoeveel waarde kun je daar nou eigenlijk aan hechten? Mensen kunnen al liken zonder dat ze echt goed kijken naar wat je eigenlijk gepost hebt. Ik hecht zelf veel meer waarde aan complimenten die ik van iemand krijg, gewoon in real life. Het zijn er dan misschien niet 10 in 1x, maar het heeft een veel grotere waarde en meer impact. Iemand neemt de moeite om dat tegen je te zeggen.

♥ Een compliment geven
Niet alleen een compliment krijgen, maar ook een compliment geven kan heel fijn voelen. Doe dit eens wat vaker. Je zal merken dat het gewaardeerd wordt en dat het ook wat doet met jouw gevoel.

♥ Jezelf een compliment geven
Je kunt natuurlijk wachten totdat jij een keertje een complimentje van iemand krijgt, maar je kunt jezelf ook een complimentje geven. Ik weet zeker dat er genoeg is waar jij een complimentje voor verdient en waarschijnlijk geef je jezelf die te weinig. Probeer dit wat vaker te doen, bijvoorbeeld minimaal 1 keer per week en bouw dit op naar 1 keer per dag.

♥ Quality time met belangrijke mensen
Je kunt virtueel heel veel contact hebben met mensen, maar het is toch wel heel anders dan echt contact met mensen om wie je heeft. Natuurlijk kan het ook fijn zijn om mensen te spreken via Social Media waar je anders het contact mee zou verliezen, maar vergeet niet dat juist die tijd offline ook minstens net zo belangrijk is.

Bron

♥ Knuffelen met je huisdier
Het knuffelen met je huisdier kan ook zoveel meer liefde geven dan een like op Facebook. Ik word er in ieder geval heel erg blij van, zeker als ik merk dat mijn katten op mij reageren en hier blij van worden.

♥ Lachen
Lachen is iets wat denk ik bij iedereen wel voor een goed gevoel zorgt. Misschien niet voor heel lang, maar in ieder geval voor dat moment. Deze momenten zijn goud waard en niet te vergelijken met een simpele like op Facebook.

♥ Een goed gesprek
Wat mij ook altijd goed doet, is een goed gesprek. Dit kan over vanalles gaan en met iedereen zijn. Een gesprek waar je energie uit haalt, waardoor je verder komt met iets, waarin je herkenning vindt of waar je gewoon een goed gevoel aan over houdt.

♥ Relaxen na een drukke dag
Wanneer ik het heel druk heb, kan ik enorm uit kijken naar relax momentjes. Momentjes voor mijzelf, ontspanning en even helemaal niks hoeven doen. Dit zijn wel de momenten waarop veel mensen hun timeline op Facebook of hun Instagram doorscrollen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat dan ook vaak wel doe, maar meer omdat ik moe ben en dit eigenlijk automatisch gaat. Niet om weer iets te delen en reacties te checken.

♥ Genieten van lekker weer
In plaats van het staren naar je telefoon of beeldscherm is het een veel beter idee om lekker te genieten van een mooie omgeving of lekker weer. Het is er, en het gaat ook weer weg.. geniet ervan!

♥ Binnen genieten van de regen
Je kan buiten genieten van het heerlijke weer, maar binnen genieten van de regen is misschien wel net zo fijn. Ik vind het in ieder geval heerlijk!

♥ Mooie foto’s maken
Mooie foto’s maken kan een goed gevoel geven. Soms zie je van die plaatjes die je altijd wil blijven herinneren en dan is een foto vaak handig omdat beelden uiteindelijk toch vervagen in je herinnering. Maar doe het voor jezelf of om te delen met vrienden en familie, maar niet omdat je nou eenmaal vindt van jezelf dat je iets op Facebook moet zetten en moet delen met mensen die je in het echte leven eigenlijk niet eens spreekt. Er komt dan ook een soort druk op te staan terwijl het gewoon leuk hoort te zijn om foto’s te maken en dat je het niet doet om het te doen.


♥ 
Tevreden terug kijken op een fijne dag
In plaats van een nieuwe update plaatsen met alles wat je die dag hebt gedaan, kun je ook zelf terugkijken op een fijne dag. Dit voelt goed en geeft je ook een voldaan en tevreden gevoel. Daar heb jij geen likes van anderen voor nodig.

♥ Een brief of kaart schrijven
Iets voor een ander doen, een complimentje geven of bijvoorbeeld een kaartje sturen, kan heel veel betekenen. Niet alleen voor de ander, maar ook voor jouw eigen gevoel en jullie relatie. Schrijf af en toe eens een kaartje of een brief naar iemand anders. Dat is natuurlijk ook een stuk persoonlijker dan een comment op Facebook of Instagram.

♥ Iemand verrassen
Iets waar ik altijd heel blij van word en waar ik een heel goed gevoel van krijg, is een ander verrassen. Al heb ik alleen maar een klein cadeautje voor iemand gekocht of goed nieuws wat ik kan vertellen. Het verrassen van iemand en vooral de aanloop er naartoe geven mij heel veel energie.

♥ Een goed boek lezen en je favoriete muziek luisteren
Andere dingen die veel beter kunnen zijn dan je tijd online besteden, zijn dingen als een goed boek lezen en je favoriete muziek luisteren. Het kan je helpen met ontspannen, het kan je inspireren en zorgen voor een goed gevoel.

En zo zijn er vast nog veel meer dingen die zoveel beter voelen dan je bezig houden met de likes en comments op Social Media. Ik merk zelf dat ik een stuk minder op Facebook zit en dat bevalt me heel goed.

Hoeveel waarde heeft een Facebook like of comment voor jou?
En wat is jouw aanvulling op het bovenstaande lijstje?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *