10 tips voor wenkbrauwen epileren

Zoals de meeste vrouwen wel weten, zijn wenkbrauwen erg tekenend voor ons gezicht. Je uitstraling kan heel anders zijn door een andere vorm in je wenkbrauwen. Dit zorgt ook direct voor druk wanneer het gaat om je wenkbrauwen epileren. Omdat mijn eigen wenkbrauwen ongelijk zijn en op een ander punt beginnen, vind ik mijn eigen wenkbrauwen epileren best moeilijk. In combinatie met mijn ongeduld zorgt dit ervoor dat ik met enige regelmaat mijn wenkbrauwen laat epileren bij de schoonheidsspecialiste waarna ik ze vervolgens zelf weer kan bijhouden. Een perfecte oplossing voor mij!

Wenkbrauwen epileren bij anderen lukt mij dan weer wel. Ik denk ook dat dit te maken heeft met het op een andere manier zien en dat ik één keer mijn wenkbrauwen verpest heb waardoor ik wat voorzichtiger ben hiermee. Ik heb wel veel geleerd over wenkbrauwen epileren omdat het mij regelmatig is uitgelegd en ik ook wel geleerd heb van mijn fouten.

Bron

1. Gebruik een goede spiegel
Om je wenkbrauwen te epileren is het allereerst belangrijk om een goede spiegel te gebruiken. Ik koos altijd voor een vergrotende spiegel, maar dit verandert je zicht waardoor je het perspectief kwijt kunt raken. Je ziet het dan wel allemaal beter, maar je zal ook sneller teveel haartjes weghalen.

2. Zorg voor goed licht
Als ik zelf mijn wenkbrauwen epileer, zet ik mijn spiegeltje meestal in het raamkozijn. Dan krijg ik daglicht in mijn gezicht en kan ik precies zien welke haartjes ik moet verwijderen. Een goede lamp kun je natuurlijk ook gebruiken, maar ik zie het zelf eigenlijk het beste bij daglicht. Epileer niet met teveel of te weinig licht.

3. Gebruik geen onnodige producten
Less is more. Je hoeft niet allerlei crèmes en andere dingen in je wenkbrauwen te smeren. Onnodige producten gebruiken kan namelijk juist een ongewenst effect hebben, zoals het afbreken van de haartjes of het in de weg zitten van de haargroei.

4. Knippen is lang niet altijd nodig
Uitstekende langere wenkbrauwhaartjes kun je bijknippen maar wees voorzichtig. Je kunt behoorlijk wat verpesten met de schaar en het grootste gedeelte van de vrouwen hoeft niet eens haar wenkbrauwen bij te knippen. Wil je dit wel doen? Borstel dan je wenkbrauwhaartjes omhoog en knip alleen de haartjes bij die uitsteken. Als je de haartjes te kort knipt en terug borstelt, heb je kans dat het er heel gek uit ziet en dat er een soort gaatjes ontstaan.

5. Zorg voor een goed beginpunt
Er kan heel lastig zijn om te bepalen waar je wenkbrauw moet beginnen. Veel vrouwen hebben daar allerlei vragen over. Eigenlijk is het helemaal niet zo lastig (mits je wenkbrauwen goed groeien en niet al per definitie op een ander punt beginnen, net als die van mij). De afstand tussen je wenkbrauwen moet in principe gelijk zijn aan de afstand tussen je ogen. Om het beginpunt van je wenkbrauwen te bepalen kun je op een makkelijke manier een potlood verticaal langs je neus leggen. Je wenkbrauw begint op dat punt waar je potlood je wenkbrauw kruist. Je kan het markeren met oogpotlood aan beide kanten en dan eens in de spiegel kijken en bedenken hoe dit eruit zou zien.

Bron

6. Pas op met epileren boven de wenkbrauw
Je wenkbrauwen hebben een natuurlijke vorm en die is er niet voor niks. Natuurlijk kun je het wat aanpassen en in model brengen door het onder de wenkbrauwboog te epileren maar er wordt vaak aangeraden om de haartjes boven de wenkbrauwboog niet weg te halen omdat dit de natuurlijke vorm van je wenkbrauw kan aantasten. Wanneer hierin iets fout gaat, kan dit voor een heel andere uitstraling zorgen. Zwevende haartjes weghalen kan wel, maar wees extra voorzichtig.

7. Goed wenkbrauwpotlood
Je hoeft je wenkbrauwen niet per se bij te tekenen. Ik heb wel een wenkbrauwpotlood maar gebruik het eigenlijk nauwelijks omdat ik van mijzelf best volle wenkbrauwen heb maar de echte reden is…. omdat ik er gewoon niet zo goed in ben. Als mijn zus het bijvoorbeeld bij mij doet, vind ik het best mooi. Maar ik moet er zelf nog even op oefenen. Ik vind het bij veel vrouwen wel mooi staan, mits het goed is getekend. Bij het kopen van een wenkbrauwpotlood is het van belang dat je de goede kleur kiest die past bij de kleur van je eigen wenkbrauwen. Kies voor maximaal een tint donkerder. Je kunt het beste even naar een winkel als Ici Paris of de Bijenkorf om je te laten adviseren en het uit te proberen.

8. Vraag iemand anders om hulp
Wanneer je van jezelf weet dat je niet goed bent in het epileren van je wenkbrauwen, is het goed om hier hulp bij te vragen. Al is het alleen maar om tijdens het epileren even te vragen hoe iemand anders het ziet en of er nog iets weg moet aan een bepaalde kant. Dit deed ik ook altijd. Ik vroeg dan aan mijn moeder of het nog recht was. Iemand anders ziet dat toch op een andere manier. Als ik mijn zus zie, epileren we ook weleens elkaars wenkbrauwen. Nog makkelijker!

9. Niet teveel weghalen
Teveel weghalen is een gevaar bij epileren. We halen namelijk al snel te veel weg en dat is zonde. Wanneer dit gebeurt, geen paniek! Alleen is het goed om te onthouden dat die haartjes niet weg moesten zodat je ze weer kan laten groeien en niet de volgende keer weer weghaalt. Als je vaak veel haartjes weg haalt, groeien er op gegeven moment minder terug.

Bron

10. Laat je niet teveel beïnvloeden door trends
De ene keer zijn heel dunne wenkbrauwen in en de andere keer zie je overal ineens grote borstelige wenkbrauwen. Laat je niet teveel leiden door trends op dit gebied. Zoals eerder gezegd; als je kiest voor heel dunne wenkbrauwen en dus regelmatig veel haartjes weg haalt, groeien er op gegeven moment minder haartjes terug. Daarnaast passen ook niet alle trends bij elk gezicht. Je kunt het dan beter houden bij wat bij jouw gezicht past en wat jij mooi vindt.
Ondanks dat ik deze tips wel toepas en mijn best doe, vind ik epileren alsnog best lastig. Ik ben heel benieuwd naar jullie tips.

Wat is jouw tip om je wenkbrauwen te epileren?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

9 reacties op “10 tips voor wenkbrauwen epileren”

  1. Handige tips. Ik vind het ook best moeilijk en de haartjes groeien zo snel terug.

  2. Ik vind dit echt zo moeilijk,ik laat het daarom toch maar af en toe door de schoonheidsspecialiste doen ! Misschien kan ik met deze tips wel proberen het zelf beter bij te houden.

    .

  3. Fijne blog! Heb atm epileer struggles.. Mn moeder heeft weinig tijd, dus toch zelf doen dan maar haha! Heb zelf een wenkbrauw die een soort kruin heeft waardoor er een hele rare “pluim” halverwege mn wenkbrauw zit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *