Wat doe jij aan intieme verzorging

Als ik op vakantie ga, neem ik vaak mini’s mee van mijn shampoo, douchegel, facewash en cremespoeling. Soms koop ik deze in flesjes en een andere keer vul ik zelf lege flesjes met mijn favoriete producten. Ook een klein flesje Lactacyd gaat mee in mijn toilettas. Ik wil niet alleen mijn haar, gezicht en de rest van mijn lichaam wassen met de juiste producten, maar ook af en toe gebruik maken van iets dat er speciaal is voor de intieme zone van mijn lichaam.

Omdat bij iedere levensfase van de vrouw de natuurlijke balans van de intieme zone door hormonen kan veranderen, heeft Lactacyd hiervoor speciale producten. Zo zijn er producten voor jonge meiden, maar ook producten voor zwangere vrouwen of producten die fijn zijn om te gebruiken tijdens de overgang. En houd je niet zo van een wasgel, dan is er ook een mousse.

Ik kende zelf eigenlijk alleen de wasemulsie van Lactacyd. Ik gebruik deze zo nu en dan. Vooral in de zomer, wanneer het warm weer is of als ik ongesteld ben, vind ik het extra fijn om mezelf helemaal te wassen en dus ook iets te gebruiken voor het gebiedje tussen mijn benen. Ik gebruik nu een neutrale wasgel van Lactacyd en ben eigenlijk ook wel benieuwd naar andere producten.

Heb je een gevoelige huid, dan is er nu ook een wasgel speciaal voor jou. Net als alle andere wasgels van Lactacyd, is ook deze zeepvrij en bevat hij geen parfum. Ook is er een verfrissende lijn met een wasgel en verfrissende tissues. Deze lijn bevat producten met een frisse menthol geur en natuurlijk melkzuur dat de natuurlijke balans van de vagina respecteert en behoudt. De tissues zijn per stuk verpakt en dus ideaal om mee te nemen in je handbagage of strandtas. Zo kun je jezelf ieder moment tijdens een warme dag even opfrissen.

Je intieme zone wassen met gewone douchegel of zeep is niet goed voor de pH waarde en kan ervoor zorgen dat je jeuk krijgt of zelfs een schimmelinfectie. En dat is echt geen pretje op vakantie. De producten van Lactacyd geven je de mogelijkheid om jezelf toch te kunnen wassen op deze intieme plek met een wasgel, zonder dat deze de boel verstoort. Lactacyd houdt de pH waarde op een goede hoogte en houdt je fris en hygiënisch.

In samenwerking met Lactacyd

Wat doe jij aan de verzorging van je intieme zone?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

132 reacties op “Wat doe jij aan intieme verzorging”

 1. Helemaal niks. Met water afspoelen is toch ook genoeg? 🙂

 2. Gezond eten, niet teveel rommel eten, goed afvegen na het toilet en iedere dag douchen is veel beter dan al die producten voor je lichaam

 3. Ben hier te skeer voor 😛 dat onderbroekje is wel übercute

 4. hoor alleen maar dat je er schimmelinfecties van krijgt. 1x uitgeprobeerd en idd… nee ik gebruik zoiets niet 🙂 bah

 5. Mijn huisarts heeft me eens verteld dat je je intieme zones niet moet wassen met shampoo, ook geen speciale shampoo omdat het alsnog de PH-waardes verstoort. Water was voldoende, volgens haar … dus dat doe ik nu maar.

 6. Ik gebruik dit altijd. Vind het zo’n vies idee om dat met alleen water te wassen.

 7. Ik snap niet waarom je dit zou gebruiken… als het goed is stink je niet als je elke dag doucht. je blijft toch je eigen flavour behouden hoef geen menthol fanny haha. Nee ik blijf puur natuur en was het elke dag goed met warm water. Nooit ergens last van gehad. Als je trouwens toch een schimmelinfectie hebt, omdat je dit of andere zeep hebt gebruikt, neem dan een eetlepel olijfolie en smeer dat er op. Wondermiddel schijnt het te zijn. Laat je niet gek maken door reclames, er is niks mis met warm water en geen dure onzin zoals dit.

 8. Gebruik het zelf niet. Lijkt me wel fijn om een keer te proberen. Wilde je even vertellen dat ik vindt dat je dit keurig netjes ebt geschreven! ( had ook niet anders verwacht hoor maar toch 😉)

 9. @ ladieda: hahaha menthol fanny! Ja ik gebruik ook niks eigenlijk, maar idd wel keurig geschreven 🙂

 10. Ik ook alleen water.. maar wil het eigenlijk wel eens proberen! 🙂

 11. Lactacyd en alle andere producten (ook al zijn ze speciaal ontwikkeld voor de intieme zone) zijn ontzettend slecht voor je. Het beste is om gewoon te wassen met water. Mocht je toch iets willen gebruiken als Lactacyd, wordt aangeraden dat heeel heeel af en toe te doen omdat je ook met dit spul meer kans hebt op een vaginale schimmel infectie.

  Het beste is dus gewoon ouderwets met lauw/warm water.

 12. Alleen water vind ik meer dan voldoende. Ook met speciale pH kan ik me niet voorstellen dat het goed voor je is. Van de baarmoeder, langs het geboortekanaal tot aan de uitgang bevindt zich (als het goed is) een speciale barrière van bacteriën, die een nog ongeboren kindje moet beschermen tegen infecties van buitenaf. Door die weg te spoelen met chemische troep en een mentholgeurtje in de plaats te stoppen, maak je het je lichaam wel een stuk moeilijker om de vaginale flora te behouden. Die zit er echt niet voor niets! Van mij mag hij er lekker blijven zitten, aangezien ik weet wat het met je lijf doet op het moment dat flora’s niet in orde zijn (in je darmen bijvoorbeeld). Afspoelen met water is voor mij dus goed genoeg.

  Leuk dat Lactacyd graag reclame wil maken op Proud (en het staat er netjes bij!), maar, nee. Overigens, maar dat is weer een andere discussie, weet ik niet of ik deze manier van reclame maken erg verantwoord vind. Jonge meiden zien jullie van de redactie veelal als voorbeeld (lees allerlei reacties maar). Reclame dan presenteren alsof jullie het zelf gebruiken (is misschien ook wel echt zo, maar dan nog), kan een hoop invloed hebben, nog veel meer dan wanneer het rolmodel niet aanwezig is (dus: gewoon reclame, niet “verstopt” in een ervaringsverhaaltje “kijk, dit doe ik”). Fijn voor Lactacyd in dit geval, maar ik vind het voor mezelf ten koste gaan van de onafhankelijkheid van Proud. Nogmaals, netjes dat het erbij staat, maar ik betwijfel of je dit soort reclame moet willen op een site die is opgezet vanuit een zorgperspectief (en zelfs vanuit een zorginstelling). Ik vind het niet passend.

 13. Ik gebruik het zo nu en dan wel. Vooral als het warm is of als ik het idee hebt dat er toch geurtjes zijn ontstaan. En ik vind het ontzettend fijn. Op vakantie gebruik ik doekjes (niet die in deze blog, wel van hetzelfde merk)

  Ik ben ontzettend te spreken over deze producten, zou ze echter niet iedere dag gebruiken. Alleen bij extreme warmte, geurtjes en ongesteldheid, etc. 😉

 14. ^ Eens met anoniem

 15. De grootst mogelijke onzin dit.. Gewoon wassen met water is prima!

 16. Heb dit korte tijd gebruikt & had direct een schimmelinfectie te pakken. Is idd niet goed en verstoort de balans.

 17. Als je gezond bent, is dagelijks wassen met water voldoende. Als je niet gezond bent (bijvoorbeeld een schimmelinfectie hebt), ga je naar de huisarts. Van dit soort producten krijg je juist schimmelinfecties.

  Blij om te lezen dat de meeste anderen die een reactie hebben achtergelaten er hetzelfde over denken.

 18. Ik merk ook dat ik boos word van het idee dat je vagina naar menthol zou moeten ruiken. Echt de grootst mogelijke onzin.

 19. Oh, en Heel Erg Eens met Anoniem, die dit zei:

  Leuk dat Lactacyd graag reclame wil maken op Proud (en het staat er netjes bij!), maar, nee. Overigens, maar dat is weer een andere discussie, weet ik niet of ik deze manier van reclame maken erg verantwoord vind. Jonge meiden zien jullie van de redactie veelal als voorbeeld (lees allerlei reacties maar). Reclame dan presenteren alsof jullie het zelf gebruiken (is misschien ook wel echt zo, maar dan nog), kan een hoop invloed hebben, nog veel meer dan wanneer het rolmodel niet aanwezig is (dus: gewoon reclame, niet “verstopt” in een ervaringsverhaaltje “kijk, dit doe ik”). Fijn voor Lactacyd in dit geval, maar ik vind het voor mezelf ten koste gaan van de onafhankelijkheid van Proud. Nogmaals, netjes dat het erbij staat, maar ik betwijfel of je dit soort reclame moet willen op een site die is opgezet vanuit een zorgperspectief (en zelfs vanuit een zorginstelling). Ik vind het niet passend.

 20. Niet goed voor je, om dit te gebruiken. Jammer dat er reclame voor gemaakt wordt op een site als deze!

 21. Ook eens met Anoniem en Stella,
  Ligt het aan mij of gaan steeds meer artikelen het doel van de site voorbij….

 22. Is het alleen met warm water niet genoeg?! Met je daaronder perse naar speciale producten moeten ruiken straks krijg van die product nog een schimmel infectie wat een reclame

 23. Hahaha, Stella!
  Ja ik ben het dus ook eens met alles wat Anoniem schrijft.

 24. Lactacyd is inderdaad niet goed voor je intieme zone, heb ik geleerd van mijn gynaecoloog en fysiotherapeute. Het advies is het om met lauw water (dus zelfs niet warm) te wassen.

 25. Ergens vraag ik me af waarom dit product nog bestaat als ‘t niet zo goed blijkt te zijn…

 26. Ik vraag me dan wel af waarom je dit op internet zou zetten.

 27. oh jeetje, dit is wel heel toevallig. Ik had het gister nog met paar vrienden over lactacyd, omdat ze dat voor de grap aan een leraar hadden gegeven haha.

 28. Onnodig. Jezelf wassen met water is voldoende en er is geen enkele reden om met ‘wasgel’ aan de gang te gaan. Belachelijk dat proud hier reclame voor gaat maken.

 29. Maanmeisje, vanwege de commercie misschien? 😉

  Voor mij na het spoelen een washandje met water en een druppel tea tri olie.

 30. Ik gebruik dit altijd ik vindt het gewoon een fris idee!!!

 31. Gezondheid gaat voor commercie, toch :-)?

 32. hahaha die onderste foto 😀
  Wel handig!

 33. Misschien een rare vraag maar is dat spul om de buitenkant te wassen of de binnenkant? Vraag ik me al een tijdje af want in de sportschool hangt hier ook reclame voor.

  Zelf was ik altijd (de buitenkant dus) met water en een klein beetje douche gel. Ik hen het gevoel dat het met alleen water toch naar gaat ruiken na een tijdje.

 34. Onderin staat ‘met samenwerking van Latacyd. ‘
  Dus ik neem aan dat jullie er reclame in dit geval van maken, dan een officiële blog met wat jullie ervan vinden.

  Dit vind ik persoonlijk erg jammer, want met een beetje research (op internet, maar ook dokter) wordt er aangeraden om het niet te doen.

 35. Ik gebruik het af en toe, idd vooral als het erg warm weer is. Moet eerlijk zeggen dat de reacties met ‘jammer dat het gewoon reclame is’ wel een beetje vreemd zijn. Je kunt niet verwachten dat een site als proud kan bestaan zonder ergens inkomstenbronnen te hebben..

 36. Eens met Anoniem!

  Water is genoeg, dus ik gebruik alleen dat.

 37. Reclame is tot daar aan toe, maar ik vind dit beinvloeding van een (toch wel kwetsbare/beinvloedbare) doelgroep!

 38. Ik ben het ook eens met Anoniem en Stella.

 39. Ik ben wel benieuwd naar jullie (redactie) reactie op de berichtjes hier, met name van Anoniem en Stella.

 40. Alleen wassen met water is genoeg. Je hebt niets speciaals nodig voor die intieme zone, het is enkel een reclamegedoe.

 41. Ik heb nu toevallig wat staan van een ander merk, Chilly. Ben er zelf tevreden mee. Er zijn ook gels en doekjes zonder menthol. T geeft mij een fris gevoel na het douchen en de doekjes zijn inderdaad erg handig als het warm is, in de sportschool of als ik ongesteld ben.

 42. gebruik het al een paar maanden. Voel me er erg schoon bij en niks van opgelopen 😉

 43. Is dit reclame, of meen je dit Nouska?
  Ik heb ook vaak gehoord, dat dit soort producten juist niet goed zijn voor je

 44. Ik ben 13 en scheer al mijn schaamhaar volledig af, dan was ik mij met sunlicht zeep . Zo ben ik steeds zeer proper. Ik scheer mij wekelijks. Die zeep is heel goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *