Wat betekent plus size model?

We hebben het al vaak mogen lezen in reacties op artikelen over Plus Size modellen: ‘Maar dat is toch geen plus size?’ ‘Als dat plus size is, dan ben ik een olifant!’ ‘Maar zij is toch helemaal niet dik?’ …en ga zo maar door. Een Plus size model betekent binnen de fashion industrie enkel dat iemand maat 38 of meer heeft. Plus size staat dus niet voor dik of voor overgewicht. Vandaag kwamen we een video tegen op Nsmbl waarin plus size model  Danielle van Grondelle uitlegt wat de betekenis achter de naam plus size.

Dit is trouwens geen op zichzelf staande video. Nsmbl heeft een portrettenserie ‘Women Who Rock’ waarin vijf vrouwen die hun geld verdienen als plus size modellen aan het woord komen. Zij vertellen ook waarom de term plus size voor hen geen belediging is. Onderstaand kun je in ieder geval de video kijken met plus size model Danielle van Grondelle.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

6 reacties op “Wat betekent plus size model?”

  1. Raar dat je als plussize model geen plussize kleding draagt. Dan ben je toch eigenlijk een “normaal model” ? De hele betekenis van die term slaat nergens op, als je het mij vraagt.

  2. Wat een goed filmpje en wat legt het ze mooi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *