Waarom moet Selena Gomez zich verantwoorden voor haar gewichtstoename?! | Proud Podcast

Hey, Irene hier! Anne is helaas ziek – poeh, het heerst weer behoorlijk he? – en daarom klets ik vandaag in mijn eentje de oren van jullie kop. Omdat ik nu alleen ben en Anne degene is die de podcasts meestal zo goed voorbereidt met de vraagstickers en reacties via Instagram, is de podcast een klein beetje anders, maar ik had wel een interessant onderwerp, waar ik mijn gedachtes even op los wilde laten. Het was me namelijk ter oren gekomen dat Selena Gomez, na veel haatreacties over haar gewichtstoename, op TikTok een uitleg heeft gegeven over waarom dat zo is gekomen. Selena heeft namelijk SLE (systemische lupus erythematodesen; een auto-immuunziekte) en de medicatie daarvoor, zorgt ervoor dat ze veel vocht vasthoudt. Nou, daar vind ik wel wat van, want wat vind ik die haatreacties ellendig. Waarom moet Selena zich überhaupt verantwoorden voor haar lichaam? En hoe kan je zelf omgaan met opmerkingen over je gewicht?

Het zal de Proud Podcast niet zijn of er is toch iets niet helemaal lekker met het beeld en geluid, haha. (Lesje loslaten voor mij dit.) Dat valt vooral op wanneer het geluid in een deel van de podcast ineens een stuk beter is, dus volgens mij luistert het al met al gelukkig goed weg. We live, we learn; en wat het beste werkt, staat bij deze genoteerd. Volgende week weer een nieuwe podcast met z’n tweetjes. Houd onze Instagram-story’s in de gaten op maandagmiddag en dinsdagochtend, want dan worden de vraagstickers en polls meestal gedeeld. Of laat ons weten wat jij graag in de podcast terug zou willen horen. En voor nu: praat gerust mee in de reacties of kom langs op ons forum en in de chats, als je iets wilt vragen of bespreken!

De podcast is ook te beluisteren op Spotify  ♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

3 reacties op “Waarom moet Selena Gomez zich verantwoorden voor haar gewichtstoename?! | Proud Podcast”

  1. Dankjewel! Bijzonder stukje en herkenbaar, want ik ben er ook veel tegenaan gelopen.

    Of je nu dun of dik bent of gewoon normaal, commentaar, of onhandige complimenten helpen niet mee. En uiteindelijk kan je er soms maar weinig aan doen.
    Ik had medicatie waardoor ik zwaarder werd, vocht vasthield maar ook gewoon echt in gewicht aankwam. Na uitleg snapte mensen het soms wel, maar het heeft zoveel tijd gekost!
    Nu ik ben gestopt met die medicijnen zien mensen het verschil, maar ook daarin moet ik dus weer uitleggen waarom dat is. Heel irritant. Maar heb er wel van geleerd, want inderdaad gewicht zegt niks over mij, en al helemaal niet over hoe ik me voel of wat ik heb bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *