Vrouwelijke atleten hebben geen borsten

Heb jij wel eens een vrouwelijke atlete gezien met grote borsten? Waarschijnlijk niet, want volgens een artikel in Dailymail blijken atletes zich in allerlei bochten te wringen om zo min mogelijk borsten te hebben. Grote borsten zouden namelijk hun carrière in de weg staan. Borsten worden verkleind of er wordt voor gezorgd dat de borsten zich überhaupt nauwelijks ontwikkelen.

Het sporttijdschrift ESPN beschrijft dat turnsters zichzelf uithongeren om de groei van de borsten tegen te gaan. Ook wordt er veel geld neergeteld voor het door middel van plastische chirurgie laten verkleinen van de borsten. Professioneel vechtster Ronda Rousey verloor haar wedstrijd omdat ze tijdens het gevecht een bandje van haar BH omhoog moest doen. Op dat moment werd ze door haar tegenstander hard geraakt in haar borststreek en verloor ze het gevecht. “Ik werd in mijn borststreek gestampt tijdens deze zet. Je ziet geen grote borsten op de Olympische Spelen en dat is met een reden.”

bron foto

Volgens schrijftster Joan Ryan (Little girls in pretty boxes) eten topturnsters veel te weinig om zo hun menstruatie en borstgroei uit te stellen. Volgens haar kan je niet op topniveau presteren wanneer je een vrouwelijk lichaam hebt. Je kunt daarom maar het beste zo lang mogelijk nauwelijks borsten hebben. Ook bij golf, speerwerpen en hockey op hoog niveau schijnen vrouwen last te hebben van grote borsten. Ze zitten in de weg bij het uitoefenen van de sport.

Vrouwen hebben ook pijn door hun (te) grote borsten. Een derde van de vrouwen die in 2012 meedeed aan de Londense Marathon gaf aan pijn te hebben door de borsten. Grotere borsten zijn gelinkt aan meer gezondheidsproblemen zoals rugpijn, nekpijn, huiduitslag, knellende bh bandjes, een slecht postuur en een negatief zelfbeeld.

bron foto

“Borsten kunnen veel wegen, dus ze kunnen echt in de weg gaan zitten. Atleten willen wel hun vrouwelijke figuur behouden, maar ook ongemakken beperken met een borstverkleining. Dit is dus een compromis die met elke patiënt individueel besproken moet worden”, aldus Plastisch chirurg Paul Banwell.

Er lijkt een stijging te zijn in het aantal ingrepen bij vrouwelijke topsporters.

Bron: dailymail.co.uk

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

42 reacties op “Vrouwelijke atleten hebben geen borsten”

 1. Kan het wel begrijpen, maar gezond is anders. Vraag me af hoe ze nog zo kunnen presteren als ze zich daadwerkelijk uithongeren. Je breekt niet alleen je borsten af, maar vaak ook je spieren.
  Verder ben ik bang dat hier reacties komen over dat het artikel kan “triggeren”. Nu is het natuurlijk de vraag of je dat moet gaan vermijden. Persoonlijk trek ik het me niet zo aan. In de sportwereld denken mensen er zo over, in andere gebieden denken ze er weer omgekeerd over. Je hebt borsten in alle soorten, alle maten en in alle verhoudingen.

 2. Een topspirter die echt te weinig eet houd dat echt niet vol
  Net als de goede modellen
  Ze eten heel gezond juist

 3. Misschien vallen grotere borsten ook minder op omdat velen van die hele strakke sportbh’s aanhebben?
  Al hoewel het bij het finischen op de atletiekbaan wel handig is, de tijd wordt stop gezet wanneer je met he borst over de finish komt 😉

 4. Ik denk dat er ook een groot gedeelte van de vrouwen is die van zichzelf geen grote borsten heeft hoor. Ik heb zelf een sportersbouw. Dat weet ik door een sportarts en die zei dat ik daarom ook geen grote borsten heb haha

 5. Ik heb het gevoel dat de topsport langzaam ziek wordt. Mensen zijn de kern van sport uit het oog verloren: plezier en genieten. Topsport draait alleen nog maar om geld en de daarbij te hoge verwachtingen en eisen.

 6. Door het veelvuldig trainen en toename van de spiermassa neemt bij vrouwen ook simpelweg de productie van vrouwelijke hormonen af en die van het “mannelijke” hormoon testosteron – mannelijk tussen haakjes, omdat het ook bij vrouwen voorkomt in het lichaam, maar in (zeer) geringe mate – toe. Daardoor ontwikkelen vrouwelijke topsporters ook minder borsten en rondingen. Maar ik denk/vrees dat het bij voornamelijk de turnsters en eventueel ook de lange afstandloopsters/wielrensters ook zeer zeker te maken heeft met hun voeding. En dat is echt niet altijd alleen maar heel gezond, maar vaak ook gewoon te weinig. Kijk maar naar onze eigen vrouwelijke topwielrensters: in de afgelopen jaren hebben er al twee (en dan eigenlijk ook nog eens meteen de twee aller beste) toegegeven anorexia te hebben gehad of veel te weinig te hebben gegeten. Zíj bekende, anderen doen dat misschien niet, maar als je de lichamen van sporters bekijkt dan valt hun abnormale lichaamsbouw toch echt wel op…
  En inderdaad zie je dit niet echt bij sprinters – die vind ik overigens meestal nog wel redelijk normaal/vrouwelijk gebouwd? – omdat die het moeten hebben van hun explosieve spierkracht. Maar een marathonloper… die balanceert op een zeer dunne lijn tussen nét iets te zwaar, want hoe lichter hoe beter als je zo ver moet rennen, en zó’n laag gewicht dat het beoefenen van de sport niet meer haalbaar is.

  Triest eigenlijk, dat we in de sportwereld deze grens steeds verder opzoeken en de sporters/atleten steeds verder drijven om tot het aller uiterste te gaan en op die manier hun lichaam in feite te slopen.

 7. ^^ Idd.

  Persoonlijk denk ik dat de doping (die nogal veel gebruikt wordt, wordt steeds vaker ontdekt) hun hormoonspiegel ook aanpast (testosteron –> meer spieren, minder borsten). Naast het feit dat die vrouwen waarschijnlijk al een hoger basisniveau hebben en door veel sporten het extra verhoogd is.

  Alleen weinig eten helpt niet altijd. Ik denk bijvoorbeeld dat ik mezelf eerder letterlijk doodhonger dan dat ik cup A heb (moet daar wel een bmi xx voor hebben waarschijnlijk, nooit gehad maar gezien de maten die ik heb op hoger ondergewicht). Borsten zijn nl niet enkel vet, zeker niet bij jongere vrouwen, maar ook voor een groot deel klierweefsel.

  Gelukkig heb ik zelf geen sportambities.

 8. Ik heb zelf op hoog niveau geturnd, uithongeren lukt niet op dat niveau hoor. Wel extreem veel krachttraining etc. waardoor ik ook heel laat ongesteld werd en pas heel laat borsten ontwikkelde. Toen ik moest stoppen met turnen ging dat laatste ineens heel hard 😉

 9. Ik geloof hier eerlijk gezegd niets van! Door het vele sporten heb je meer spieren en minder vet en borsten bestaat nou eenmaal voor een groot deel uit vet. Positief vet dan he ;-), in mijn geval, ik sport al mijn hele leven vrij intensief en in de periodes dat ik minder sport zie ik meteen verschil ja mijn borsten. Omdat de spierontwikkeling dan weer op gang wordt gezet. Helemaal goed voorbeeld zijn die extreem gespierde dames… die hebben 0 vet, alleen maar spier… geen tiet te herkennen (en die hebben vaak borstvergrotingen), ongetwijfeld zal het bij sommige dames volgens bovenstaand artikel heus wel waar zijn, maar over het algemeen is het echt grote onzin…

 10. ik denk niet dat we bij iedereen es moeten zoeken, het is niet omdat iemand mager is dat ze es heeft. Het is niet omdat iemand niet veel borst heeft, dat ze es heeft. Dat kan dus zoals hierboven al geschreven, zijn door het vele sporten en doordat er geen vet wordt aangemaakt. Ik ken ook mensen die niet veel borst hebben en die mager zijn en die willen verdikken omdat hun gestel zo is. Ik zeg niet dat het niet voorkomt in de sportwereld, maar ik denk toch dat het niet bij iedereen voorkomt, want op de foto hierboven trouwens vind ik niet dat ze er zo abnormaal uitzien.

 11. Dus ja, borsten bestaan meestal NIET voor het grootste deel uit vet, maar uit klierweefsel. Bij jonge vrouwen althans. Dus dun zijn betekent niet dat je geen borsten kunt hebben. Van aankomen worden ze vaak wel dikker, maar de basis is toch klierweefsel. Maar je kan prima een bmi ondergewicht hebben en vrij laag vetpercentage met cup D of groter.

  Maar ik geloof dat niemand dit leest, want iedereen reageert toch weer van: ‘als je veel spieren hebt heb je weinig vet= weinig borsten.’

 12. @ S., ik lees je 🙂

 13. slaat nergens op, het zal vast voor komen maar het komt ook erg door de sport zelf. Ik heb zelf wedstrijd geturnd.

  Door turnen blijf je kleiner omdat het veel “klappen” geeft op je groeischijven, daarnaast wordt je erg gespierd enz. Als je als kind en puber dus erg veel traint dan krijg je (in de meeste gevallen) vanzelf zo’n bouw.

  Daarnaast kunnen turnsters echt niet extreem weinig eten als ze goed wil blijven mee komen in de topsport. Denk maar aan al het roteren, alle kracht die het vergt.

  Tuurlijk zijn er uitzonderingen.

 14. Waarom nemen die bodybuilder vrouwen dan altijd een borstvergroting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *