Jonge vegetariërs lopen een verhoogd risico op eetstoornissen. Vooral vrouwen die vlees opgeven om te vermageren, zijn een risicogroep. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Minnesota, dat gepubliceerd is in het Journal of the American Dietetic Association.
De onderzoekers analyseerden vegetarisme, gewicht, voedselinname en gewichtsbeheesingsgewoonten van ruim 2500 mannen en vrouwen tussen de 15 en 23 jaar. Hieruit blijkt dat de vegetariërs gezonder eten dan niet vegetariërs wat betreft hun groente-, fruit- en vetinname.
De vegetariers hebben minder overgewicht maar tevens vertoont ongeveer een kwart van de onderzochte vegetariërs en voormalige vegetariërs eetstoornissen zoals de overmatige inname van dieetpillen, vreetbuien, overgeven en het gebruik van laxeermiddelen.
De onderzoekers adviseren om adolescenten die kiezen voor vegetarisch eten goed te begeleiden en bij deze jongeren uitgebreid na te gaan of er geen sprake is van een eetstoornis.
Bron: nieuwsvoordietisten.nl
Geef een reactie