Van lelijk naar mooi challenge

We hebben de laatste tijd al allerlei challenges op internet voorbij zien komen en nu is er weer een nieuwe challenge die het internet verovert. Bij de #dontjudgechallenge willen jongeren laten zien dat je iemand niet op het uiterlijk moet beoordelen. Ze ondergaan een transformatie waarin het de bedoeling is om zichzelf eerst als ‘lelijk’ te laten zien met getekende wenkbrauwen, puistjes en missende tanden en om daarna de echte versie van zichzelf te laten zien. Op deze nieuwe challenge is echter veel kritiek.

Ze proberen namelijk anderen er van te overtuigen dat je mensen niet op hun uiterlijk mag beoordelen, terwijl zij wel een ‘lelijke’ versie van zichzelf neerzetten. Er zijn ook mensen die er zo uit zien en eigenlijk beoordelen ze hen dan wel. Critici zijn van mening dat de challenge vooral werd gedaan door jongeren die zichzelf aantrekkelijk vinden of weten dat ze knap zijn. Ze benadrukken hiermee de zogenaamd lelijke trekjes die anderen wel kunnen hebben. Hiermee slaan zij de plank volledig mis en werkt een challenge die goed bedoelt is eigenlijk averechts.

Wat vind jij van de #dontjudgechallenge?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

33 reacties op “Van lelijk naar mooi challenge”

 1. Tja, moet ik weer het woordje ‘krankzinnig’ neer zetten?

 2. muah overtuigt mij niet, zeg maar..

 3. Een beetje hopeloos en onzinnig.

 4. Ja deze actie slaat de plank totaal mis.
  En geeft juist het tegenovergestelde signaal af.
  Maar ja mensen verzinnen om de haverklap debiele dingen xD.

 5. Heel kinderachtig komt het over, en zo onorigineel zeg… Voor: pukkels en een doorlopende wenkbrouw, na justin bieber of barbie?

  Ik vind het ook juist de omgekeerde boodschap geven. Al die challenges en hashtags gaan gelukkig aan me voorbij ik ben er veel te traag voor.

 6. Ik vind het vooral ontzettend sneu, zielig.

 7. “Hey Bert, er zitten een pukkel op je wang”,
  Waar dan Ernie?

 8. stom stom stom

 9. ontzettend dom en nutteloos

 10. Man, man, wat is dit slecht.
  Ben benieuwd of er ook youtubers zijn die er voor de meeste mensen, over het algemeen, minder aantrekkelijk uitzien.
  Ik ken die jongen niet, maar Sky ( https://www.youtube.com/channel/UCPDfaEB8RyiEDWpJ57Qn90Q )staat toch bekend om de meest aantrekkelijke asmr ( https://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_sensory_meridian_response ) youtuber die er is, en dat zegt wat. En om met zo’n onderwerp zo makkelijk, kort, en bijna kinderachtig om te gaan… Nee dan snap je niet helemaal wat er speelt in de wereld.

 11. Het is te kinderachtig en te slecht gemaakt om je er aan te storen ,vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *