Slechte beautygewoontes

Veel vrouwen gaan heel ver om er goed uit te zien maar wat we soms niet beseffen, is dat niet alles even goed voor ons is. Daarnaast zijn er ook andere gedragingen die onze natuurlijke schoonheid flink kunnen verstoren. Een voorbeeld hiervan is gaan slapen met make-up. Er zijn heel wat dingen die we voor onze huid kunnen doen zoals veel water drinken en een goede hydraterende crème gebruiken, maar er is dus ook genoeg wat meer schade toebrengt dan dat het goed doet. In deze blog beschrijf ik een aantal beautygewoontes die wij eigenlijk gewoon moeten vermijden.

Bron

Puistjes uitknijpen
Wanneer ik een puistje voel opkomen, ga ik er gelijk met mijn handen aanzitten en wanneer ik het ook maar kan uitknijpen doe ik dit direct. Terwijl ik ze bij een ander bijna niet zie, kan ik er bij mijzelf ontzettend op letten en ga ik mij enorm ergeren. Daarnaast vind ik het stiekem ook gewoon leuk om puistjes uit te knijpen. Het is wel echt not done, je kunt beter een paar dagen met zo’n ding op je hoofd rondlopen en het gewoon met rust laten. Puistjes uitknijpen kan er namelijk voor zorgen dat je bacteriën verder verspreid, je kunt infecties en ontstekingen veroorzaken, littekens creëren en er voor zorgen dat het nog langer duurt voordat hij verdwijnt.

Slapen met make-up
Met make-up slapen is echt iets wat ik veel te vaak doe. Ik weet dat het super slecht is maar ik ben gewoon heel lui wat dit betreft en het feit dat ik een goede huid heb en er niet zoveel van merk als ik met make-up op, werkt hierin natuurlijk ook niet mee. Het enige wat ik echt merk als ik ‘s morgens wakker word, is dat ik panda ogen heb waarbij mijn mascara onder mijn ogen zit. Dit gaat er dan onder de douche wel weer af. Het is dus wel heel slecht en ik probeer de keren dat ik met make-up op slaap ook wel te beperken. Dat ik er niet direct iets van merk, betekent niet dat het goed is voor me. Je huid heeft de nacht namelijk hard nodig om te herstellen en haar cellen te vernieuwen. Het is dan belangrijk dat je huid schoon is en dit gaat een stuk lastiger als je poriën verstopt zitten. Ook is het belangrijk je mascara te verwijderen. Wimpers kunnen namelijk sneller breken als je met mascara slaapt.

Oude make-up gebruiken
Wanneer je make-up open maakt, is het vaak nog een jaar houdbaar. Neem dit wel serieus want er is niet voor niks een bepaalde houdbaarheid. Het staat er niet altijd op, maar als het er wel op staat kun je het herkennen aan een soort tekening van een potje waar bijvoorbeeld 6M of 12M op staat. Bij crèmes is het vaak zo dat het een jaar houdbaar is. Wanneer je make-up gebruikt dat over de datum is, kan het er allereerst minder goed uit zien of minder goed pakken maar het kan ook irritaties en infecties veroorzaken.

Make-up van anderen gebruiken
Hier op kantoor gebruiken wij vaak genoeg elkaars make-up en ook met mijn zus en moeder deelde ik vroeger make-up. Dit is eigenlijk helemaal niet goed. Het kan namelijk bepaalde ziekteverwekkers met zich meebrengen en je kunt anderen dus besmetten of besmet raken.

Vieze make-up kwasten gebruiken
Misschien moet je je eens afvragen hoelang geleden je je make-up kwasten hebt schoongemaakt. Als ik eerlijk ben, doe ik dit echt bijna nooit. Super slecht, want er kunnen namelijk heel wat bacteriën in zitten die je vervolgens over je gezicht verspreid. Je kunt je kwasten wassen met een milde shampoo maar er zijn ook speciale schoonmaakmiddeltjes hiervoor. Laat ze wel even goed drogen voordat je ze weer gaat gebruiken.

Bron

Met je vinger in make-up potjes
Soms brengen we make-up met onze vingers aan in plaats van met een kwastje en wanneer je vieze handen hebt, kan dit zorgen voor het overbrengen van bacteriën. Hierdoor is je make-up minder lang houdbaar maar dat is iets waar we ons vaak niet bewust van zijn. We blijven het dan vaak gewoon gebruiken terwijl het eigenlijk niet goed meer is.

Te vaak scrubben
Om onze huid gezond te houden en de celvernieuwing te stimuleren is het goed om je lichaam af en toe een scrub beurt te geven. Dit moet je niet vaker dan 2 keer per week doen, want je huid kan dan dunner worden en sneller uitdrogen.

Iedere dag je haar wassen
Sommige vrouwen wassen elke dag hun haar uit gemak of omdat zij denken dat het nodig is. Dit is helemaal niet nodig en het is zelfs slecht voor je haar. Wanneer je je haar vaker wast, raak je er aan gewend en zal je haar uiteindelijk sneller uitdrogen en er ongezond uit gaan zien.

Aan velletjes op je lip zitten
In de wintermaanden hebben veel mensen last van droge lippen en velletjes. Het is dan erg verleidelijk om hier aan te gaan pulken in de hoop dat ze weggaan. Ik doe dit zelf ook en het is gewoon een gewoonte geworden. Heel vaak zit ik er aan zonder dat ik het zelf in de gaten heb. Het gevolg hiervan is dat velletjes alleen maar erger worden en dat je je lip kapot kunt trekken.

Zonnen
Ondanks dat we zonlicht nodig hebben en dat het ook echt wel goed kan zijn, moeten we er ook heel erg mee oppassen. Zeker als je echt gaat zonnen is het belangrijk de tijden tussen 12:00 uur en 15:00 uur te vermijden en je moet je altijd goed insmeren met een hoge factor. Daarnaast is de zonnebank ook funest voor je huid. Als je eens in de zoveel tijd gaat zal het misschien niet zoveel kwaad doen, maar als je met regelmaat onder de zonnebank ligt, is dit niet heel goed voor je huid. Het verouderingsproces van de huid zal sneller in gang worden gezet, je kunt er pigment vlekken van krijgen en de kans op huidziektes kan toenemen.

Gelnagels
Een aantal jaar geleden begon de trend en hij is er nogsteeds. Sommige vrouwen laten gelnagels zetten en versieren hun nagels elke keer weer met allerlei figuurtjes. Ik heb heel wat jaren geleden een keer gelnagels laten zetten maar eigenlijk vond ik het helemaal niet zo mooi. Toen ik ze er uiteindelijk weer af ging laten halen merkte ik dat mijn nagels ontzettend dun en kwetsbaar waren. Het heeft ook heel lang geduurd voordat ze weer mooi lang en stevig waren en niet constant scheurden. Daarnaast kunnen gelnagels ook de groei van je eigen nagels belemmeren.

Wimperextensions
Ik heb een keertje wimperextensions laten zetten en hier een blog over geschreven voor op Proud2Bme. Ik moest aan het begin heel erg wennen aan de wimpers omdat ze wat zwaarder waren en omdat het er echt heel anders uit zag. Uiteindelijk was ik wel blij met mijn nieuwe lange wimpers. Ik heb best lange wimpers van mijzelf maar door mijn Chinese achtergrond zie je ze niet heel goed. Ik denk alleen wel achteraf gezien dat mijn wimpers sneller uitvielen doordat er aan elke wimper een nepwimper bevestigd was. Het was leuk voor een keer en om mijzelf zo te zien maar ik denk niet dat ik dit regelmatig ga doen. Het is namelijk niet iets wat ik echt nodig heb en ik wil mijn wimpers ook gewoon kunnen waarderen, ook al zie je ze niet altijd. 

Tanden bleken
Net als het laten zetten van gelnagels en wimperextensions zijn er heel veel vrouwen die dit niet doen, maar het gebeurt toch wel met grote regelmaat. We willen allemaal mooie witte tanden en dit kun je laten doen bij de tandarts of gespecialiseerde klinieken. Ook kun je zelf actie ondernemen door whitening tandpasta’s te gebruiken of andere bleekmiddelen uit te proberen. Tanden bleken is een onomkeerbaar iets. Als je dit eenmaal gaat proberen, kan het schade aanrichten zoals aantasting van je tandglazuur en dat is blijvend.

Wat voor slechte beautygewoontes heb jij?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

30 reacties op “Slechte beautygewoontes”

 1. Puistjes uitknijpen, aan velletjes van lip zitten en soms mijn haar te vaak wassen.

 2. Make-up met mijn vingers aanbrengen, kwasten heel lang gebruiken, aan velletjes op mijn lip zitten en één keer heb ik mijn tanden laten bleken, waarna ze nog pijnlijker en gevoeliger waren. Puistjes uitknijpen doe ik heel soms.

 3. Leuke blog, herkenbaar ook haha

  En Laura wat ben je toch een mooi mens!

 4. Puistje uitknijpen en aan de velletjes van me lip zitten pulken.

 5. Eerlijk gezegd erger ik me ook aan de puistjes van andere mensen. Heb altijd de neiging om ze uit te knijpen… Lol

 6. Leuke blog!
  Toch moet ik zeggen dat ik zelf wel goede ervaringen heb met gelnagellak.
  Ik laat dit ook altijd in een professionele salon doen en de gelnagellak is van het merk OPI.

 7. Wat een mooie foto Laura!!

 8. oeh, van die kwasten schoonmaken met shampoo is wel echt een goede tip 🙂

 9. Wat goed om te weten; ik wist nl. niet dat aan bv. oogpotlood een houdbaarheidsdatum vast zit, er nooit op gelet.

 10. Haha, gelukkig. Ik heb al deze dingen nog nooit gedaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *