Scheve tanden trend in Japan

In Nederland geven we honderden euro’s per persoon uit om met o.a. plaatjesbeugels te zorgen dat ons gebit mooi recht komt te staan, in Japan geven meiden honderden euro’s uit om hun rechte gebit scheef te laten zetten en om vampierentandjes te laten aanzetten. Japanse meiden willen er uitzien zoals bekende mensen uit vampierenfilms. De trend wordt in Japan ook wel Yaeba genoemd. Juist de imperfectie van ietswat scheve tanden wordt daar gezien als schattig en perfect.

‘Yaeba maakt meisjes ondeugend schattig. Het is een schoonheidsideaal dat eigen is aan Japan, maar yaeba kan tieners en twintigers ontzettend aantrekkelijk maken’, aldus ziekenhuisdirecteur Taro Masuoka in Japan Today.

De Japanse meisjes laten hoekjes vastzetten aan hun huidige hoektanden en deze zorgen en automatisch weer voor dat de andere tanden minder ruimte krijgen en ietswat scheef groeien.

Kosten? Ruim 290 euro.

Wat vind jij van deze trend?

Bron: Dailymail

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

87 reacties op “Scheve tanden trend in Japan”

 1. Niet heel erg mijn smaak. ;d

 2. Ik begrijp de trend wel!

 3. eerlijk gezegd een stuk leuker dan al die rechte gebitten hier in NL die ideaal schijnen te zijn(iedereen een beugel geven tot alles recht is)
  ik vind dit leuker 🙂

 4. hmm, misschien moet ik maar naar Japan verhuizen dan! achja, weetje aan de ene kant haat ik mijn scheve smoel… maar aan de andere kant, het maakt me uniek, anders dan de anderen en etc… dus ben ik er toch wel een klein beetje trots op!

 5. Bizar.. Ik snap dat sommige mensen het mooi vinden, maar echt een trend waarvoor mensen hun tanden scheef laten zetten?! Come on.

 6. schattig, maar wel een beetje zonde.

 7. Bovendien ben ik het met geen één trend eens waarvoor je iets zou moeten laten verbouwen.. Kijk, als het gaat om haren verven, oké.. Maar verbouwen, nee.. Het wordt ook steeds gekker.. Wie weet is het straks een trend om 4 vingers te hebben in plaats van 5.. Zucht 😀

 8. Nee… Liever een beugel dan dit 😀 Maar liever geen beugel dan volledig rechte tanden. Mijn gebit is gewoon goed, niet scheef en niet kaars recht (in een boogje :p)

 9. Zou ik nooit doen! Ik snap de trend dan ook niet. Als je al scheve tanden hebt oke…

 10. Helemaaal not. Echt niet mooi. Vind ik dan. Wie gaat zn tanden nou scheef laten zetten buhh

 11. Uh? What? Dit slaat toch nergens op. Weet je wat mooi is, als je tanden van zichzelf een tikkeltje imperfect zijn. Dat is mooi. Zoals bij Gerard van MCR.

 12. ik vind het niet mooi..

 13. wat maakt het nou uit, zo heeft iedereen toch wel wat?

 14. I found the vampires!

 15. Opnieuw een onnodige operatie aan je natuurlijke vormen.

 16. Haha Evy 🙂

 17. Ieder land heeft zijn eigen beeld van beauty.
  Maar heb zelf toch liever rechte tanden. Nu durf ik niet te lachen zoals ik wil lachen, zonder schaamte.

 18. Zou mijn tanden niet schever laten zetten dan ze van nature staan en er zeker geen hoektanden aan laten zetten, maar vind het geweldig dat het imperfecte daar perfect is. Another reason to love Japan

 19. Ik vind het echt heerlijk dat dit soort trends er zijn, en dat dit gewoon gebeurt en kan in Japan!
  Niet omdat ik mijn tanden perse zou willen veranderen, maar doordat er nu twee extremen van schoonheidsidealen ontstaan (recht en scheef) denk ik dat mensen misschien minder onzeker kunnen worden, omdat op deze manier niet maar 1 perfect schoonheidsideal meer bestaat.

 20. Ik zou het nooit opzettelijk laten doen. Maar vind het ook niet lelijk. Heb een beugel gehad ooit, uit noodzaak, anders zou ik in m’n eigen kaak bijten. Niet dat het echt recht staat nu..

  Mijn lief heeft ook scheve tanden, maar ik vind het bij hem juist wel karakter hebben!

 21. ieeeeuw! ik vind het heel onverzorgd overkomen

 22. Een operatie gaat ver,
  maar vind het wel onnodige dat iedereen maar een beugel moet om rechte tanden te krijgen.
  Natuurlijk kan een beugel soms echt nodig zijn,
  Een trend van scheve tanden vind ik niet veel erger dan de trend van rechte tanden

 23. hmmmmmmm, niet echt mijn ding, maar heb je scheve tanden dan maakt het dus niet uit! :p

 24. W..t..f…..

 25. Bizar…heb je rechte tanden laat je ze scheef zetten, heb je scheve tanden laat je ze rechtzetten.
  Als we nu allemaal gewoon houden wat we hebben, lijkt mij een mooier ideaal…

 26. Ik heb 1 woord voor deze trend, van wat ik er van vind. Belachelijk. ^^

 27. Scheve tanden rechtzetten is net zo slecht voor je als rechte tanden scheef zetten. Je tanden groeien in jouw mond zoals dat voor jouw lichaam het beste is. Door daar iets aan te veranderen verander je de beet en oefen je druk uit op de kaken die elders in het lichaam weer gecompenseerd moet worden. De holistische tandartsen (die kijken naar jouw gebit in het geheel van wie jij bent) worden dagelijks geconfronteerd met mensen die klachten hebben – in hun mond of elders in het lichaam – die ontstaan door het veranderen van de natuurlijke stand van je tanden. Waarom denken we toch nog steeds dat wij het beter weten dan de natuur?

 28. Hahaha, nee niks voor mij. ^-^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *