Review: Doctor’s Orders

Vorige week ontving ik een pakketje met repen met de naam Doctor’s Orders. Ik had deze al een keertje in de Albert Heijn zien liggen en was er wel benieuwd naar. Ik vond de naam origineel en grappig gekozen en vroeg me af waarom deze repen zo gezond waren dat ze zogenaamd op recept van de dokter zouden worden voorgeschreven. Doctor’s Orders is ontstaan uit de gedeelde passie van een voedings­middelen­technoloog en een koekjes­fabrikant. Het brain­stormen over een nieuw product begon.

Ze wilden een mix van gezonde 100% natuurlijke ingrediënten in hun oorspron­kelijke staat gebruiken, in plaats van apart allerlei voedings­stoffen toe te voegen. Op deze manier blijven alle van nature aanwezige voedings­stoffen in de ingrediënten behouden. Ze gebruiken daarom dus bijvoor­beeld graan van de hele tarwe­korrel, ongeroosterde amandelen mèt vlies, haver­zemelen en puur gedroogd fruit. Door het combineren van deze, zoveel mogelijk compleet originele grond­stoffen, hebben ze volgens hen een 100% natuurlijke reep ontwikkeld, met een zo breed mogelijk spectrum van goede voedings­stoffen.

Je kunt kiezen uit drie verschillende smaken: 

♥ NUTS & VANILLA – Een mix van noten en bourbon vanille.
♥ CRANBERRY & ORANGE – Een fris-zure best met een sinaasappeltouch. 
♥ CACAO & NUTS – Een combinatie van pure cacao met noten en kokos.

Je kunt de repen online via hun webshop bestellen. Dat doe je dan per 12 in een doosje: “Bestel een brievenbusdoosje met 4×3-packs met je favoriete smaken, bezorgd bij je thuis. Stel je eigen box samen met een smaak of mix verschillende smaken zoals jij dat wil.” Dit kost je 15 euro. Je kunt ook gewoon eens een reepje proeven door er een bij Albert Heijn To Go te kopen. Hier kosten ze rond de 1,50 euro per stuk.

In deze blog test laat ik je de twee smaken Cranberry & Orange en Cacao & Nuts zien. Ik heb de Nuts & Vanilla al eerder geprobeerd. 

♥ CACAO & NUTS 
Als eerste probeer ik de cacao & noten variant. Ik ben direct verbaasd door het uiterlijk van de reep. Zo heb ik ze nog niet eerder gezien! Het gaat duidelijk om een stevige buitenkant met vaste binnenkant. De buitenkant is niet echt knapperig. Bij het nemen van een eerste hap valt me op dat bij helemaal niet echt zoet is. Dat had ik wel een beetje verwacht. Dat is even wennen. Hij proeft hierdoor wel heel gezond en ik weet niet of ik iedere dag zin zou hebben in zo’n gezond tussendoortje. Het had van mij wel iets zoeter gemogen. De smaak cacao overheerst en de bite van noten in de vulling is lekker. De reep is op dat hij wel wat zoeter had gemogen na, wel gewoon lekker en vult goed. Het is wat mij betreft een prima tussendoortje voor af en toe.

♥ CRANBERRY & ORANGE
De cranberry & orange variant smaakt zoeter, maar ook zuurder. Je proeft duidelijk dat het gaat om de wat zurige cranberry gecombineerd met de zoetere sinaasappel. Het is gen fake fruit smaak, maar een echt gedroogde fruit smaak. Puur natuur proef je zeker in deze reep. Ook deze reep is stevig en vult goed.

De repen zijn niet te vergelijken met andere bestaande repen, althans niet degenen die ik ken. Het is dus best het proberen waard. Ik ben benieuwd wie deze repen al eens geprobeerd heeft, hoe je ze vond én welke smaak jouw favoriet is. Let me know!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

21 reacties op “Review: Doctor’s Orders”

 1. Hihi, de kopjes staan verkeerd om. Maar ziet er eigenlijk wel ontzettend lekker uit. Misschien ga ik er wel eens één proberen. Hoewel ik ze wel duur vind 🙂

 2. @Willemieke,
  Thanks, we hebben het aangepast!

 3. Oh, reuze-benieuwd!!

 4. Deze lijken mij wel de moeite waard om te proberen.Ik vind dit soort repen meestal veel te zoet, dat vind ik gewoon niet zo lekker, en ik ben blij dat deze echt anders zijn.
  Inderdaad wel weer heel duur. : )
  Waarom zijn deze dingen zo duur, omdat het dan pas gezond lijkt ???

 5. Goede opmerking Anna! Volgens mij ligt het enerzijds daaraan en anderzijds aan het feit dat het minder bekend is dan de merken die je overal ziet en dus iets harder z’n best moet doen om te blijven bestaan. Maar ze zullen idd wel stevige winst maken. En het is hen gegund, toch? Ziet er superlekker uit 😉

 6. ze zijn heerlijk! vooral die met cacao. Ik ben al tijden op zoek naar een koek die tegelijk lekker en gezond is, niet te snel verkruimeld in je tas (dat doen deze helemaal niet) en geen kruimels geven bij het eten (ik eet vaak tijdens vergaderingen of achter mijn bureau). Ik kan er lang op teren, ook niet onbelangrijk. Deze is hopelijk een blijver in de winkels.

 7. mwah, niet echt lekker, niet de moeite waard,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *