Red het anorexiameisje

Als je denkt dat je alles hebt gehad, kom je altijd wel weer iets tegen dat nóg gekker is. Gisteravond kwam ik het computerspel ‘RESCUE THE ANOREXIA GIRL’ tegen. Hierin wordt aan spelers gevraagd om het vrouwelijke stripfiguurtje, dat lijdt aan anorexia, eten te geven. Het spel is inmiddels teruggetrokken door de bakken aan kritiek die het ontving.

De app die te koop was via Amazon en Android platformen, werd teruggetrokken nadat vele gebruikers hun walging er online over uitspraken. In de app moesten de gebruikers eten gooien naar een meisje, stripfiguurtje dat anorexia had. Als het voedsel het meisje niet raakte, zag je haar gewicht verliezen. Uiteindelijk ging ze dan dood.

 

De ondertitel van het spel was
‘It’s your time to become a real hero with this new amusing game Rescue The Anorexia Girl!’

Op social media werden al snel vele boze berichten geplaatst over het spel, waaronder deze “What were you thinking? plz pull game Rescue the Anorexia Girl. #notbuyingit #IEDaction #anorexia is a deadly illness Not funny.”

De app is inmiddels verwijderd.

Bron foto’s: Twitter teenlifeline

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

75 reacties op “Red het anorexiameisje”

 1. Vreselijk dat mensen zulke dingen verzinnen. Echt niet normaal…

 2. Je ziet dat de makers helemaal geen verstand hebben van eetstoornissen. Je gewicht en eten is echt niet het enige om van anorexia af te komen. Er is ook nog een psychisch stukje wat de makers vergeten. Zielig gewoon dat er mensen zijn die dit soort dingen verzinnen.

 3. Wel een beetje vreemd, maar ik kan er eerlijk gezegd wel om lachen.
  Het bewijst wel hoe lomp bepaalde mensen kunnen zijn, maar ach.

 4. Haha bizar!

 5. vreselijk, zo iets doe je toch niet ….

 6. Ik zie hier dus gewoon echt de lol niet van in. Je gaat toch ook geen medicijnen gooien naar iemand die kanker of reuma ofzo heeft?
  En dan kan je nog zo weinig verstand hebben van eetstoornissen, maar ik vind dit gewoon vernederend.

 7. goed gezegd Marit!!!

 8. Echt bizar

 9. Verschrikkelijk!

 10. Wauw dat is echt bizar en veeel te grof.
  Nu ik dit lees, moet ik erom lachen, maar dat komt echt vanuit verbazing, dat mensen dit verzinnen is toch te gek voor woorden

 11. Ik kan er op zich wel om lachen, met een beetje zelfspot is niks mis. Maa dat ze doodgaat vind ik nou ook weer niet nodig…

 12. Stom. Anorexia is een te ernstig probleem voor een spel, vind ik.

 13. oei dat is ongevoelig van die makers, denken alleen maar aan een leuk spel creëren natuurlijk…

 14. Haha, moest er eerlijk gezegd wel een beetje om lachen. Maar ik kan me ook voorstellen dat het bij sommigen in het verkeerde keelgat schiet ;).

 15. Echt belachelijk. Hoe komen ze erbij zoiets te verzinnen…

 16. Oke dit is echt niet normaal, de bedenker van dit spel heeft wat steekjes los in z’n bovenkamer!

 17. Ik ben wel wat gewend qua krankzinnigheid op het internet. Ik kijk hier niet van op. En daarnaast: er zijn tienduizenden games waarin je mensen moet dood maken. Daar maakt bijna niemand een probleem van. Maar als anorexia bespot wordt voelen mensen zich persoonlijk beledigt en dan is het opeens erg.

  Het zou me trouwens niets verbazen als dat ook de bedoeling was van de makers. Ze willen juist dat mensen zich hier aan ergeren. Dat veroorzaakt controversie en dus publiciteit.

 18. Tsja,,, publiciteit hebben ze wel gemaakt…
  Maar of dat nauw op deze manier handig is? beetje jammer…

 19. Niet leuk idd. goed dat er zo massaal op gereageerd is en dat het daardoor verwijderd is.

 20. App is gelukkig verwijderd. De bedenker van deze app is een beetje sneu en kortzichtig.. :-/

 21. Smakeloos

 22. Hahahaha, ik lees dit nu pas en vind het eigenlijk te grappig… Het is zo stom dat het leuk is, vind ik. Overigens wel goed dat ze die app uiteindelijk verwijderd hebben

 23. Dat die je toch niet anorexia is echt een ergens ziekte.die mensen die deze appelsap hebben bedacht weten echt niet hoe erg deze ziekte is (k heb het zelf ook)

 24. Sorry dat was mijn spellingscontroler

 25. Anorexia is echt een ernstige ziekte.de mensen die deze app hebben bedacht weten echt niet hoe erg deze ziekte is (ik heb het zelf ook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *