Reclame als tatoeage

Wil je in Japan een centje bijverdienen en houd je ervan om korte rokjes te dragen, dan is ‘skin advertising’ wellicht de ideale uitkomst. Het bedrijf Absolute Territory PR betaalt jonge vrouwen om met tijdelijke tatoeages van bedrijfslogo’s op hun blote bovenbenen rond te lopen. Deze manier van reclame maken past helemaal bij de Kawaii stijl van jonge vrouwen in Japan.

De vrouwen worden echter niet betaald wanneer ze enkel met de tatoeages rondlopen. Ze moeten hiervoor ook nog foto’s van zichzelf maken en deze posten op hun social media kanalen, zoals Facebook, Tumblr, Twitter en Pinterest. Omdat het gaat om tijdelijke tatoeages op de bovenbenen van jonge vrouwen met korte rokjes, krijgt deze manier van reclame maken, zoals je begrijpt, flink veel aandacht.

Het reclame maken op blote bovenbenen in Japan is gestart in november vorig jaar (skin advertising zelf bestaat al veel langer). Sindsdien hebben meer dan 13.000 jonge vrouwen hun blote bovenbenen aangemeld. Je moet wel minstens 18 jaar zijn en minimaal 20 vrienden hebben op je social media om je aan te kunnen melden. De jonge vrouwen kunnen tussen de 8 en 80 dollar per dag verdienen met dit reclamewerk. In Tokyo groeit deze manier van reclame maken inmiddels langzaam uit tot een regelrechte trend.

Hier zie je hoe het werkt:

Zou jij je geld willen verdienen door skin advertising?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

21 reacties op “Reclame als tatoeage”

 1. Oooh het gaat om tijdelijke tattoeages! Wat maakt het dan uit? Als het voor eeuwig was zou ik het nooit doen nee.

 2. Hahahahaha je zal maar een grote tattoo nemen en het bedrijf gaat failliet
  HAHAHAHAHAAHAHAHH

 3. Als het toch tijdelijk is, waarom niet dan?
  Zo word je rijk met rondjes lopen en een fotootje op FB zetten. 🙂

 4. Het zijn geen tatoeages .. Het zijn stickers…
  En hey wie wil er nou niet winkelend rijk worden… 😉

 5. zou het zo doen, aangezien het toch niet permanent is! Is bijna slapend rijk worden!!

 6. Ik dacht eerst dat het om echte tatoeages ging!

 7. Als het nep tattoo’s zijn wil ik dit ook wel doen. Lekker makkelijk, wat foto’s van een plaatje op je been op fb zetten en ermee rondlopen! Alleen met dit rotweer vertik ik het wel om met blote benen rond te lopen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *