Proud2Bme was een geluksmoment

We blijven ons verwonderen over de prachtige en creatieve initatieven die we voorbij zien komen. Eerder schreven we al over LieveLien die haar prachtige kaarten verkoopt en AmourChapters die de krachtvoer-lepels nieuw leven in heeft geblazen. Vandaag stellen we je graag voor aan Eline. Zij is een voormalig Proud2Bme-lid en zet zich, door het maken van armbandjes, in voor een nieuw en inclusief platform. Omdat ze heeft ervaren hoe belangrijk een plek als Proud2Bme kan zijn.

Eline: “Ik weet nog heel goed dat ik tegenover mijn ouders op de bank zat, ruim 20 jaar geleden. Ik moest vertellen dat ik moeite had met eten. Anorexia vond ik zelf een brug te ver maar dat ik hulp nodig had om te gaan eten, dat wilde ik nog wel aannemen. Ruim 20 jaar geleden: toen was er al internet, maar sites als Proud2Bme waren nog in geen velden of wegen te bekennen. Naast de informatie die je van de GGZ kreeg, moest je het een beetje zelf uitzoeken. Die steun van lotgenoten die zo relevant is tijdens het herstellen van een eetstoornis, die was er niet.

Toen Proud2Bme in 2009 online ging was dit toch wel een geluksmomentje. Maar ook spannend. Want wat zou je online vertellen? Hoe wist je zeker dat het veilig was? Waren de mensen met wie je praatte wel echt wie ze zeiden? Ik kan je verzekeren, Proud2Bme werd voor mij heel belangrijk in mijn leven.

De Proudfunding heeft mij dan ook geraakt. Want hoe kan het dat zo een essentiële website in de behandeling van elke eetstoornis, anders niet verder kan? Op mijn eigen website verkoop ik sieraden en kaarten, het merendeel is erop gericht om mensen te ondersteunen. Een beterschapskaart zal je er dan ook niet vinden. Inmiddels is er ook een Proudfunding-pagina toegevoegd aan mijn website en staan er speciale Proud-armbandjes online. Een deel van de opbrengst van deze armbandjes, maar ook van de rest van de site zal direct aan Proud worden gedoneerd. Op deze manier hoop ook ik een steentje te kunnen bijdragen aan deze belangrijke Proudfunding!”

Doneren kan via https://proud2bme.kentaa.nl/


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

4 reacties op “Proud2Bme was een geluksmoment”

  1. wat goed van je eline, erg nuttig ook!

  2. De foto doet het niet?

  3. Misschien leuk om te weten dat ook onze Belgische Proud gebruikers deze actie ondersteunen door een bestelling te plaatsen in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *